Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Нікітіна, О. В."

Зараз показуємо 1 - 19 з 19
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    107173 Спосіб одержання дієтичної добавки
    (2014) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Нікітіна, О. В.
    Спосіб одержання дієтичної добавки, що передбачає обробку грибів, відокремлення осаду, обробку його водним розчином гідроксиду натрію, промивання осаду водою, сушіння і подрібнення, який відрізняється тим, що печериці заливають 0,9-1,1 %-вим розчином гідроксиду натрію і витримують при 75-80 °C протягом 30-60 хв і гідромодулі (1-2), одержану суміш центрифугують, до осаду, що утворився, додають 6,9-7,1 %-вий водний розчин гідроксиду натрію, витримують 255-265 хв при 95-98 °C і гідромодулі (1-2), суміш центрифугують, осад, що утворився, промивають водою до нейтрального значення рН промивних вод і центрифугують, а відокремлений осад висушують.
  • Документ
    109261 Спосіб одержання дієтичної добавки з антиліполітичною активністю
    (2016) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Нікітіна, О. В.
    1. Спосіб одержання дієтичної добавки з антиліполітичною дією, що включає одержання фенольних сполук з насіння ріпаку, обробка біополімерного комплексу водним розчином фенольних сполук і сушіння, який відрізняється тим, що насіння ріпаку подрібнюють, знежирюють гексаном і висушують до повного вилучення розчинника, а висушену масу піддають 2-4-кратному екстрагуванню 90-96 %-им етанолом з центрифугуванням, супернатанти об'єднують і випаровують до повного вилучення розчинника, після чого подрібнені печериці заливають 0,9-1,1 %-им розчином гідроксиду натрію і витримують при 75-80 °C протягом 30-60 хв. і гідромодулі (1-2), одержану суміш центрифугують, до осаду, що утворився, додають 6,9-7,1 %-ий водний розчин гідроксиду натрію, витримують 255-265 хв. при 95-98 °C і гідромодулі (1-2), суміш центрифугують, осад, що утворився, промивають водою до нейтрального значення рН промивних вод і центрифугують, а отриманий таким чином біополімерний комплекс висушують, змішують з водним розчином отриманих фенольних сполук при співвідношенні фенольні сполуки: біополімерний комплекс (9,5-11,5):(88,5-90,5), витримують при температурі 20-25 °C протягом 20-30 хв. і висушують до постійної маси. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що насіння ріпаку подрібнюють до розміру часток 0,7-0,9 мм. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що знежирення подрібненого насіння ріпаку гексаном здійснюють в апараті Сокслета при співвідношенні подрібнене насіння ріпаку: гексан 1:(1,5-2,5) протягом 6,0-7,0 годин. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що екстрагування етанолом здійснюють при співвідношенні висушена маса обробленого насіння ріпаку: етанол рівному 10,0:1,0 при кімнатній температурі при перемiшуваннi протягом 10-15 хв.
  • Документ
    110734 Cпосіб одержання функціональної добавки та водорозчинних полісахаридів
    (2016) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Нікітіна, О. В.
    В основу винаходу поставлено задачу створити спосіб одержання функціональної добавки та водорозчинних полісахаридів, в якому шляхом зміни умов виконання операцій та введення нових операцій забезпечити одержання двох продуктів: функціональної добавки, що проявляє дві властивості - антиоксидантну та біфідогенну, і водорозчинних полісахаридів з високим вмістом глюкану та низьким вмістом білка.
  • Документ
    112416 Спосіб одержання дієтичної добавки з антиамілолітичною активністю
    (2016) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Нікітіна, О. В.
    1. Спосіб одержання дієтичної добавки з антиамілолітичною дією, що передбачає одержання білкових сполук з борошенця вівса, змішування біополімерного комплексу з екстрактом білкових сполук борошенця вівса і сушіння, який відрізняється тим, що борошенця вівса подрібнюють, обробляють при кімнатній температурі 0,1 М бікарбонатним буфером з рН 9,2, який містить 0,15 М NaCl, з центрифугуванням, супернатант нагрівають при 75 °C протягом 15 хв, суміш центрифугують, супернатант випаровують під вакуумом до вмісту білкових речовин 0,10-0,25 %, після чого подрібнені печериці заливають 0,9-1,1 %-им розчином гідроксиду натрію і витримують при 75-80 °C протягом 30-60 хв і гідромодулі 1:(1-2), одержану суміш центрифугують, до осаду, що утворився, додають 6,9-7,1 %-ий водний розчин гідроксиду натрію, витримують 255-265 хв при 95-98 °C і гідромодулі 1:(1-2), суміш центрифугують, осад, що утворився, промивають водою до нейтрального значення рН промивних вод і центрифугують, а отриманий таким чином біополімерний комплекс висушують, змішують з екстрактом білкових сполук борошенця вівса при співвідношенні білкові сполуки борошенця вівса:біополімерний комплекс (0,7-1,5):(99,3-98,5), витримують при температурі 20-25 °C протягом 20-30 хв і висушують до постійної маси. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що борошенця вівса подрібнюють до розміру часток 0,7-0,9 мм. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що екстрагування 0,1 М бікарбонатним буфером з рН 9,2, який містить 0,15 М NaCl, здійснюють при співвідношенні подрібнені борошенця вівса:розчинник, рівному 1,0:7,2, при кімнатній температурі при перемішуванні протягом 30-35 хв.
  • Документ
    112417 Спосіб одержання дієтичної добавки з антиліполітичною активністю
    (2016) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Нікітіна, О. В.
    1. Спосіб одержання дієтичної добавки з антиліполітичною активністю, що передбачає одержання фенольних сполук з насіння ріпаку, змішування біополімерного комплексу з водним розчином фенольних сполук насіння ріпаку і сушіння, який відрізняється тим, що насіння ріпаку подрібнюють, знежирюють гексаном і висушують до повного вилучення розчинника, а висушену масу піддають 2-4-кратному екстрагуванню 90-96 %-им етанолом з центрифугуванням, супернатанти об'єднують і випаровують до повного вилучення розчинника, після чого подрібнену гливу звичайну заливають водою і витримують при 75-80 °C протягом 30-60 хв і гідромодулі 1:(1-2), одержану суміш центрифугують, до осаду, що утворився, додають 6,9-7,1 %-ий розчин гідроксиду натрію, витримують 90-110 хв при 95-98 °C і гідромодулі 1:(1-2), суміш центрифугують, осад, що утворився, промивають водою до нейтрального значення рН промивних вод і центрифугують, а отриманий таким чином біополімерний комплекс висушують, змішують з водним розчином отриманих фенольних сполук при співвідношенні фенольні сполуки насіння ріпаку:біополімерний комплекс (3,0-5,0):(95,0-97,0), витримують при температурі 20-25 °C протягом 20-30 хв і висушують до постійної маси. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що насіння ріпаку подрібнюють до розміру часток 0,7-0,9 мм. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що знежирення подрібненого насіння ріпаку гексаном здійснюють в апараті Сокслета при співвідношенні подрібнене насіння ріпаку:гексан 1:(1,5-2,5) протягом 6,0-7,0 годин. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що екстрагування етанолом здійснюють при співвідношенні висушена маса обробленого насіння ріпаку:етанол, рівному 10,0:1,0, при кімнатній температурі при перемішуванні протягом 10-15 хв.
  • Документ
    112418 Спосіб одержання дієтичної добавки
    (2016) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Нікітіна, О. В.
    Спосіб одержання дієтичної добавки, що включає обробку гливи звичайної, відокремлення осаду, обробку його водним розчином гідроксиду натрію, промивання осаду водою, сушіння і подрібнення, який відрізняється тим, що гливу звичайну заливають водою і витримують при 75-80 °С протягом 30-60 хв. і гідромодулі 1:(1-2), одержану суміш центрифугують, до осаду, що утворився, додають 7 % водний розчин гідроксиду натрію, витримують 180-270 хв. при 95-98 °С і гідромодулі 1:(1-2), суміш центрифугують, осад, що утворився, тричі промивають водою і центрифугують, а відокремлений осад висушують.
  • Документ
    119038 Спосіб одержання дієтичної добавки з антиліполітичною дією
    (2019) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Нікітіна, О. В.
    Винахід належить до способу одержання дієтичної добавки з антиліполітичною дією, що передбачає одержання фенольних сполук з насіння ріпаку, обробку біополімерного комплексу водним розчином фенольних сполук і сушіння, в якому для одержання фенольних сполук насіння ріпаку подрібнюють, знежирюють гексаном і висушують до повного вилучення розчинника, а висушену масу піддають 2-4-кратному екстрагуванню 90-96 % етанолом з центрифугуванням, супернатанти об'єднують і випаровують до повного вилучення розчинника. Після чого для одержання біополімерного комплексу подрібнені печериці заливають 0,9-1,1 % розчином гідроксиду натрію і витримують при 75-80 °C протягом 30-60 хв і гідромодулі 1-2, одержану суміш центрифугують, до осаду, що утворився, додають 6,9-7,1 % водний розчин гідроксиду натрію, витримують 255-265 хв при 95-98 °C і гідромодулі 1-2, суміш центрифугують, осад, що утворився, промивають водою до нейтрального значення рН промивних вод і центрифугують. Отриманий таким чином біополімерний комплекс висушують, змішують з водним розчином отриманих фенольних сполук при співвідношенні фенольні сполуки:біополімерний комплекс (9,5-11,5):(88,5-90,5), витримують при температурі 20-25 °C протягом 20-30 хв і висушують до постійної маси.
  • Документ
    62975 Спосіб виробництва капустяних котлет з грибами
    (2011) Гураль, Л. С.; Нікітіна, О. В.
    1. Спосіб виробництва капустяних котлет з грибами, що передбачає підготовку рецептурних компонентів, змішування, термічну обробку суміші рецептурних компонентів, додавання структуроутворювача при постійному перемішуванні, повторну термічну обробку суміші рецептурних компонентів із структуроутворювачем, охолодження, формування котлет, панірування в сухарях, обжарювання, охолодження, фасування і заморожування, який відрізняється тим, що до суміші рецептурних компонентів на стадії змішування додають некондиційну сировину печериць, при цьому як структуроутворювач використовують вівсяні пластівці. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що некондиційну сировину печериць попередньо бланшують у 0,9-1,1% розчині кухонної солі протягом 3-8 хв. при температурі 94-98 °С, охолоджують та подрібнюють.
  • Документ
    69208 Спосіб виробництва котлет з грибами
    (2012) Гураль, Л. С.; Нікітіна, О. В.
    1. Спосіб виробництва котлет з грибами, що передбачає підготовку рецептурних компонентів, змішування, термічну обробку суміші рецептурних компонентів, охолодження, додавання цибулі до суміші рецептурних компонентів, змішування, формування котлет, панірування в сухарях, обжарювання, охолодження, фасування і заморожування. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що некондиційну сировину печериць попередньо бланшують у 0,9-1,1 % розчині кухонної солі протягом 3-8 хв. при температурі 94-98 °С, охолоджують та подрібнюють.
  • Документ
    85872 Спосіб одержання поліфункціональної дієтичної добавки
    (2013) Черно, Н. К.; Гураль, Л. С.; Озоліна, С. О.; Нікітіна, О. В.
    Спосіб одержання поліфункціональної дієтичної добавки, що передбачає обробку некондиційних грибів, відокремлення осаду, обробку його водним розчином гідроксиду натрію, промивання осаду водою, сушіння і подрібнення, який відрізняється тим, що некондиційні печериці заливають водою і витримують при 75-80 °C протягом 30-60 хв і гідромодулі 1:(1-2), одержану суміш центрифугують, до осаду, що утворився, додають 3 %-ий водний розчин гідроксиду натрію, витримують 120-270 хв при 95-98 °C і гідромодулі 1:(1-2), суміш центрифугують, осад, що утворився, тричі промивають водою і центрифугують, а відокремлений осад почергово сушать етанолом та ефіром.
  • Документ
    92650 Спосіб одержання водорозчинних полісахаридів
    (2014) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Нікітіна, О. В.; Скліфос, Г. В.
    Спосіб одержання водорозчинних полісахаридів, що передбачає оброблення попередньо висушеної та подрібненої гливи звичайної розчином етанолу з послідуючим відокремленням осаду та обробленням його дистильованою водою, охолодженням одержаної таким чином суспензії, концентруванням супернатанту, осадженням водорозчинних полісахаридів розчином етанолу, відокремленням осаду та висушуванням, який відрізняється тим, що осад, який утворився після оброблення попередньо висушеної та подрібненої гливи звичайної 67-73 % розчином етанолу при температурі 60-70 °C, гідромодулі 10 протягом 30-40 хв., обробляють дистильованою водою при температурі 93-97 °C, гідромодулі 10 протягом 55-65 хв., суспензію охолоджують до кімнатної температури, обробляють відокремлений від супернатанту осад дистильованою водою при температурі 93-97 °C, гідромодулі 10 протягом 55-65 хв., суспензію охолоджують до кімнатної температури, відділяють суперфосфат, обидва супернатанти об'єднують, концентрують та підкислюють льодяною оцтовою кислотою до рН=5, від одержаної суміші відокремлюють супернатант, а осаджені водорозчинні полісахариди розчиняють у дистильованій воді, діалізують та ліофільно висушують.
  • Документ
    92651 Спосіб одержання функціональної добавки
    (2014) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Нікітіна, О. В.
    Спосіб одержання функціональної добавки, який полягає в тому, що попередньо висушену та подрібнену гливу звичайну обробляють 67-73 %-вим розчином етанолу при температурі 60-70 °C і гідромодулі 10 протягом 30-40 хвилин, періодично перемішуючи, відокремлений від супернатанту осад промивають 67-73 %-вим розчином етанолу, відділяють супернатант, одержані супернатанти змішують, видаляють етанол та висушують суспензію.
  • Документ
    Глюкановмісні функціональні інгредієнти
    (2017) Черно, Н. К.; Нікітіна, О. В.; Озоліна, С. О.
    Метою роботи було отримання глюкановмісних функціональних інгредієнтів багатовекторної дії.
  • Документ
    Культивовані гриби як джерело природних антиоксидантів
    (2013) Нікітіна, О. В.; Джулінська, Є. П.
    Метою роботи було дослідження загального вмісту сполук фенольної природи в складі грибів і їх морфологічних частин.
  • Документ
    Отримання залізовмісної дієтичної добавки на основі вуглеводів гливи звичайної
    (2016) Черно, Н. К.; Озоліна, С. О.; Нікітіна, О. В.
    Метою роботи було визначення умов отримання розчинних залізовмісних комплексів на основі β-глюкану гливи звичайної.
  • Документ
    Отримання комплексу бетанін-гідролізат геміцелюлоз
    (2014) Нікітіна, О. В.; Буйлук, А. О.
    Було дослiджено вплив таких факторiв як концентрацiя соку i полiсахаридної складової, їх масове спiввiдношення, послiдовнiсть змiшування рiдин, температури процесу на повноту зв'язування бетанiну вуглеводною складовою. Пiдiбрано умови, за яких гiдролiзатом гемiцелюлоз зв'язується понад 63 % бетанiну, що мiститься у складi соку.
  • Документ
    Піноподібні борошняні кондитерські вироби оздоровчого призначення
    (2015) Хаванов, В. О.; Нікітіна, О. В.
    Найбiльш зручною групою для розробки виробiв функцiонального призначення є борошнянi кондитерськi вироби, особливо тi, що користуються постiйним попитом. Такими виробами є бiсквiти та м'якi вiденськi вафлi, якi характеризуються пишною, дрiбнопористою та легкою структурою, обумов­леною великим вмiстом яйцепродуктiв.
  • Документ
    Технологія функціональних інгредієнтів на основі біополімерів культивованих грибів
    (2015) Нікітіна, О. В.
    Дисертація присвячена розробці технологій функціональних інгредієнтів на основі біополімерів культивованих грибів. На основі біомодіфіцірованних полісахаридів грибів отримані розчинні залізовмісні комплекси. Обґрунтовано оптимальні умови отримання функціонального інгредієнта адаптогенної дії з печериці. Медико-біологічними дослідженнями доведено, що дія стресора «Функціональний інгредієнт адаптогенної дії» позитивно впливає на стан нервової системи експериментальних тварин, на функціонування систем детоксикації, активує антиоксидантну систему, сприяє стабілізації показників ліпідного обміну. Розроблено та економічно обгрунтовані технології функціональних інгредієнтів. Показано, що отримана продукція відповідає необхідним санітарно-гігієнічним показникам і може зберігатися 12 місяців. Розроблено нормативну документацію на виробництво пропонованих функціональних інгредієнтів. Диссертация посвящена разработке технологий функциональных ингредиентов на основе биополимеров культивируемых грибов. На основе биомодифицированных полисахаридов грибов получены растворимые железосодержащие комплексы. Обоснованы оптимальные условия получения функционального ингредиента адаптогенного действия из шампиньона. Медико-биологическими исследованиями доказано, что действие стрессора «Функциональный ингредиент адаптогенного действия» положительно влияет на состояние нервной системы экспериментальных животных, на функционирование систем детоксикации, активирует антиоксидантную систему, способствует стабилизации показателей липидного обмена. Разработаны и экономически обоснованы технологии функциональных ингредиентов. Показано, что полученная продукция соответствует необходимым санитарно-гигиеническим показателям и может храниться 12 месяцев. Разработана нормативная документация на производство предлагаемых функциональных ингредиентов.
  • Документ
    Іммобілізація фенольних сполук ріпаку на біополімерному комплексі гливи звичайної (Pleurotus ostreatus)
    (2015) Нікітіна, О. В.
    Обгрунтовано доцiльнiсть i визначено умови отримання iммобiлi­зованого на бiополiмерного комплексу гливи iнгiбiтору панкреатичної лiпази рослин­ного походження.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок