Перегляд за Автор "Соломон, А. М."
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ145648 Композиція інгредієнтів для приготування кисломолочного десертного продукту "Здоров'я"(2020) Соломон, А. М.; Бондар, М. М.; Д'яконова, А. К.Композиція інгредієнтів для приготування кисломолочного десертного продукту, що містить молоко коров'яче, мед бджолиний натуральний, гліцин, стабілізатор, вівсяний компонент, підсолоджувач та закваску, до складу якої входять Lactobacterium acidophilus, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Streptococcus, thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Lactococcus lactis subsp. diacetilactis, яка відрізняється тим, що вона додатково містить молоко сухе знежирене, вершки, борошно рисове, бджолине обніжжя та концентрат топінамбура, як вівсяний компонент композиція містить борошно вівсяне, як підсолоджувач - фруктозу, як стабілізатор - крохмаль розчинний, пектин, желатин та натрій лимоннокислий, при цьому закваска додатково містить Bifidobacterium adolescentis.
- ДокументНовітні технології у сировиробництві(2016) Власенко, В. В.; Семко, Т. В.; Соломон, А. М.Основним напрямком розвитку сировиробництва на сучасному етапі є удосконалення існуючих технологічних процесів, розробка ресурсозберігаючих технологій і підвищення якості натуральних твердих сичужних сирів, які пресують, з низькою температурою другого нагрівання
- ДокументРозробка технологій десертних ферментованих продуктів функціонального призначення(ОНАХТ, 2014) Соломон, А. М.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 - технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів. Дисертація присвячена питанню підвищення безпечності молока-сировини, розширенню асортименту десертних продуктів функціонального призначення. На основі теоретичних і експериментальних досліджень розроблено рецептури і технології молочних десертних ферментованих продуктів функціонального призначення. Шляхом додаткової обробки патологічного матеріалу злаковим біологічним стимулятором збудника туберкульозу і висівання його на розроблене поживне середовище досягнуто підвищення чутливості до збудника туберкульозу і одночасне зменшення тривалості інкубувування патологічного матеріалу, що дозволяє скоротити обсяг бактеріологічних досліджень у 30...90 разів. Розроблений спосіб дозволяє прискорити виділення збудника туберкульозу до 3.4 діб. Визначено штами лакто- і біфідобактерій, що мають стійкість до інгібіторів їх розвитку: кислого середовища шлунку (рН 2,0...3,0), 40 % жовчі, 0,3 % розчину фенолу, 4,0 % кухонної солі. Комплексні закваски на основі консорціумів пробіотичних біфідо- і лактобактерій різних таксономічних груп більш стійкі до несприятливих факторів середовища і володіють більш високою активністю порівняно з заквасками, які виготовлені з використанням чистих монокультур.