Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Михайленко Анастасія Сергіївна"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Проект ресторану-бару кавказької кухні для ресторанного комплексу «Ukrainian local Food Festival» для розвитку туристичного потенціалу Одеського регіону
    (ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2024) Михайленко Анастасія Сергіївна
    Кваліфікована робота бакалавра розробляється в межах «Проекту ресторанного комплексу «Ukranian local Food Festival» для розвитку туристичного потенціалу Одеського регіону». Це великий комплекс, де можна відвідати різні заклади, з різними меню, переліком додаткових послуг, цінами, на любий гаманець. Тут відчувається мальовнича природа, приємна атмосфера та надається смачна їжа й гарний відпочинок. Ми не даремно назвали наш ресторанний комплексний «Ukranian local Food Festival» для розвитку туристичного потенціалу Одеського регіону! Адже саме Одеський регіон є одним з найвідоміших на Україні як туристична база і правильний підхід до організації харчування є невідємною складовою туристичного бізнесу в Україні. Одним із закладів ресторанного комплексу є ресторан-бар кавказької кухні. Поняття «кавказька кухня», вже дуже усереднене і узагальнене. Під ним маються на увазі кулінарні кухні і традиції трьох кавказьких кухонь - Вірменії, Азербайджану та Грузії. Найдревніших на Кавказі - вірменська. Традиційним кавказьким стравам надає специфічний смак, в першу чергу, посуд, в якій і готують їжу. Вона частіше глиняна. У тондирі, в спеціальній кавказькій печі, готують овочі, каші, рибу та птицю. Серед кавказьких кухонь азербайджанська - у світі одна з найцікавіших. Тут всі прийоми їжі - сніданок і обід з вечерею - починаються завжди з чаювання. Потім подаються закуски, підсмажені кислі фрукти, потім супи, плови і десерти. Майже 3 години, а іноді і більше, триває, як і всі кавказькі трапези, класичний азербайджанський обід. Плов тут, як і взагалі на Кавказі, вважають головною стравою. Лише в Грузії кавказька кухня готує справді гостру їжу. Так пекучий червоний перець подекуди потроху додається майже в кожне кавказьке блюдо, але найбільше в аджику. А десь з гострого готують менше, послаблюючи пекучість приправ і додаючи в кавказькі страви товчені горіхи. Без яких, до речі, грузинський стіл майже неможливо уявити. Дизайн закладу оформлений в стилі національної кавказької кухні, це стіни світлого кольору, багато посуду та фігурок з глини, вишиті скатертини з національними мотивами, картини з горними пейзажами Кавказу, квіти на столах. Одяг обслуговуючого персоналу ресторану також буде відповідати національному одягу країн кавказького регіону. На рівні з колоритом страв та напоїв завжди буде грати і завідна весела музика. Ресторан-бар буде надавати послуги з організації бенкетів, вечорів, свят.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок