Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Павловський, С."

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Порівняльний аналіз існуючих спеціалізованих сумішей для харчування хворих у післяопераційний період
    (2020) Салавеліс, А.; Павловський, С.; Черненко, С.
    Правильно організоване харчування є найважливішим елементом лікувальної і профілактичної терапії. Особливо важливий цей процес для відновлення здоров'я хворих, які перенесли щелепно-лицьові або порожнинні операції та позбавленні можливості традиційного вживання їжі. Для харчування таких пацієнтів використають спеціалізовані суміші різної консистенції, збалансовані по хімічному складі. При виборі того чи іншого методу штучного лікувального харчування хворих у всіх випадках перевагу слід віддавати більше фізіологічному ентеральному харчуванню. Наведено загальну класифікацію сумішей для ентерального харчування. Проведено наукові дослідження, у ході яких стояло завдання розробити універсальну суміш калорійністю 1800-2200 ккал для цієї категорії хворих. Проведено серію експериментів по підборі інгредієнтів, оптимально гармонічних по органолептичним, технологічним, структурним властивостям і хімічному складу; складено два види сумішей: на основі сиру і на основі яловичини.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок