Перегляд за Автор "Олійник Олександр Олександрович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроект розвитку кафе-спортивного з впровадженням у меню страв спеціального призначення у м. Ізмаїл Одеської обл.(ОНТУ, кафедра ресторанного і оздоровчого харчування, 2023) Олійник Олександр ОлександровичАктуальність теми. Останніми роками в Україні різко збільшується кількість людей які хочуть та прагнуть харчуватись правильно та корисно. Це зумовлює подальший розвиток та створення та впровадження високого вмісту білку у готові страви, або на заміну деяких інгредієнтів для більш вдалого та оздоровчого харчування технологій продуктів харчування, більш збалансованого хімічного складу, функціонального призначення за рахунок використання бобових, а точніше сочевиці у стравах, збагаченої харчовими волокнами, та багатим хімічним складом та змістом, мінералами, вітамінами та кислотами. Популярність спорту та здорового способу життя – тренд останніх років. Пропаганда правильного харчування, спорту та відмови від шкідливих звичок – причини, які роблять подібний бізнес актуальним. Метою кваліфікаційної роботи є проект розвитку кафе-спортивного з впровадженням у меню страв спеціального призначення, а саме використання зернобобових культур у складі других страв у закладах ресторанного господарства, а саме впровадження високобілкових страв на основі сочевиці у спортивні кафе. Відповідно до поставленої мети визначено наступні задачі: - Розробити технологію для виготовлення страв з бобових (сочевицею). - Визначити хімічний склад і харчову цінність основних інгредієнтів виробів; - Провести органолептичну оцінку страви; - Виконати проект розвитку кафе-спортивного з впровадженням у меню страв спеціального призначення; - Описати основні аспекти охорони праці, цивільного захисту та охорони навколишнього середовища для даного проекту; - Провести оцінку економічних показників проекту.