Перегляд за Автор "Негру, І. Ф."
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ100074 Спосіб одержання водорозчинної форми лікопіну у формі комплексу включення з b-циклодекстрином(2012) Капрельянц, Л. В.; Негру, І. Ф.Спосіб одержання водорозчинної форми лікопіну у формі комплексу включення з b-циклодекстрином, який відрізняється тим, що b-циклодекстрин розчиняють у воді при 30-60 °С, розчинений b-циклодекстрин змішують з лікопіном при їх співвідношенні 1:(1-2), суміш перемішують, після чого відокремлюють осад і висушують його при зниженому тиску.
- Документ45119 Спосіб одержання лікопіну(2009) Капрельянц, Л. В.; Негру, І. Ф.Спосіб одержання лікопіну, що включає подрібнення вичавків томатів, їх попередню обробку, екстракцію лікопіну рослинною олією та очищення екстракту, який відрізняється тим, що подрібнені вичавки томатів піддають попередньому ферментолізу мацеруючими ферментними препаратами: препаратом Пектофоетидин П10х із розрахунку 3,9 одиниць пектолітичної активності на 1 г вичавків та препаратом Целюлаза-100 із розрахунку 0,4 одиниць целюлозної активності на 1 г вичавків томатів при температурі 50 °С і рН=5,0 протягом 40 хвилин при співвідношенні сировини і розчину ферментних препаратів 1:20 в перерахунку на абсолютно суху речовину, ферментовану масу центрифугують, осад висушують, проводять екстракцію лікопіну рослинною олією у співвідношенні сухий осад:олія - 1:6 при температурі 25-35 °С протягом 60 хвилин, отриманий екстракт очищують.
- Документ56160 Водорозчинна форма лікопіну у формі комплексу з β-циклодекстрином(2011) Капрельянц, Л. В.; Негру, І. Ф.Водорозчинна форма лікопіну у формі комплексу включення з β-циклодекстрином.
- ДокументТехнологія отримання лікопіновмісних біологічно активних добавок(ОНАХТ, 2010) Негру, І. Ф.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Дисертаційна робота присвячена науковому обґрунтуванню, розробці технології отримання лікопіновмісних БАД методом ферментативної деградації. Вивчено хімічний склад томатних вичавок та ферментативного їх гідролізу. Показано, що застосування Целюлази-100 і Пектофоєтидин-П10х дозволяє збільшити вихід лікопіну до 262 мг/100 г при співвідношення 0,4 од/г : 3,9 од/г. Встановлено технологічні параметри екстрагування лікопіну соняшниковою олією: темпе-ратура 30 °С, тривалість 60 хвилин, гідромодуль 1:6, кратність 1. Показано, що фізико-хімічні, органолептичні і мікробіологічні показники олії збагаченої лікопіном у процесі зберігання практично не змінюються і відповідають нормативним показникам. Дослідження харчової і біологічної цінності дозволяє рекомендувати використання вугле-водно-жирового комплексу при виробництві жировмістних продуктів. Розроблені технологічні параметри отримання водорозчинної форми лікопіну за рахунок утворення комплексу бета-циклодекстрин : лікопін: бемпература 60 °С, молярне співвідношення 1:1. Утворення комплексу доведено методами диференціальною ІЧ-спектроскопії та термічного аналізу. Оптимізовані технологічні параметри процесу ферментативного гідролізу томатних біополімерів: активність Целюлози-100 – 0,4 од/г, активність Пектофоєтидину-П10х – 3,9 од/г; тривалість 120 хв. Розроблена нормативна документація, технологічна схема і економічне обґрунтування отримання лікопіновмісних БАД. Проведена промислова апробація, яка підтвердила можливість випуску даних препаратів на вітчизняному устаткуванні.