Перегляд за Автор "Саркісян, Г. О."
Зараз показуємо 1 - 13 з 13
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ45007 Спосіб виробництва виноградного соку(2009) Безусов, А. Т.; Саркісян, Г. О.Спосіб приготування виноградного соку, що включає підготовку сировини, механічне відокремлення соку, фільтрування та пастеризацію, який відрізняється тим, що підготовлені виноградні грона подрібнюють на дробарко-фінішерній установці, після чого сік відокремлюють центрифугуванням протягом 10-20 хв при 5000 об/хв.
- ДокументВивчення міжнародного досвіду для успішної реалізації дистанційного навчання засобами інформаційно-комунікативних технологій(2022) Шепелева, О. В.; Саркісян, Г. О.
- ДокументДослідження інфраструктури санаторію ім. Пирогова «Куяльник» з можливістю впровадження SPA–послуг(2017) Саркісян, Г. О.Для подальшого розвитку клінічного санаторію ім. Пирогова «Куяльник» актуальною є модернізація системи лікування і введення інновації, шляхом розробки зони spa на основі пелоїдотерапії, проведення активної маркетингової компанії.
- ДокументОсобливості формування регіональних туристичних кластерів(2020) Саркісян, Г. О.Проведено різносторонній екскурс по змістовним, сутнісним та видовим особливостям туристичного кластеру; доведено, що він є інноваційною формою туристичного співробітництва регіону.
- ДокументОцінка стану конкурентоспроможності туристичних дестинацій Одеської області(2020) Меліх, О. О.; Саркісян, Г. О.; Шепелева, О. В.; Молодан, М. М.
- ДокументПривабливість туристичного та дегустаційного бізнесу Одеської області(ХАМЕЛЕОН К, 2018) Кожевнікова, В. О.; Лебеденко, Т. Є.; Меліх, О. О.; Меліх, Т. Г.; Новічкова, Т. П.; Саркісян, Г. О.; Трішин, Ф. А.Монографія містить результати досліджень, присвячені автентичності продуктів та напоїв в Одеській області (хліб, сир, вино, бринза, пиво) та історичним особливостям появи (кава, чай), вживанню та змінам у раціоні харчування мешканців, згідно яких автори пропонують прокласти туристичні маршрути та підвищити ефективність туристичного та дегустаційного бізнесу. Розраховано на фахівців з управління в туризмі, вчених-туризмологів, викладачів, аспірантів, магістрів, практиків туристичного та дегустаційного бізнесу.
- ДокументПривабливість туристичного та дегустаційного бізнесу Одеської області(2018) Меліх, О. О.; Саркісян, Г. О.; Калмикова, І. С.Співробітниками ОНАХТ створена монографія "Привабливість туристичного та дегустаційного бізнесу Одеської області", яка охоплює багатодисциплінарну тематику: історичний екскурс, класифікацію і характеристику автентичних продуктів Одеської області, особливості технології та процес дегустації, опис туристичних ресурсів.
- ДокументРозробка технології виноградного соку з високим вмістом фенольних сполук(ОНАХТ, 2009) Саркісян, Г. О.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів. Дисертація присвячена розробці технології виноградного соку з високим вмістом фенольних сполук шляхом переробки цілого грона винограду. Проведено аналіз діючих технологій виноградного соку. Показано, що при класичній технології виноградного соку втрачається значна кількість фенольних сполук, що знаходиться в насінні, гребені та шкірці. Досліджено вплив різних видів попередньої обробки тонкоподрібненої виноградної маси теплової, ультразвукової, ферментативної, впливу кислотності) на вміст фенольних сполук у соці. Досліджено процес відділення соку від тонкоподрібненої виноградної маси методом центрифугування, та вплив розміру частин при подрібненні на вихід соку. Встановлено, що при 5000 об/с-1 протягом 15 хв витягається 65…70 % соку. Науково обґрунтовано процес самоосвітлення виноградного соку, який відбувається вже на стадії подрібнення виноградного грона. Проведено фізико – хімічний аналіз зразків соку та зроблено порівняльний аналіз зразків соку, отриманих за традиційною та розробленою технологіями. Визначено вміст сильного антиоксиданту – ресвератролу у зразках соку та анатомічних частинах винограду, досліджено його антиоксидантну активність. На основі комплексної схеми переробки винограду розроблено технологію виноградного соку з високим вмістом фенольних сполук та швидкорозчинного виноградного чаю з виноградних вичавок, науково обґрунтовані параметри процесу пастеризації, які забезпечують гарантовану тривалу біологічну стійкість готової продукції. Економічні розрахунки підтверджують ефективність впровадження розробленої технології у виробництво. Розроблено проект нормативної документації на виробництво виноградного соку з високим вмістом фенольних сполук. Технологія захищена патентом України на корисну модель. Проведена промислова апробація розробленої технології.
- ДокументСамоосвіта викладача в умовах змішаної форми навчання(2021) Афанасьєва, Т. М.; Доценко, Н. В.; Саркісян, Г. О.
- ДокументСкладові інноваційного туристичного бізнесу для розвитку економічного та соціокультурного середовища регіону(2020) Саркісян, Г. О.; Любаров, Ю. Й.В наш час туристична сфера входить до переліку найбільш прибуткових та динамічних галузей світового господарства. Розглянуто розвиток туристичної сфери в Причорноморському економічному районі України на даному етапі та напрями, за якими здійснюється інноваційна активність в туристичній сфері.
- ДокументФормування та розвиток особистості студента у сучасній системі вищої освіти(2020) Радіонова, О. В.; Ткаченко, О. Б.; Трішин, Ф. А.; Саркісян, Г. О.
- ДокументЄвропейські програми у забезпечення якості вищої освіти(2018) Калмикова, І. С.; Меліх, О. О.; Саркісян, Г. О.Важливе місце у забезпеченні якості вищої освіти має побудова систем менеджменту якості у вищому учбовому закладі. Найпоширенішими моделями систем менеджменту якості є моделі, засновані на принципах: загального управління якістю; міжнародних стандартів серії ISO.
- ДокументІнноваційні технології у виноробній галузі(Астропринт, 2019) Іванова, Л. О.; Саркісян, Г. О.; Страхова, Т. В.; Федченко, Ю. С.У монографії представлено порівняльний аналіз рівня розвитку виноробної галузі в Україні, Молдові та Грузії за період з 2013 по 2014 рік. Розглянуто сучасні й інноваційні технології та обладнання на основі зіставлення результатів науково-дослідних та дослідницько- конструкторських рішень (НДДКР). Наведено ряд патентів на винахід корисних моделей та нових технологічних рішень (ноу-хау) в галузі виноробства. Розглянуто особливості законодавства у виноробній галузі в країнах ЄС, Молдові, Грузії та Україні. Розроблено нові пропозиції до Закону України «Про виноград і виноградне вино» на основі Закону Грузії «Про вино і виноградну лозу» у відповідності до регламенту ЄС.