Перегляд за Автор "Малакі, І. С."
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ92236 Спосіб виробництва кормової добавки(2014) Єгоров, Б. В.; Воєцька, О. Є.; Малакі, І. С.Спосіб виробництва кормової добавки, що передбачає екструдування рослинного компонента, подрібнення відходів високої вологості та змішування екструдованого рослинного компонента, відходів високої вологості і крейди, який відрізняється тим, що як компонент рослинного походження використовують зерно кукурудзи, а як відходи високої вологості - томатні вичавки, при цьому зерно кукурудзи і томатні вичавки окремо подрібнюють до розмірів частинок 2-3 мм, дозують, перед основним змішуванням попередню суміш зерна кукурудзи і томатних вичавків, взятих у кількісному співвідношенні (45-55):(35-65) відповідно, змішують протягом 160-200 с до утворення гомогенної суміші, після чого проводять основне змішування попередньої суміші з рештою подрібнених зерен кукурудзи, томатних вичавків і здозованої крейди, змішану суміш екструдують, отриманий екструдат охолоджують, подрібнюють, при потребі пакують, при цьому томатні вичавки, крейду кормову та зерно кукурудзи беруть за наступним співвідношенням, мас. %: крейда кормова 10-15 томатні вичавки 10-12 зерно кукурудзи решта.
- Документ92237 Спосіб виробництва кормової добавки(2014) Єгоров, Б. В.; Воєцька, О. Є.; Малакі, І. С.Спосіб виробництва кормової добавки, що передбачає змішування компонента рослинного походження з відходами високої вологості, екструдування суміші і наступне подрібнення екструдату, який відрізняється тим, що як компонент рослинного походження використовують зерно кукурудзи, а як відходи високої вологості - томатні вичавки, при цьому зерно кукурудзи і томатні вичавки окремо подрібнюють до розмірів частинок 2-3 мм і беруть в кількісному співвідношенні (88-92):(8-12) відповідно, перед основним змішуванням попередню суміш зерна кукурудзи і томатних вичавків, взятих у кількісному співвідношенні (45-55):(35-65) відповідно, змішують протягом 160-200 с до утворення гомогенної суміші, попередню суміш змішують з рештою подрібнених зерен кукурудзи і томатних вичавків, змішану суміш екструдують, отриманий екструдат охолоджують, подрібнюють, при потребі, екструдат пакують.
- ДокументДоцільність використання томатних вичавок при виробництві кормових добавок(2015) Єгоров, Б. В.; Малакі, І. С.Актуальною для консервної промисловості є проблема утилізації томатних вичавок, які характеризуються багатим хімічним складом і дуже короткими термінами зберігання в силу своїх незадовільних фізичних властивостей.
- ДокументЕфективність проведення теплової обробки при виробництві комбікормів для кур-несучок(2015) Малакі, І. С.Всiм вiдома iстина, що мiкроорганiзми є головною причиною погiршення показникiв якостi комбiкормiв. У зв'язку з цим, необхiдно мати чiтке уявлення про мiкрофлору комбiкорму та знати, як впливають на неї способи виробництва та умови зберiгання продукцiї, що виробляється.
- ДокументУдосконалення технології виробництва комбікормів для сільськогосподарської птиці(ОНАХТ, 2014) Малакі, І. С.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.02 - технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів і комбікормів, олійних і луб’яних культур. Дисертаційну роботу присвячено удосконаленню технології виробництва комбікормів для сільськогосподарської птиці. Теоретично та експериментально обгрунтовано доцільність переробки томатних вичавок в кормі добавки та використання томатної кормової добавки у складі комбікормів з метою утилізації відходів консервної промисловості, зменшення вартості рецептів комбікормів та забезпечення організму птиці кальцієм відповідно до її фізіологічних потреб. Розроблено технологічний спосіб переробки томатних вичавок та складу томатної кормової добавки, яким передбачено отримання передсуміші подрібненого зерна кукурудзи та томатних вичавок у співвідношенні 1:1, змішування передсуміші із залишком кукурудзяної крупки та крейдою кермовою та екструдування отриманої високооднорідної суміші. Удосконалено технологічний спосіб консервування вологих томатних вичавок, при якому томатні вичавки фасують в полімерні мішки, в які вводять органічну кислоту в якості консерванту та герметизують на вакуум-закупорювальному апараті. Експериментальним шляхом обгрунтовано оптимальний склад компонентів томатної кормової добавки, до складу якої вводять 73 % кукурудзи, 15 % крейди кормової та 12 % томатних вичавок. Вивчено вплив процесу екструдування на фізичні властивості, хімічний склад, санітарну якість томатної кормової добавки та проведено оцінку термінів її зберігання. Встановлено раціональні режими технологічних процесів її виробництва. Розроблено проект нормативної документації на виробництво нової кормової добавки для сільськогосподарської птиці «Томатна кормова добавка», а також розроблені рецепти комбікормів для курей-несучок 1 та 2 фази несучості з використанням томатної кормової добавки, які відповідають нормам годівлі та фізіологічним потребам птиці, обмеженням по введенню компонентів, та характеризуються задовільними фізичними властивостями. У результаті проведення теоретичних та експериментальних досліджень удосконалена принципова технологічна схема виробництва комбікормів для сільськогосподарської птиці, яка передбачає можливість виробництва томатної кормової добавки на існуючому обладнанні комбікормового заводу з встановленням додаткового обладнання, без зміни технологічних режимів процесу гранулювання. Впровадження удосконаленої технології виробництва комбікормів для сільськогосподарської птиці доцільне та ефективне, що було підтверджено промисловою апробацією на базі ТОВ «Агротрейд-Юг» та зоотехнічним експериментом в промислових умовах СВК «Союз-Агро».