Перегляд за Автор "Плахотна Олександра Андріївна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка меню салатів в їдальні при бізнес-центрі.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2025) Плахотна Олександра АндріївнаГромадське харчування в Україні пройшло довгий і цікавий шлях розвитку, що відображає як соціально-економічні трансформації, так і зміни в культурі харчування населення. Ця сфера завжди мала важливе значення для забезпечення населення якісною їжею, а також для формування гастрономічної ідентичності країни. У радянський період громадське харчування було організовано переважно у вигляді їдалень, буфетів, столових на підприємствах, у навчальних закладах та установах. Воно мало плановий характер і було спрямоване на забезпечення широких мас населення недорогою, але збалансованою їжею. У цей час формувався стандарт "радянської кухні", що поєднував елементи кухонь різних народів колишнього СРСР.