Перегляд за Автор "Семко, Т. В."
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументНовітні технології у сировиробництві(2016) Власенко, В. В.; Семко, Т. В.; Соломон, А. М.Основним напрямком розвитку сировиробництва на сучасному етапі є удосконалення існуючих технологічних процесів, розробка ресурсозберігаючих технологій і підвищення якості натуральних твердих сичужних сирів, які пресують, з низькою температурою другого нагрівання
- ДокументРозробка ресурсоощадної технології твердого сиру з використанням високотемпературної обробки молока(2013) Семко, Т. В.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 - технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів. Дисертація присвячена розробці науково обґрунтованої ресурсоощадної тех¬нології твердого сиру високої якості зі скороченим терміном визрівання і підви- щенною біологічною цінністю. Проведено дослідження хімічного складу, бактеріальної безпечності і фізико- хімічних властивостей молока-сировини, що надходило від фермерських і приватних господарств. Доведено, що для отримання якісних сирів з молока, яке пройшло високотемпературну оброблення, необхідно проводити його попереднє визрівання при температурі 10 °С протягом 12 год. Проведено удосконалення апаратурно-технологічної схеми і розроблено ресурсоощадну технологію виробництва твердого сиру. Вихід сиру при ВТ обробленні молока зростає на 3,0...3,5 %, при УВТ обробленні - на 8,0...9,0 % за рахунок максимального використання білка і збільшення масової частки вологи в готовому продукті. Розроблена і затверджена нормативна документація на сичужний сир «Браво» з використанням високотемпературного оброблення молока. Сумарний економічний ефект від впровадження у виробництво ресурсоощадної технології виробництва натуральних сичужних сирів з молока після високотемпературної обробки складає складає 352 грн. 98 коп., при використані УВТ обробленні 869 грн. 60 коп. на одну тону сиру.
- ДокументСучасні гігієнічні вимоги до питної води(2021) Семко, Т. В.; Іваніщева, О. А.