Перегляд за Автор "Меліх, О. О."
Зараз показуємо 1 - 20 з 28
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАдаптація харчових підприємств України до нестабільних умов господарювання(2013) Басюркіна, Н. Й.; Дудка, Т. В.; Меліх, О. О.Монографія містить результати досліджень, присвячених сучасному стану, адаптивним властивостям, економічним проблемам харчових підприємств. Надано пропозиції щодо покращення управління підприємствами з виробництва харчових продуктів і напоїв в Україні. Запропоновано методологічний інструментарій адаптації підприємств та побудови адаптивних стратегій управління їх розвитком. Обґрунтовано методичні підходи до розробки стратегій харчових підприємств з урахуванням впливу різних факторів нестабільного середовища, в тому числі економічних, політичних, природно-кліматичних тощо. Розраховано на фахівців з адаптивного управління, науковців, керівників всіх рівнів агропромислового комплексу.
- ДокументАдаптивна стратегія територіально-виробничої оптимізації та економічного розвитку харчової промисловості регіону: теорія, методологія, практика(ОНАХТ, 2015) Меліх, О. О.Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук за спеціальністю 08.00.05 - розвиток продуктивних сил та регіональна економіка. Дисертацію присвячено розробці теоретико-методологічних засад та практичних рекомендацій з формування адаптивної стратегії та механізмів територіально-виробничої оптимізації та економічного розвитку харчової промисловості регіону. Обґрунтовано механізм управління процесом створення й удосконалювання регіональних корпоративних структур харчової промисловості. Запропоновано концептуальний механізм розвитку промислово-виробничого потенціалу харчової промисловості регіону в умовах дефіциту ресурсів, що представлений у вигляді логіко-структурної моделі, яка відбиває процесні уявлення адаптації та розвилку промислово-виробничого потенціалу у вигляді сукупності етапів. Розроблено механізм згладжування нерівномірності розвитку харчової промисловості в регіоні, що дозволяє коректувати регіональну політику розвитку харчової промисловості.
- ДокументАлгоритм побудови гастромаршрутів в дестинаціях Одеської області(2019) Меліх, О. О.; Калмикова, І. С.; Саркісян, Г. О.Широко відомий факт, що без створення маршруту організація туристичної подорожі носить неконкурентний характер. Видів та різновидів маршрутів може бути багато на обраній дестинації, як я багато видів самих турів і туризму.
- ДокументАРР-навчальний засіб одержання знань для студентів напряму підготовки 242 «Туризм»(2018) Меліх, О. О.; Добрянська, Н. А.; Калмикова, І. С.В цій статті розглядається ефективність співпраці із спеціалістами Факультету комп`ютерної інженерії, програмування та кіберзахисту ОНАХТ з питань створення навчальних туристичних app надалі.
- ДокументДитячий гастротуризм(2020) Меліх, О. О.; Меліх, Т. Г.Хоча усі туристи мають отримати від подорожі задоволення, в першу чергу, вони хочуть покуштувати щось нове і отримати задоволення від гастрономічних продуктів той чи іншій місцевості, гастротуризм є різновидом туризму, пов'язаний з ознайомленням та дегустацією національних кулінарних традицій.
- ДокументЕкономічна ефективність дегустаційної діяльності у складі туристичного бізнесу(2017) Осипова, Л. А.; Калмикова, І. С.; Меліх, О. О.Економічна ефективність дегустацій має декілька вимірювань. Класичне співвідношення результатів і витрат у розрахунках дозволяє виокремити види дегустаційної діяльності у складі туристичного бізнесу.
- ДокументКонцепція міжнародної школи вина(2017) Осипова, Л. А.; Калмикова, І. С.; Меліх, О. О.Метою проекту є створення навчального та комунікаційного майданчика, який би об’єднував вчених, виробників, дистриб’юторів, сомельє, а також всіх бажаючих старше 18 років розширити свої знання про вина та алкогольні напої.
- ДокументМетоди проведення спеціальних економічних розрахунків(Друк, 2010) Осіпов, П. В.; Басюркіна, Н. Й.; Войтенко, О. К.; Волкова, О. Д.; Дудка, Т. В.; Кулаковська, Т. А.; Малахова, С. В.; Меліх, О. О.; Самофатова, В. А.У навчальному посібнику наведено теоретичні основи побудови статистично достовірних систем показників, що дозволяють проводити глибокий тематичний аналіз різних економічних параметрів діяльності промислового підприємства в умовах трансформаційної економіки. Посібник призначено для використання в навчальному процесі при вивченні окремих тем економічних дисциплін, проведення наукових досліджень і використання в практичній діяльності промислових підприємств.
- ДокументМоделі і методи організації літньої туристичної школи(2017) Меліх, О. О.В ОНАХТ є інтелектуальні та креативні ресурси для організації літньої туристичної школи (ЛТШ). Викладачі, здобувачі наукового ступеня «Магістр» кафедри туристичного бізнесу та рекреації мають започаткувати впровадження такого продукту (для старших школярів та студентів молодших курсів).
- ДокументОрганізація та планування подорожі в Європу: компетенції фахівців(2018) Меліх, О. О.; Вашеця, Я. М.В роботі наведені ті формальності "в'їзду - виїзду", які виникають при подорожі до Європи громадянами України.
- ДокументОсобливості просування на туристичному ринку міських енотуристичних продуктів(2020) Меліх, О. О.; Берневич, О. С.; Меліх, Т. Г.Зазвичай об'єктами енотуризму є: країни, кухня яких найбільш популярна на світовій арені; регіони, відомі продуктами, що виробляються в цій місцевості; ресторанні локації (головний критерій виділення таких локацій — наявність закладів, які представляють різноманітні види вин, а увага приділяється локальній кухні). Автори роботи пропонують енотури просувати в м. Одеса. В цій роботі енотур представлено з відвідуванням визначних пам'яток м. Одеси.
- ДокументОцінка стану конкурентоспроможності туристичних дестинацій Одеської області(2020) Меліх, О. О.; Саркісян, Г. О.; Шепелева, О. В.; Молодан, М. М.
- ДокументПереведення очних змагань олімпіади по спеціальності «Туризм» в он-лайн режим(2020) Меліх, О. О.; Берневич, О. С.
- ДокументПривабливість туристичного та дегустаційного бізнесу Одеської області(2018) Меліх, О. О.; Саркісян, Г. О.; Калмикова, І. С.Співробітниками ОНАХТ створена монографія "Привабливість туристичного та дегустаційного бізнесу Одеської області", яка охоплює багатодисциплінарну тематику: історичний екскурс, класифікацію і характеристику автентичних продуктів Одеської області, особливості технології та процес дегустації, опис туристичних ресурсів.
- ДокументПривабливість туристичного та дегустаційного бізнесу Одеської області(ХАМЕЛЕОН К, 2018) Кожевнікова, В. О.; Лебеденко, Т. Є.; Меліх, О. О.; Меліх, Т. Г.; Новічкова, Т. П.; Саркісян, Г. О.; Трішин, Ф. А.Монографія містить результати досліджень, присвячені автентичності продуктів та напоїв в Одеській області (хліб, сир, вино, бринза, пиво) та історичним особливостям появи (кава, чай), вживанню та змінам у раціоні харчування мешканців, згідно яких автори пропонують прокласти туристичні маршрути та підвищити ефективність туристичного та дегустаційного бізнесу. Розраховано на фахівців з управління в туризмі, вчених-туризмологів, викладачів, аспірантів, магістрів, практиків туристичного та дегустаційного бізнесу.
- ДокументПроблеми інноваційно-інвестеційного розвитку туристичних дестинацій(2021) Меліх, О. О.; Шепелева, О. В.; Іванченков, В. С.; Меліх, Т. Г.
- ДокументРезультати SWOT-аналізу Тарутинського району Одеської області для підвищення регіональної туристської привабливості(2019) Меліх, О. О.; Павлова, І. О.Сучасна територія Тарутинського району була частиною історичної області Бессарабія. Якщо на початку 19 століття територія Бессарабії активно заселювалася колоністами з багатьох європейських країн, то утворений Тарутинський район у 1940 році, сьогодні складається з 51 населеного пункту, у тому числі 4 селищ міського типу, в якому знижується чисельність населення (в тому числі працездатного).
- ДокументСтан та перспективи розвитку туристичного бізнесу Одеської області(2018) Добрянська, Н. А.; Меліх, О. О.; Козловський, Р. С.Аналіз досліджень і публікацій останніх років показує, що туристичне господарство Одеської області в його сучасному стані не є задовільним для розвитку в цьому регіоні потужної туристичної індустрії.
- ДокументСтратегія територіально-виробничої оптимізації харчової промисловості регіону: проблеми теорії і практики(2015) Меліх, О. О.Монографія містить результати досліджень сучасного стану, адаптивних властивостей, економічних проблем управління підприємствами харчової промисловості. Надано пропозиції щодо покращення управління підприємствами з виробництва харчових продуктів і напоїв з урахуванням їх територіального розміщення, зв’язку з сільськогосподарськими постачальниками продовольства, експортними можливостями реалізації готової продукції, історичними особливостями розвитку по регіонах. Класифіковано і запропоновано до використання інструментарій управління харчовими підприємствами, розкрито алгоритм побудови адаптивних стратегій економічного розвитку, виявлено і проаналізовано сучасний стан адаптації і адаптивності харчових підприємств в Україні. Обґрунтовано різні методичні підходи до розробки стратегій харчових підприємств в кризових і в стабільних умовах господарювання. Розраховано на фахівців з регіонального управління, аналітиків у харчовому бізнесі, керівників всіх рівнів агропромислового комплексу, науковців, які досліджують проблеми формування, використання і адаптації економічних стратегій.