Перегляд за Автор "Михайленко Анастасія Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроект ресторану-бару кавказької кухні для ресторанного комплексу «Ukrainian local Food Festival» для розвитку туристичного потенціалу Одеського регіону(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2024) Михайленко Анастасія СергіївнаКваліфікована робота бакалавра розробляється в межах «Проекту ресторанного комплексу «Ukranian local Food Festival» для розвитку туристичного потенціалу Одеського регіону». Це великий комплекс, де можна відвідати різні заклади, з різними меню, переліком додаткових послуг, цінами, на любий гаманець. Тут відчувається мальовнича природа, приємна атмосфера та надається смачна їжа й гарний відпочинок. Ми не даремно назвали наш ресторанний комплексний «Ukranian local Food Festival» для розвитку туристичного потенціалу Одеського регіону! Адже саме Одеський регіон є одним з найвідоміших на Україні як туристична база і правильний підхід до організації харчування є невідємною складовою туристичного бізнесу в Україні. Одним із закладів ресторанного комплексу є ресторан-бар кавказької кухні. Поняття «кавказька кухня», вже дуже усереднене і узагальнене. Під ним маються на увазі кулінарні кухні і традиції трьох кавказьких кухонь - Вірменії, Азербайджану та Грузії. Найдревніших на Кавказі - вірменська. Традиційним кавказьким стравам надає специфічний смак, в першу чергу, посуд, в якій і готують їжу. Вона частіше глиняна. У тондирі, в спеціальній кавказькій печі, готують овочі, каші, рибу та птицю. Серед кавказьких кухонь азербайджанська - у світі одна з найцікавіших. Тут всі прийоми їжі - сніданок і обід з вечерею - починаються завжди з чаювання. Потім подаються закуски, підсмажені кислі фрукти, потім супи, плови і десерти. Майже 3 години, а іноді і більше, триває, як і всі кавказькі трапези, класичний азербайджанський обід. Плов тут, як і взагалі на Кавказі, вважають головною стравою. Лише в Грузії кавказька кухня готує справді гостру їжу. Так пекучий червоний перець подекуди потроху додається майже в кожне кавказьке блюдо, але найбільше в аджику. А десь з гострого готують менше, послаблюючи пекучість приправ і додаючи в кавказькі страви товчені горіхи. Без яких, до речі, грузинський стіл майже неможливо уявити. Дизайн закладу оформлений в стилі національної кавказької кухні, це стіни світлого кольору, багато посуду та фігурок з глини, вишиті скатертини з національними мотивами, картини з горними пейзажами Кавказу, квіти на столах. Одяг обслуговуючого персоналу ресторану також буде відповідати національному одягу країн кавказького регіону. На рівні з колоритом страв та напоїв завжди буде грати і завідна весела музика. Ресторан-бар буде надавати послуги з організації бенкетів, вечорів, свят.