Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Соловйова, Ірина Олександрівна"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Тема: «Проект реконструкції студентського кафе шляхом впровадження інноваційних раціонів харчування для поліпшення стану здоров'я студентів »
    (ОНАХТ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2021) Соловйова, Ірина Олександрівна
    Актуальність теми. Розумова праця сучасної студентської молоді характеризується великим навантаженням на психоемоційну сферу та малою руховою активністю, що приводить до порушень здоров'я . Відомо, що активно працююча м'язова система забезпечує безперебійну роботу всіх органів і систем організму, головним чином роботу серцево-судинної й нервової системи, а навантаження на психоемоційну сферу визивають порушення роботи центральної нервової й серцево-судинної систем, і процесу обміну речовин. Це приводить до розвитку стомлюваності й зниженню працездатності. У цих умовах створюється пряма небезпека формування нервово-психічних і серцево-судинних захворювань . Метою кваліфікаційної роботи є розробка спеціалізованихраціонів харчування для поліпшення стану здоров'я студентів за рахунок використанням добавки насінням соняшнику, гарбуза, волоських горіхів і вівсяних пластівців з метою надання готовим виробам функціональних властивостей та оздоровчої дії, підвищення харчової та біологічної цінності, збагачення клітковиною, вітамінами та мінеральними речовинами що є незамінними і повинні надходити в організм людини з їжею.Крім того провели реконструкцію діючого студентського кафе та впровадили виробництво борошняних виробів підвищеної харчової цінності за рахунок використання цієї сиробвини. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - розробити меню, ураховуючи сучасні рекомендації щодо харчування студентської молоді з впровадженням спеціалізованих страв із удосконаленним вмистом інгредієнтів; - розробити спеціалізовані борошняні вироби із використанням збагуюючих добавок; - розрахувати показники економічної ефективності проекту й встановити термін окупності проекту

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок