Перегляд за Автор "Матківська, В. В."
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ120092 Композиція інгредієнтів для приготування фруктово-овочевої запіканки(2017) Палвашова, Г. І.; Матківська, В. В.Композиція інгредієнтів для приготування фруктово-овочевої запіканки, що містить моркву, манну крупу, яйця, масло вершкове, цукор, сметану, сухарі пшеничні, яка відрізняється тим, що вона додатково містить яблука та шпинат.
- ДокументБіополімерні комплекси з антиоксидантною активністю(2016) Гураль, Л. С.; Матківська, В. В.Досліджено умови комплексоутворення арабіногалактану та гуміарабіку з бетаніном червоного столового буряка і антоціанами червоних сортів винограду та характеристика отриманих фізіологічно-функціональних інгредієнтів.
- ДокументОтримання білок-вуглеводних комплексів(2016) Матківська, В. В.; Кармазін, А. І.; Гончарук, Н. В.; Сидорчук, Е. Г.З метою пiдвищення розчинностi та стабiльностi нутрiєнтiв у процесi виробництва i впродовж термiну придатностi продукту до харчових систем вводять рiзноманiтнi поверхнево-активнi речовини. До таких належить гумiарабiк (аравiйська камедь), який за хiмiчною природою є протеоглiканом. Цей бiополiмер застосовують як емульгатор в молочних продуктах, стабiлiзатор ефiрних олiй та забарвлення антоцiанiв. У зв'язку з високою вартiстю гумiарабiку актуальним є пошук доступних бiлково-вуглеводних комплексiв для iммобiлiзацiї нутрiєнтiв.
- ДокументПротеоглікан як матриця для іммобілізації антиоксидантів фенольної природи(2015) Матківська, В. В.Завдяки iммобiлiзацiї в гумiарабiку антоцiанiв винограду вдається пiдвищити їхню стабiльнiсть до зовнiшнiх впливiв, зберегти природний колiр i антиоксидантну активнiсть. Такий препарат антоцiани-гумiарабiк може бути використаний як дiєтична добавка з антиоксидантною дiєю та стiйкий натуральний колорант у харчових системах.