Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Мельник, Крістіна Станіславівна"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    «Розробка технології м’ясних виробів з використанням добавок рослинного походження»
    (ОНАХТ, кафедра технології м'яса, риби і морепродуктів, 2021) Мельник, Крістіна Станіславівна
    В кваліфікаційній роботі розроблено технологію виробництва варених ковбасних виробів з використання насіння чіа для збагачення м’ясних виробів біологічно цінним білком, харчовими волокнами, поліненасиченими жирними кислотами, мінеральними речовинами (залізом, кальцієм, калієм, марганцем, міддю та цинком) та вітамінами. Особливості фракційного складу білкових речовин, наявність у насінні чіа некрохмальних полісахаридів та токоферолів будуть надавати йому водозвязувальних, водопоглинальних та антиоксидантних властивостей, що необхідно враховувати під час розроблення ковбасних виробів з його використанням. Отримані у ході дослідження експериментальні дані та їх аналіз дають змогу стверджувати, що гель з насіння чіа є перспективною сировиною для виготовлення м’ясної продукції з емульгуючою структурою. Встановлено, що введення гелю з насіння чіа до складу фаршу збільшує його водозв`язуючу здатність та знижує втрати під час термооброблення. Використання гелю з насіння чіа є ефективною заміною карагенану у рецептурі ковбасних виробів. Оптимальною кількістю гелю з насіння чіа для внесення у рецептуру сардельок є 1%

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок