Перегляд за Автор "Негру, І. Ф."
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ100074 Спосіб одержання водорозчинної форми лікопіну у формі комплексу включення з b-циклодекстрином(2012) Капрельянц, Л. В.; Негру, І. Ф.Спосіб одержання водорозчинної форми лікопіну у формі комплексу включення з b-циклодекстрином, який відрізняється тим, що b-циклодекстрин розчиняють у воді при 30-60 °С, розчинений b-циклодекстрин змішують з лікопіном при їх співвідношенні 1:(1-2), суміш перемішують, після чого відокремлюють осад і висушують його при зниженому тиску.
- Документ56160 Водорозчинна форма лікопіну у формі комплексу з β-циклодекстрином(2011) Капрельянц, Л. В.; Негру, І. Ф.Водорозчинна форма лікопіну у формі комплексу включення з β-циклодекстрином.
- ДокументТехнологія отримання лікопіновмісних біологічно активних добавок(ОНАХТ, 2010) Негру, І. Ф.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Дисертаційна робота присвячена науковому обґрунтуванню, розробці технології отримання лікопіновмісних БАД методом ферментативної деградації. Вивчено хімічний склад томатних вичавок та ферментативного їх гідролізу. Показано, що застосування Целюлази-100 і Пектофоєтидин-П10х дозволяє збільшити вихід лікопіну до 262 мг/100 г при співвідношення 0,4 од/г : 3,9 од/г. Встановлено технологічні параметри екстрагування лікопіну соняшниковою олією: темпе-ратура 30 °С, тривалість 60 хвилин, гідромодуль 1:6, кратність 1. Показано, що фізико-хімічні, органолептичні і мікробіологічні показники олії збагаченої лікопіном у процесі зберігання практично не змінюються і відповідають нормативним показникам. Дослідження харчової і біологічної цінності дозволяє рекомендувати використання вугле-водно-жирового комплексу при виробництві жировмістних продуктів. Розроблені технологічні параметри отримання водорозчинної форми лікопіну за рахунок утворення комплексу бета-циклодекстрин : лікопін: бемпература 60 °С, молярне співвідношення 1:1. Утворення комплексу доведено методами диференціальною ІЧ-спектроскопії та термічного аналізу. Оптимізовані технологічні параметри процесу ферментативного гідролізу томатних біополімерів: активність Целюлози-100 – 0,4 од/г, активність Пектофоєтидину-П10х – 3,9 од/г; тривалість 120 хв. Розроблена нормативна документація, технологічна схема і економічне обґрунтування отримання лікопіновмісних БАД. Проведена промислова апробація, яка підтвердила можливість випуску даних препаратів на вітчизняному устаткуванні.