Перегляд за Автор "М. І. Кепін"
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументМОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ ПЕРЕРОБКИ ПЛОДІВ КІСТОЧКОВИХ КУЛЬТУР У СВІЖОМУ СТАНІ НА ПЕРФОРОВАНІЙ ПОВЕРХНІ В ПОЛІ ВІДЦЕНТРОВАНИХ СИЛ(2016) М. І. Кепін
У статті представлено огляд літератури та експериментальні дослідження, що стосуються процесу
первинної переробки плодів кісточкових культур на прикладі абрикосу сорту «Домашній» у свіжому стані (холодним
способом) на перфорованій поверхні в полі відцентрових сил з метою розділення вихідної сировини на напівфабрикат
(м’якоть) та відходи (кісточки). Вказане розділення відбувається внаслідок поступового відокремлення фрагментів
м’якоті гострими кромками отворів круглої форми нерухомої перфорованої оболонки. Рухомою силою процесу є обе-
ртовий рух лопатевого ротора.
Запропонований спосіб дозволяє процес розділення плодів виконувати в безперервному режимі з одночасним
розділенням на фракції в робочому просторі машини, приводить до зберігання теплової енергії та раціонального вико-
ристання відходів (кісточок) як вторинної сировини.