Перегляд за Автор "Сапожнікова, Н. Ю."
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ72615 Спосіб виробництва консервованого напівфабрикату «Черешня типу Мараскіно»(2012) Безусов, А. Т.; Сапожнікова, Н. Ю.1. Спосіб виробництва консервованого напівфабрикату, що передбачає підготовку сировини, витримування в лужно-сольовому розчині, знебарвлення, вимочування і фарбування барвником, який відрізняється тим, що до сольового розчину додатково додають розчин лугу в кількості 3 %, а для фарбування використовують натуральний барвник. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як натуральний барвник використовують барвники, отримані з відходів шпинату, або щавлю, або селери, або петрушки, або томатів, або буряку, або ягід винограду, або лушпиння цибулі. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як луг використовують гашене вапно.
- ДокументАналіз нормативно-правової бази України з охорони праці для підприємств з виробництва харчових продуктів та напоїв(2016) Сапожнікова, Н. Ю.Законодавча та нормативно-правова база будь-якої країни світу є фундаментальною основою побудови та регулювання взаємовідносин у різних сферах життєдіяльності суспільства.
- ДокументАспектація методів контролю самостійної роботи студентів(2018) Сапожнікова, Н. Ю.В сучасних економічних умовах на ринку праці, в першу чергу, зростають вимоги до професійної компетентності випускників, що в свою чергу обумовлює створення якісно нових форм та методів вищої освіти. Сучасні підходи повинні бути спрямовані на створення системи безперервної освіти з розширенням сфери самостійної діяльності студентів.
- ДокументМетодичні основи розробки тестових завдань(2017) Сапожнікова, Н. Ю.Саме від вірної постановки процесу перевірки рівня знань залежить успіх навчання. Тестування, як одна з форм атестації, дає змогу об’єктивно оцінити рівень засвоєння знань студентами.
- ДокументПрактичні аспекти підвищення рівня промислової безпеки та охорони праці на підприємствах харчової промисловості(2017) Сапожнікова, Н. Ю.З метою мінімізації причин виникнення виробничого травматизму та підвищення рівня промислової безпеки, запропоновано систему автоматизованого контролю та підвищення безпеки виробництв.
- ДокументУдосконалення технології виробництва концентрованого пюреподібного яблучного напівфабрикату(ОНАХТ, 2012) Сапожнікова, Н. Ю.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 - технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів. Дисертація присвячена удосконаленню технології виробництва концентрованого пюреподібного яблучного напівфабрикату методом фракційного розділення холоднопротертої яблучної маси на тверду (м’якіть) та рідку (сік, плазма) фракції, з подальшим концентруванням останньої за змішуванням з раніше відокремленою м’якітю. Аналіз діючих технологій виробництва плодових пюре за способів їх концентрування показав можливість використання «холодного» протирання фруктової сировини, з метою зниження в’язкості пюреподібної маси, поліпшення пронесу концентрування з використанням фракціонування, покращення якості готового продукту. Досліджено вплив умов переробки яблук на перехід протопектину сировини в розчинну форму - пектин. Розраховано кінетичні константи швидкості руйнування протопектину яблук в залежності від умов переробки, а саме від температури та pH середовища. Доведено, що використання «холодного» протирання яблук забезпечує зниження активності ферменту поліфенолоксидази, за рахунок видалення шкірочки на 71 %, насіннєвої камери і шкірочки - на 86,2 %, втрати L аскорбінової кислоти зменшуються на 20 %, зберігається властивий сировині колір, загальний вміст токсичних речовин знижується в 8,75 рази. Розроблено технологічну та принципову схему виробництва концентрованого пюреподібного яблучного напівфабрикату. Запропоновано рецептуру та досліджено показники якості відновлених соків з м’якоттю та нектарів з концентрованого пюреподібного яблучного напівфабрикату. Проведено порівняльну оцінку зміни показників якості концентрованого пюреподібного яблучного напівфабрикату, виробленого за удосконаленою та традиційною технологіями. Економічні розрахунки підтверджують ефективність впровадження розробленої технології у виробництво. Удосконалена технологія пройшла промислові випробування, маг проект нормативної документації (ТІ, ТУ), захищена патентами України на корисну модель.