Перегляд за Автор "Салавеліс, А."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПорівняльний аналіз існуючих спеціалізованих сумішей для харчування хворих у післяопераційний період(2020) Салавеліс, А.; Павловський, С.; Черненко, С.Правильно організоване харчування є найважливішим елементом лікувальної і профілактичної терапії. Особливо важливий цей процес для відновлення здоров'я хворих, які перенесли щелепно-лицьові або порожнинні операції та позбавленні можливості традиційного вживання їжі. Для харчування таких пацієнтів використають спеціалізовані суміші різної консистенції, збалансовані по хімічному складі. При виборі того чи іншого методу штучного лікувального харчування хворих у всіх випадках перевагу слід віддавати більше фізіологічному ентеральному харчуванню. Наведено загальну класифікацію сумішей для ентерального харчування. Проведено наукові дослідження, у ході яких стояло завдання розробити універсальну суміш калорійністю 1800-2200 ккал для цієї категорії хворих. Проведено серію експериментів по підборі інгредієнтів, оптимально гармонічних по органолептичним, технологічним, структурним властивостям і хімічному складу; складено два види сумішей: на основі сиру і на основі яловичини.