Перегляд за Автор "Могилянська, Н. О."
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ30077 Композиція для йогурту діабетичного призначення(2008) Могилянська, Н. О.; Дідух, Н. А.Композиція для йогурту діабетичного призначення, що містить знежирене молоко, ферментний препарат b-галактозидази, харчові волокна та симбіотичну закваску, яка відрізняється тим, що додатково містить концентрат сироваткових білків, біологічно активну добавку "Селен Активний", вітаміни Е і С, 10 % спиртовий екстракт шипшини, суміш молочних вершків та соєвої і оливкової олій, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур біфідобактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve та лактобактерій Streptococcus thermophillus, Lactobacillus bulgaricus при співвідношенні біфідо- та лактобактерій 1:10.
- Документ31007 Ферментований напій діабетичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Могилянська, Н. О.Ферментований напій діабетичного призначення, що містить знежирене молоко, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітаміни Е, С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що додатково містить клітковину, біологічно активну добавку "Селен Активний" та 10 % спиртовий екстракт шипшини, як жировий компонент - суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, як вуглеводний компонент - фруктозу, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve.
- Документ31008 Йогурт діабетичного призначення(2008) Могилянська, Н. О.; Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.Йогурт діабетичного призначення, що містить знежирене молоко, ферментний препарат β-галактозидази, харчові волокна та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що він додатково містить концентрат сироваткових білків, біологічно активну добавку "Селен Активний", вітаміни Е і С, 10 % спиртовий екстракт шипшини та суміш молочних вершків та соєвої і оливкової олій, як харчові волокна - клітковину, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур біфідобактерій Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve та лактобактерій Streptococcus thermophillus, Lactobacfflus bulgaricus.
- Документ31009 Кисломолочний напій діабетичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Могилянська, Н. О.Кисломолочний напій діабетичного призначення, що містить знежирене молоко, жировий компонент, вуглеводний компонент, вітаміни Е, С та симбіотичну закваску, який відрізняється тим, що додатково містить харчові волокна, біологічно активну добавку "Селен Активний" та 10 % спиртовий екстракт шипшини, як жировий компонент - суміш молочних вершків, соєвої та оливкової олій, як вуглеводний компонент - фруктозу, як симбіотичну закваску – закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve та Lactobacillus acidophilus при співвідношені біфідо- та лактобактерій 10:1.
- Документ36838 Спосіб виробництва діабетичного питного молочного напою(2008) Дідух, Н. А.; Могилянська, Н. О.Спосіб виробництва діабетичного питного молочного напою, що передбачає нормалізацію шляхом змішування знежиреного та незбираного молока, підігрівання, очищення, гомогенізацію, пастеризацію, охолодження, внесення пробіотичних культур біфідобактерій, перемішування, який відрізняється тим, що в процесі нормалізації у незбиране молоко з масовою часткою жиру 3,4 % кількістю 11,0838-12,4538 мас. % вносять 71,4724-83,0957 мас. % знежиреного молока з масовою часткою жиру 0,05 %, 0,0005-0,0008 мас. % біологічно активної добавки ″Селен Активний", 0,25-0,35 мас. % нерозчинних харчових волокон, при гомогенізації вносять 0,35-0,45 мас. % соєвої рафінованої та дезодорованої олії, 0,05-0,15 мас. % оливкової рафінованої та дезодорованої олії та 0,010-0,015 мас. % вітаміну Е, у пастеризовану охолоджену суміш вносять вітамін С у кількості 0,08-0,10 мас. % та пробіотичні культури Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum та Bifidobacterium breve при вихідному співвідношенні культур 1:1:8, відповідно, у кількості 5,0-15,0 мас. % після активізації, при цьому активізацію пробіотичних культур біфідобактерій здійснюють шляхом культивування їх у стерилізованому знежиреному молоці з додаванням фруктози у кількості 0,008-0,012 мас. % як біфідогенного фактора при температурі 37±1 °С протягом 2-4 годин з подальшим швидким охолодженням до температури 4±2 °С.
- Документ37767 Сметана діабетичного призначення(2008) Дідух, Н. А.; Лисогор, Т. А.; Могилянська, Н. О.Сметана діабетичного призначення, що містить вершки, жирову добавку, симбіотичну закваску, яка відрізняється тим, що вона додатково містить фруктозу, біологічно активну добавку "Селен Активний", вітамін Е, вітамін С, клітковину, при цьому як жирову добавку вона містить суміш соєвої та оливкової рафінованих дезодорованих олій, як симбіотичну закваску - закваску пробіотичних культур Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve та Lactobacillus acidophilus.
- ДокументРозробка технологій ферментованих молочних напоїв діабетичного призначення з використанням комплексів синбіотіків(ОНАХТ, 2008) Могилянська, Н. О.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – технологія продуктів харчування Дисертаційна робота присвячена науковому обґрунтуванню і розробці технологій ферментованих молочних напоїв діабетичного призначення з використанням пробіотичних культур біфідо- та лактобактерій, БАР та харчових волокон. Розроблено склад молочно-жирових сумішей для виробництва ферментованих напоїв для діабетичного харчування. За молочну основу рекомендовано використання знежиреного молока або його суміші з КСБ (для виробництва йогурту). Оптимізовано співвідношення між молочним, соєвим і оливковим жирами (5:4:1, відповідно), при якому співвідношення між НЖК:МНЖК:ПНЖК (1,3:1,0:1,0) відповідає вимогам нутриціології до продуктів діабетичного призначення. Науково обґрунтовано синбіотичні комплекси для виробництва ферментованих молочних напоїв діабетичного призначення (кефіру, простокваші, ацидофіліну та йогурту), до складу яких входять пробіотичні культури лакто- і біфідобактерій, вітаміни й мікроелементи антиоксидантного ряду, харчові волокна, фруктоза або β-галактозидаза. Використання розроблених комплексів забезпечує одержання кисломолочних напоїв зі зниженим вмістом легкозасвоюваних вуглеводів, що дозволяє рекомендувати їх для діабетичного харчування. Встановлено синергетичний ефект антиоксидантних і біфідогенних властивостей при спільному використанні вітаміну Е, рослинних олій, органічного селену, β-галактозидази і концентрату сироваткових білків в процесі виробництва ферментованих молочних напоїв діабетичного призначення. Розроблено рецептури, технології і нормативну документацію на виробництво ферментованих молочних напоїв діабетичного призначення, проведено промислову апробацію розроблених технологій. Експериментально доведено можливість виробництва кисломолочних напоїв діабетичного призначення без здійснення модернізації і реконструкції діючих молокопереробних підприємств. Медико-біологічними дослідженнями доведено доцільність та перспективність використання розроблених кисломолочних напоїв як діабетичних, які володіють гіпоглікемічною, антиоксидантною та пробіотичною дією.