Перегляд за Автор "Саркісян, Г. О."
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ45007 Спосіб виробництва виноградного соку(2009) Безусов, А. Т.; Саркісян, Г. О.Спосіб приготування виноградного соку, що включає підготовку сировини, механічне відокремлення соку, фільтрування та пастеризацію, який відрізняється тим, що підготовлені виноградні грона подрібнюють на дробарко-фінішерній установці, після чого сік відокремлюють центрифугуванням протягом 10-20 хв при 5000 об/хв.
- ДокументАлгоритм побудови гастромаршрутів в дестинаціях Одеської області(2019) Меліх, О. О.; Калмикова, І. С.; Саркісян, Г. О.Широко відомий факт, що без створення маршруту організація туристичної подорожі носить неконкурентний характер. Видів та різновидів маршрутів може бути багато на обраній дестинації, як я багато видів самих турів і туризму.
- ДокументАналіз потенційних можливостей для організації еногастрономічних турів в Одеському регіоні(2020) Саркісян, Г. О.; Ліганенко, М. Г.Еногастрономічний туризм, за рахунок своєї популярності, є одним з найбільш високопродуктивних та динамічно розвинених видів туризму. Проаналізувано пропозиції українських туроператорів по еногастрономічному туризму. Для встановлення потенційних можливостей організації еногастрономічних турів в Одеському регіоні проведено моніторинг даних держслужби статистики України. Для дослідження уподобань потенційних відвідувачів еногастрономічних турів в Одеському регіоні обрано метод анкетування. Наведено слабкі сторони популяризації еногастронічного туризму в Одеському регіоні та загрози, які можуть затримати його розвиток.
- ДокументВивчення міжнародного досвіду для успішної реалізації дистанційного навчання засобами інформаційно-комунікативних технологій(2022) Шепелева, О. В.; Саркісян, Г. О.
- ДокументДослідження інфраструктури санаторію ім. Пирогова «Куяльник» з можливістю впровадження SPA–послуг(2017) Саркісян, Г. О.Для подальшого розвитку клінічного санаторію ім. Пирогова «Куяльник» актуальною є модернізація системи лікування і введення інновації, шляхом розробки зони spa на основі пелоїдотерапії, проведення активної маркетингової компанії.
- ДокументНеобхідність та регіональні особливості розвитку гастрономічного туризму(2020) Саркісян, Г. О.
- ДокументОсобливості використання інформаційних технологій у дистанційному навчанні(2018) Афанасьєва, Т. М.; Саркісян, Г. О.; Доценко, Н. В.; Палвашова, Г. І.Впровадження в навчальний процес інформаційних технологій супроводжується збільшенням обсягів самостійної роботи студентів, що потребує постійної підтримки навчального процесу з боку викладачів. З другого боку, з використанням інформаційних технологій можливості організації самостійної роботи студентів розширюються.
- ДокументОсобливості формування регіональних туристичних кластерів(2020) Саркісян, Г. О.Проведено різносторонній екскурс по змістовним, сутнісним та видовим особливостям туристичного кластеру; доведено, що він є інноваційною формою туристичного співробітництва регіону.
- ДокументОцінка стану конкурентоспроможності туристичних дестинацій Одеської області(2020) Меліх, О. О.; Саркісян, Г. О.; Шепелева, О. В.; Молодан, М. М.
- ДокументПривабливість туристичного та дегустаційного бізнесу Одеської області(2018) Меліх, О. О.; Саркісян, Г. О.; Калмикова, І. С.Співробітниками ОНАХТ створена монографія "Привабливість туристичного та дегустаційного бізнесу Одеської області", яка охоплює багатодисциплінарну тематику: історичний екскурс, класифікацію і характеристику автентичних продуктів Одеської області, особливості технології та процес дегустації, опис туристичних ресурсів.
- ДокументПривабливість туристичного та дегустаційного бізнесу Одеської області(ХАМЕЛЕОН К, 2018) Кожевнікова, В. О.; Лебеденко, Т. Є.; Меліх, О. О.; Меліх, Т. Г.; Новічкова, Т. П.; Саркісян, Г. О.; Трішин, Ф. А.Монографія містить результати досліджень, присвячені автентичності продуктів та напоїв в Одеській області (хліб, сир, вино, бринза, пиво) та історичним особливостям появи (кава, чай), вживанню та змінам у раціоні харчування мешканців, згідно яких автори пропонують прокласти туристичні маршрути та підвищити ефективність туристичного та дегустаційного бізнесу. Розраховано на фахівців з управління в туризмі, вчених-туризмологів, викладачів, аспірантів, магістрів, практиків туристичного та дегустаційного бізнесу.
- ДокументРозробка та просування етно-, релігійних та паломницьких турів з/на України(у)(2019) Орлова, М. Л.; Саркісян, Г. О.Сьогодні більша частина етнічних туристів – це літні особи окремих національностей, які за результатами Другої світової війни добровільно чи примусово залишили СРСР, у тому числі і Україну. Туристські ресурси для етнічного туризму багаті і своєрідні: пам'ятки архітектури, музейні експозиції, архівні матеріали, мальовничі природні місця. У сукупності все це створює сприятливі умови для відпочинку та ознайомлення з історією, культурою, сьогоденням народу.
- ДокументРозробка технології виноградного соку з високим вмістом фенольних сполук(ОНАХТ, 2009) Саркісян, Г. О.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів. Дисертація присвячена розробці технології виноградного соку з високим вмістом фенольних сполук шляхом переробки цілого грона винограду. Проведено аналіз діючих технологій виноградного соку. Показано, що при класичній технології виноградного соку втрачається значна кількість фенольних сполук, що знаходиться в насінні, гребені та шкірці. Досліджено вплив різних видів попередньої обробки тонкоподрібненої виноградної маси теплової, ультразвукової, ферментативної, впливу кислотності) на вміст фенольних сполук у соці. Досліджено процес відділення соку від тонкоподрібненої виноградної маси методом центрифугування, та вплив розміру частин при подрібненні на вихід соку. Встановлено, що при 5000 об/с-1 протягом 15 хв витягається 65…70 % соку. Науково обґрунтовано процес самоосвітлення виноградного соку, який відбувається вже на стадії подрібнення виноградного грона. Проведено фізико – хімічний аналіз зразків соку та зроблено порівняльний аналіз зразків соку, отриманих за традиційною та розробленою технологіями. Визначено вміст сильного антиоксиданту – ресвератролу у зразках соку та анатомічних частинах винограду, досліджено його антиоксидантну активність. На основі комплексної схеми переробки винограду розроблено технологію виноградного соку з високим вмістом фенольних сполук та швидкорозчинного виноградного чаю з виноградних вичавок, науково обґрунтовані параметри процесу пастеризації, які забезпечують гарантовану тривалу біологічну стійкість готової продукції. Економічні розрахунки підтверджують ефективність впровадження розробленої технології у виробництво. Розроблено проект нормативної документації на виробництво виноградного соку з високим вмістом фенольних сполук. Технологія захищена патентом України на корисну модель. Проведена промислова апробація розробленої технології.
- ДокументСамоосвіта викладача в умовах змішаної форми навчання(2021) Афанасьєва, Т. М.; Доценко, Н. В.; Саркісян, Г. О.
- ДокументСкладові інноваційного туристичного бізнесу для розвитку економічного та соціокультурного середовища регіону(2020) Саркісян, Г. О.; Любаров, Ю. Й.В наш час туристична сфера входить до переліку найбільш прибуткових та динамічних галузей світового господарства. Розглянуто розвиток туристичної сфери в Причорноморському економічному районі України на даному етапі та напрями, за якими здійснюється інноваційна активність в туристичній сфері.
- ДокументФормування стратегічного плану розвитку туристичних дестинацій на прикладі малих міст Одеської області(2022) Добрянська, Н. А.; Саркісян, Г. О.; Іванченков, В. С.
- ДокументФормування та розвиток особистості студента у сучасній системі вищої освіти(2020) Радіонова, О. В.; Ткаченко, О. Б.; Трішин, Ф. А.; Саркісян, Г. О.
- ДокументЄвропейські програми у забезпечення якості вищої освіти(2018) Калмикова, І. С.; Меліх, О. О.; Саркісян, Г. О.Важливе місце у забезпеченні якості вищої освіти має побудова систем менеджменту якості у вищому учбовому закладі. Найпоширенішими моделями систем менеджменту якості є моделі, засновані на принципах: загального управління якістю; міжнародних стандартів серії ISO.
- ДокументІнноваційний розвиток регіональних туристичних ринків: теорія, методологія, практика(Друк. Мадрид, 2020) Саркісян, Г. О.В монографії досліджується широке коло питань з розробки теоретично-методологічних підходів та практичних рекомендацій спрямованих на модернізацію механізмів регулювання і стимулювання інноваційної діяльності регіональних туристичних ринків (РТР). Досліджено суть, значення, передумови формування та сегментація регіональних ринків туристичних послуг, надано загальну характеристику та класифіковано туристичні послуги, з'ясовано роль та особливості гастрономічного туризму в структурі регіональних туристичних ринків. Здійснено моніторинг нормативно-правового забезпечення регулювання діяльності РТР, окреслено пріоритетні напрями державного регулювання інноваційної діяльності, конкретизовано суть і значення інновацій та інноваційної діяльності в політиці розвитку господарських соціально-економічних систем регіону. Окреслено інноваційний процес та його вплив на підвищення ефективності заходів на регіональних туристичних ринках, охарактеризовано показники інноваційно-інвестиційної активності на регіональних ринках туристичних послуг. Обrрунтовано методологічні підходи до оцінки рівня інноваційної привабливості на регіональних ринках туристичних послуг (РРТП) та їх рейтингування, проведено оцінку залежностей РРТП від інвестиційних чинників, здійснено аналіз рівня конкуректоспроможності західноукраїнського регіонального ринку туристичних послуг. Удосконалено інетитуційне середовище РРТП в контексті його організаційної структури та напрямів запровадження, структуровано шляхи модернізації та регулювання конкурентоспроможного середовища на РРТП, запропоновано механізм стимулювання інноваційної діяльності регіональних туристичних кластерів. Монографія складаеться з передмови, чотирьох розділів, списку використаних джерел, післямови та додатків. Матеріали монографії стануть у нагоді студентам вищих навчальних закладів, науковцям, викладачам, аспірантам, фахівцям та власникам різних сфер бізнесу, пересічним громадянам які цікавляться інноваційним розвитком регіональних туристичних ринків.
- ДокументІнноваційні технології у виноробній галузі(Астропринт, 2019) Іванова, Л. О.; Саркісян, Г. О.; Страхова, Т. В.; Федченко, Ю. С.У монографії представлено порівняльний аналіз рівня розвитку виноробної галузі в Україні, Молдові та Грузії за період з 2013 по 2014 рік. Розглянуто сучасні й інноваційні технології та обладнання на основі зіставлення результатів науково-дослідних та дослідницько- конструкторських рішень (НДДКР). Наведено ряд патентів на винахід корисних моделей та нових технологічних рішень (ноу-хау) в галузі виноробства. Розглянуто особливості законодавства у виноробній галузі в країнах ЄС, Молдові, Грузії та Україні. Розроблено нові пропозиції до Закону України «Про виноград і виноградне вино» на основі Закону Грузії «Про вино і виноградну лозу» у відповідності до регламенту ЄС.