Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Негру, І. Ф."

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    100074 Спосіб одержання водорозчинної форми лікопіну у формі комплексу включення з b-циклодекстрином
    (2012) Капрельянц, Л. В.; Негру, І. Ф.
    Спосіб одержання водорозчинної форми лікопіну у формі комплексу включення з b-циклодекстрином, який відрізняється тим, що b-циклодекстрин розчиняють у воді при 30-60 °С, розчинений b-циклодекстрин змішують з лікопіном при їх співвідношенні 1:(1-2), суміш перемішують, після чого відокремлюють осад і висушують його при зниженому тиску.
  • Документ
    56160 Водорозчинна форма лікопіну у формі комплексу з β-циклодекстрином
    (2011) Капрельянц, Л. В.; Негру, І. Ф.
    Водорозчинна форма лікопіну у формі комплексу включення з β-циклодекстрином.
  • Документ
    Технологія отримання лікопіновмісних біологічно активних добавок
    (ОНАХТ, 2010) Негру, І. Ф.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Дисертаційна робота присвячена науковому обґрунтуванню, розробці технології отримання лікопіновмісних БАД методом ферментативної деградації. Вивчено хімічний склад томатних вичавок та ферментативного їх гідролізу. Показано, що застосування Целюлази-100 і Пектофоєтидин-П10х дозволяє збільшити вихід лікопіну до 262 мг/100 г при співвідношення 0,4 од/г : 3,9 од/г. Встановлено технологічні параметри екстрагування лікопіну соняшниковою олією: темпе-ратура 30 °С, тривалість 60 хвилин, гідромодуль 1:6, кратність 1. Показано, що фізико-хімічні, органолептичні і мікробіологічні показники олії збагаченої лікопіном у процесі зберігання практично не змінюються і відповідають нормативним показникам. Дослідження харчової і біологічної цінності дозволяє рекомендувати використання вугле-водно-жирового комплексу при виробництві жировмістних продуктів. Розроблені технологічні параметри отримання водорозчинної форми лікопіну за рахунок утворення комплексу бета-циклодекстрин : лікопін: бемпература 60 °С, молярне співвідношення 1:1. Утворення комплексу доведено методами диференціальною ІЧ-спектроскопії та термічного аналізу. Оптимізовані технологічні параметри процесу ферментативного гідролізу томатних біополімерів: активність Целюлози-100 – 0,4 од/г, активність Пектофоєтидину-П10х – 3,9 од/г; тривалість 120 хв. Розроблена нормативна документація, технологічна схема і економічне обґрунтування отримання лікопіновмісних БАД. Проведена промислова апробація, яка підтвердила можливість випуску даних препаратів на вітчизняному устаткуванні.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок