Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Огороднікова Анастасія"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Розробка плану НАССР для виробництва напою тонізуючого «Schweppes» та вдосконалення оптичного методу визначення хініну
    (ОНТУ, кафедра харчової хімії, експертизи та біотехнологій, 2023) Огороднікова Анастасія
    Актуальність: Визначення хініну в безалкогольних напоях є актуально і важливо з точки зору харчової безпеки. Хінін, як біологічно активна сполука, може бути присутнім у складі різних напоїв, зокрема в тоніках, які використовуються як інгредієнт у коктейлях або споживаються самостійно. Визначення кількості хініну в безалкогольних напоях – важлива складова для контролю якості продукту. Це дозволяє встановити, чи відповідає напій стандартам безпеки та етикетування, а також надає споживачам можливість зробити освічений вибір при покупці продукту. Мета: розробити план HACCP для виробництва напою тонізуючого «Schweppes» та вивчити можливості вдосконалення оптичного методу визначення хініну. Об’єкти дослідження: напої: «Schweppes» смак Індіан Тонік, «Schweppes» смак «Класичний Мохіто»; «Schweppes» смак «Бітер лимон»; «Schweppes» смак «Грейфрут»; «Schweppes» смак «Гранат»; «Schweppes» смак «Піна Колада»; «Schweppes» смак «Класичний лимонад»; «Schweppes» смак «Шприц Аперитиво»; «Schweppes» смак «Мандарин», хінін. Предмет дослідження: план НАССР для виробництва напою тонізуючого «Schweppes» смак «Індіан тонік», експертиза напоїв «Schweppes» і вдосконалення оптичного методу визначення хініну. Методи дослідження: органолептичний аналіз, потенціометричний, рефрактометричний методи, метод люмінесцентної і УФ – спектроскопії, тонкошарова хроматографія. Наукова новизна одержаних результатів: розроблений план HACCP для виробництва напою тонізуючого «Schweppes», вивчені спектрально-люмінесцентні властивості розчину хінін-сульфату і розроблений метод його визначення в напої «Schweppes» методом тонкошарової хроматографії з оптичним детектуванням. Робота обсягом 131 сторінка складається із вступу, 6 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 45 найменувань (5 сторінок), 19 рисунків, 34 таблиць.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок