Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Савчак, Єлизавета Миклаївна"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Розробка способу подовження строку зберігання охолодженого м’яса
    (ОНТУ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2022) Савчак, Єлизавета Миклаївна
    Робота безпосередньо присвячена розробленню способу подовження строку зберігання охолодженого м'яса яловичини шляхом нанесення розчину глюкози на поверхню напівтуш. В кваліфікаційній роботі наведений огляд літературних даних, щодо досліджень, які проводили науковці в області вивчення механізмів погіршення якості та псування м'яса, основних факторів розвитку мікрофлори свіжого м'яса та способів подовження терміну його зберігання. Обґрунтовано використання глюкози на поверхні напівтуші для сповільнення проникнення мікроорганізмів у глиб м'яса та подовження терміну його придатності. Вибрана схема досліджень з указаною послідовністю виконання роботи. Наведені посилання на методики досліджень основних показників, які визначались в ході роботи, дана характеристика основної сировини та матеріалів. Проведено дослідження фізико-хімічних, органолептичних та мікробіологічних показників м'яса яловичини в процесі зберігання. Встановлено раціональні концентрації та розроблено спосіб нанесення розчину глюкози на поверхню нанівтуші для подовження терміну придатності яловичини у великих відрубах або нанівтушах до 7 днів. Оцінена економічна ефективність впровадження наукової розробки.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок