Перегляд за Автор "Погарська, В. В."
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВивчення впливу кріогенного «шокового» заморожування ягід та механолізу на активацію і вилучення пектинових речовин із зв’язаного стану у вільний(2019) Погарська, В. В.; Кравчук, Т. В.; Максимова, Н. П.; Лосєва, С. М.Робота присвячена вивченню закономірностей і механізму впливу заморожування та механоактивації на вивільнення пектинових речовин із зв’язаної форми у вільну та водорозчинну, а також целюлози, органічних кислот, білку при отриманні пастоподібних гомогенізованих заморожених БАД із ягід (чорноплідної горобини, чорної смородини, бузини чорної).
- ДокументНаукове обгрунтування технологій каротиноїдних і хлорофілвмісних дрібнодисперсних рослинних добавок(ОНАХТ, 2012-03-16) Погарська, В. В.Дисертація на здобуття науковою ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18. 13 - технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів. Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню технологій каротиноїдних юбавок, заснованих на комплексному використанні процесів термообробки (або заморожування), дрібнодисперсного подрібнення та антиоксидантів із натуральних прянощів і лікарської рослинної сировини, спільне застосування яких призводить до механодеетрукції комплексів біоиолімерів зі зв'язаними формами низькомолекулярних БАР (каротиноїдів, аскорбінової кислоти, фенольних сполук та інших) з відщепленням останніх, переходом їх у вільний стан та збільшенням масової частки в 1,5...3 рази, до механодеетрукції самих біоиолімерів до їх мономерів, впливає на збереження та трансформацію каротиноїдів у гідрофільну форму, що дозволяє отримати добавки у формі дрібнодисперсних порошків, паст, заморожених пюре із каротиновмісних овочів, які в порівнянні з традиційними мають принципово нові властивості, пов'язані з істотним збільшенням дисперсності, засвоюваності, розчинності, вмістом та стабільністю каротиноїдів та інших БАР. Розроблено технології каротиноїдних та хлорофілвмісних рослинних добавок в формі дрібнодисперсних порошків, паст, заморожених пюре. Експериментально визначено за обґрунтовано раціональні параметри технології. Вивчено якість добавок в процесі виробництва та зберігання. Розроблено рецептури і технологічні схеми функціональних оздоровчих продуктів з їх використанням спільно з рослинними добавками із натуральних прянощів і лікарської рослинної сировини в формі екстрактів та порошків. Розроблено та затверджено НД на рослинні добавки та функціональні оздоровчі продукти з їх використанням, проведено медико-біологічні дослідження нових добавок та апробацію нових технологій в промислових умовах.