Перегляд за Автор "Мазур, О. В."
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ117540 Малогабаритний термоелектричний вакуумний деалкоголізатор(2018) Гудзь, С. С.; Мазур, О. В.1. Малогабаритний термоелектричний вакуумний деалкоголізатор, що містить сполучені між собою вакуумну систему, ємність з вихідним продуктом, термоелектричні перетворювачі і ємність для збору дистиляту, який відрізняється тим, що ємність з вихідним продуктом розміщена у водяному термостаті та сполучена з крапельним фільтром за допомогою трубопроводу, який зафіксованій в пробці, крапельний фільтр сполучений з конденсатором за допомогою паропроводу, усередині крапельного фільтра розміщено датчик температури парів, під водяним термостатом розташований водяний теплообмінник, вхід якого за допомогою трубопроводу з'єднаний з нижньою частиною водяного термостата, а вихід водяного теплообмінника за допомогою трубопроводу під'єднано до входу циркуляційного насоса, вихід якого за допомогою трубопроводу під'єднано до верхньої частини водяного термостата, між водяним теплообмінником і верхньою стінкою конденсатора розташований верхній термоелектричний перетворювач, між нижньою стінкою конденсатора і радіатором з примусовим повітряним охолодженням розташований нижній термоелектричний перетворювач, нижня частина конденсатора за допомогою рідинного трубопроводу сполучена з ємністю для збору дистиляту, яка, в свою чергу, сполучена з ресивером за допомогою трубопроводу, навитого на конденсатор, ресивер за допомогою трубопроводу зі зворотним клапаном під'єднаний до вакуумного насоса з електродвигуном, окрім того, деалкоголізатор містить також мікропроцесорний блок управління, перший вхід якого з'єднаний з датчиком розрідження, розташованим в ресивері, другий вхід мікропроцесорного блока управління з'єднаний з датчиком температури дистиляту, розташованим в трубопроводі, який сполучає нижню частину конденсатора з ємністю для збору дистиляту, третій вхід мікропроцесорного блока управління з'єднаний із датчиком температури парів, розташованим в крапельному фільтрі, четвертий вхід мікропроцесорного блока управління з'єднаний із датчиком температури води, розташованим у водяному термостаті, перший вихід мікропроцесорного блока управління з'єднаний із блоком управління частотою обертання двигуна, вихід якого з'єднаний з електродвигуном, другий вихід мікропроцесорного блока управління з'єднаний з регульованим джерелом струму, вихід якого з'єднаний з нижнім термоелектричним перетворювачем, третій вихід мікропроцесорного блока управління з'єднаний з регульованим джерелом струму, вихід якого з'єднаний з верхнім термоелектричним перетворювачем. 2. Малогабаритний термоелектричний вакуумний деалкоголізатор за п. 1, який відрізняється тим, що нижня зовнішня поверхня водяного термостата щільно притиснута до верхньої поверхні водяного теплообмінника, нижня поверхня якого щільно притиснута до верхньої поверхні верхнього термоелектричного перетворювача, нижня поверхня верхнього термоелектричного перетворювача щільно притиснута до верхньої поверхні конденсатора, а поверхня нижньої частини конденсатора щільно притиснута до верхньої поверхні нижнього термоелектричного перетворювача. 3. Малогабаритний термоелектричний вакуумний деалкоголізатор за п. 1, який відрізняється тим, що ємність для збору дистиляту розміщена в теплоізолюючому кожуху, який установлений на тензовагах.
- Документ42970 Спосіб автоматичного керування абсорбційними холодильними приладами(2009) Хобін, В. А.; Мазур, О. В.; Тітлова, О. О.;Спосіб автоматичного керування абсорбційними холодильними приладами, який включає вимір температури в робочій холодильній камері, її порівняння із заданим значенням і регулювання шляхом зміни потужності, що підводиться до нагрівального елемента, який відрізняється тим, що додатково вимірюють рівень парорідинного фронту в дефлегматорі, порівнюють його із заданим значенням і змінюють величину потужності, що підводиться до нагрівального елемента, пропорційно величині різниці між заданим і фактичним значеннями рівня, причому задане значення рівня парорідинного фронту обчислюють як величину, пропорційну величині розузгодження між заданим і фактичним значеннями температури холодильної камери, а величину цього розрахованого заданого значення рівня обмежують таким значенням, при якому в поточних умовах роботи холодильного приладу вірогідність неперевищення рівнем заданого допустимого значення не перевищуватиме заданого гарантованого значення вірогідності.
- Документ72565 Спосіб автоматичного управління мікрокліматом в приміщенні(2012) Гараган, Н. Ю.; Мазур, О. В.Спосіб автоматичного управління мікрокліматом в приміщенні, що включає вимірювання і регулювання температури в приміщенні шляхом зміни витрат теплоносія у секцію нагріву кондиціонера пропорційно сумі значень відхилення поточної температури в приміщенні від заданої, її інтеграла і диференціала, вимірювання і регулювання відносної вологості в приміщенні шляхом зміни витрат подачі зволожуючої рідини у секцію зволоження кондиціонера пропорційно сумі значень відхилення поточної відносної вологості від заданої, її інтеграла і диференціала, який відрізняється тим, що вимірюють і регулюють розрідження в приміщенні шляхом зміни швидкості обертання витяжних вентиляторів пропорційно сумі значень відхилення поточного розрідження в приміщенні від заданого, його інтеграла і диференціала, коригують задане значення температури в приміщенні пропорційно сумі відхилень поточного значення відносної вологості в приміщенні від заданого, його інтеграла та диференціала, коригують задане значення відносної вологості в приміщенні пропорційно сумі відхилень поточного значення температури в приміщенні від заданого, його інтеграла та диференціала.
- Документ73289 Спосіб автоматичного керування процесом пастеризації томатного соку(2012) Мазур, О. В.; Носкова, О. П.Спосіб автоматичного керування процесом пастеризації томатного соку, який включає вимірювання і регулювання температури пастеризації томатного соку в секції пастеризації, вимірювання і регулювання температури охолоджування томатного соку в секції охолоджування, компенсацію впливу температури пастеризації в секції пастеризації на температуру соку в секції охолоджування, який відрізняється тим, що додатково компенсують запізнення в каналі управління шляхом введенням упереджувача Сміта і в каналі охолоджування томатного соку використовують нейронний регулятор.
- Документ75653 Спосіб автоматичного управління системами опалення та гарячого водопостачання(2012) Гараган, Н. Ю.; Мазур, О. В.Спосіб автоматичного управління системами опалення та гарячого водопостачання, що складається з вимірювання і регулювання температури гарячого водопостачання, вимірювання і регулювання температури опалення, компенсації впливу перехресного зв'язку з контуру регулювання температури гарячого водопостачання на контур регулювання температури опалення, який відрізняється тим, що додатково компенсують вплив перехресного зв'язку з контуру регулювання температури опалення на контур регулювання температури гарячої води.
- ДокументАвтоматизація дослідженнь процесів утілізації тепла пароповітряніх сумішей(2019) Ковальчук, Д. А.; Мазур, О. В.; Гуцан, В. В.В доповіді розглянуті питання побудови автоматизованого робочого місця (АРМ) для дослідження процесів утилізації тепла пароповітряних сумішей з застосуванням парокомпресіїнних теплових насосів. Представлені деякі результати експериментів з дослідження цих процесів як об'єктів управління.
- ДокументАвтоматизація процесу формування випромінювання лазерними DFB-модулями: структурна та параметрична ідентифікація, концепція перспективної САК(2020) Похлєбіна, Н. О.; Мазур, О. В.В роботі розглянуто особливості технологічного процесу формування інфрачервоного випромінювання напівпровідниковими DFB лазерними діодами - (англ. Distributed feedbacklaser «з розподіленим зворотним зв'язком»), системи автоматичного керування лазерним DFB-модулями які використовуються, як в якості джерел оптичного сигналу для передачі даних та оптичних вимірювань. Виявлено основні недоліки та розглянуті можливі шляхи для удосконалення структури і функцій систем автоматичного керування процесом. Представлені структурна та параметрична схеми процесу формування випромінювання лазерним DFB-модулем як об’єкту керування, концептуальна структура САК підвищеної динамічної точності.
- ДокументДослідження процесу термовакуумної обробки харчових продуктів: структурна та параметрична ідентифікація, імітаційне моделювання процесу(2020) Грабанова, К. Є.; Мазур, О. В.Процеси теплової обробки широко застосовуються при приготуванні продуктів в харчовій промисловості та кулінарії. Це складні тепломасообмінні процеси, які реалізуються з використанням різних середовищ, що передають тепло для надання цілеспрямованого впливу з метою отримання необхідних фізико-хімічних і органолептичних властивостей харчовим продуктам. Перевагою обробки харчових продуктів в вакуумі є можливість реалізації процесів в безкисневому середовищі, що, в значній мірі, сприяє збереженню поживних речовин, фарбувальних пігментів сировини і смакових якостей, збільшенню терміну зберігання готових продуктів в порівнянні з обробкою в повітряному середовищі. Згідно з основними процесами теплової обробки продуктів є варіння і смаження. При цьому вони можуть реалізовуватись з безліччю температурних, барометричних та часових режимів, які і визначають їх різноманітність. Реалізація цих процесів з використанням вакуумних технологій дозволяє проводити теплову обробку продуктів в безкисневому середовищі в широкому діапазоні температур, використовуючи при приготуванні продуктів в якості додаткового впливу динамічну зміну тиску.
- ДокументЕкспериментальні дослідженя теплонасосного утилізатора тепла пароповітряних сумішей як об’єкту керування(2018) Ковальчук, Д. А.; Мазур, О. В.Розглянуті результати експериментальних досліджень теплонасосного утилізатора тепла пароповітряних сумішей, за допомогою автоматизованої лабораторної установки, проведено аналіз результаті, дані рекомендації по розробці енергоефективної системи автоматичного керування.
- ДокументКонцептуальна структура САК процесами конденсаційної сушки плодоовочевої сировини(2023) Якубаш, І. В.; Мазур, О. В.Розглянуто концептуальну структуру систем автоматичного керування (САК) процесами конденсаційної сушки плодоовочевої сировини.
- ДокументЛабораторна установка для дослідження систем утилізації тепла димових газів як об’єктів керування(2017) Ковальчук, Д. А.; Мазур, О. В.Для дослідження параметрів тепломасообмінних процесів та режимів роботи теплонасосного утилізатора і розробки енергоефективних алгоритмів керування була розроблена та виготовлена лабораторна установка, яка дозволяє проводити експерименти як в ручному, так і в автоматичному режимах та налагоджувати алгоритми керування. За допомогою розробленого комплексу проводяться активні експерименти по дослідженню процесів охолодження та конденсації димових газів, режимів роботи теплового насосу, теплообмінників та інших елементів системи для ідентифікації їх параметрів та розробки математичних моделей, перевірки їх на адекватність та синтезу енергоефективних алгоритмів керування та перевірки їх реальної ефективності без застосування газового котла та використання газу для подальшого їх впровадження на котельних реальних об'єктів.
- ДокументНа шляху до Індустрії 4.0: інформаційні технології, моделювання, штучний інтелект, автоматизація(Астропринт, 2021) Артеменко, В. Б.; Артеменко, Л. В.; Артеменко, О. В.; Бажан, В. М.; Байцар, Р. І.; Бевз, С. В.; Бойко, А. П.; Бойко, Н. І.; Бойцова, М. П.; Бойцова, О. С.; Борис, В. В.; Борисова, Н. В.; Борцов, В. В.; Бурбело, С. М.; Винар, А. А.; Войтко, В. В.; Воінова, С. О.; Вяткін, С. І.; Габуєв, К. О.; Гончаренко, К. А.; Гречанінов, В. Ф.; Григорюк, Д. К.; Єгоров, В. Б.; Єршова, С. І.; Жигайло, О. М.; Жуковецька, С. Л.; Журавська, І. М.; Журба, А. О.; Завертайло, К. С.; Зацерковна, Р. С.; Зацерковний, Р. Г.; Зимогляд, А. Ю.; Зуб, Х. В.; Іванова, Л. В.; Іванова, Л. О.; Ізонін, І. В.; Князєва, Н. О.; Корнієнко, Ю. К.; Коробейнікова, Т. І.; Костюк, М. Т.; Котлик, С. В.; Краснієнко, Н. В.; Кудряшова, А. В.; Кулаковська, І. В.; Курінний, М. С.; Ларшин, В. П.; Лисенко, Н. О.; Ліщенко, Н. В.; Ліщинська, Л. Б.; Лопушанський, А. В.; Мазур, О. В.; Маїк, В. З.; Малахова, Н. Г.; Марущак, А. В.; Мельник, К. В.; Михайлов, П. І.; Мочурад, Л. І.; Нєнов, О. Л.; Перун, І. В.; Піх, І. В.; Потокій, М. С.; Похлєбіна, Н. О.; Пунченко, Н. О.; Романюк, О. В.; Романюк, О. Н.; Романюк, С. О.; Сакалюк, О. Ю.; Сеньківський, В. М.; Сергєєва, О. Є.; Сидорко, І. І.; Скаковський, Ю. М.; Скирський, І. В.; Скорнякова, О. В.; Соколова, О. П.; Сологуб, К. В.; Ставицький, П. В.; Степанов, М. Т.; Субботіна, О. В.; Суліма, Ю. Ю.; Суліма, Ю. Є.; Ткаченко, Р. О.; Топор, М. М.; Трішин, Ф. А.; Тюріна, Є. О.; Ушкаренко, О. О.; Федосов, С. Н.; Хобін, В. А.; Хошаба, О. М.; Храмченков, Д. В.; Чан, А. Л.; Чаплінський, Ю. П.; Чехместрук, Р. Ю.; Шаховська, Н. Б.; Шестопалов, С. В.; Шмалюх, В. А.; Ярощук, Л. Д.У монографії узагальнено і проаналізовано рівень сучасного стану розвитку інформаційних технологій, комп’ютерного та математичного моделювання, автоматизації процесів управління, штучного інтелекту, робототехніки, розпізнавання образів, 3D-прототипування, електромеханіки, мехатроніки — практично всіх напрямків, які об’єднуються терміном Індустрія 4.0. Монографія буде корисною як для фахівців і працівників фірм, зайнятих в області ІТ й автоматизації, так і для викладачів, магістрів, студентів і аспірантів вищих навчальних закладів, і всіх, хто цікавиться питаннями, пов’язаними з Індустрією 4.0.
- ДокументСервіс генерації відеоконтенту на основі фільтрів(2021) Мазур, О. В.; Черноволик, Г. О.В тезах розглядаються поняття генерації відеоконтенту, його принцип та обов’язкові ознаки використання. Також розглядається термін кінематографу, його актуальність та проблеми сучасності.
- ДокументІдентифікація математичних моделей процесів сушіння плодоовочевої сировини як обєктів керування(2022) Якубаш, І. В.; Мазур, О. В.
- ДокументІнформаційні технології та автоматизація(Астропринт, 2020) Борисова, Н. В.; Бурдейна, О. В.; Васильцова, Н. В.; Волков, В. Е.; Вракіна, К. П.; Вяткін, С. І.; Гончаренко, О. Є.; Готь, М. Б.; Гурський, О. О.; Дорогань, О. І.; Дубна, С. М.; Запорожець, Н. О.; Катєльніков, Д. І.; Кирилащук, С. А.; Кір’язов, І. М.; Коваленко, А. В.; Коваленко, О. О.; Ковальчук, Д. А.; Ковбасюк, О. В.; Кононович, І. В.; Корнієнко, Ю. К.; Коротєєва, Т. О.; Котлик, С. В.; Кривченко, А. А.; Кривченко, Ю. В.; Куприянов, А. Б.; Мазур, О. В.; Мартовицький, В. О.; Мельник, В. І.; Мельник, К. В.; Михайлов, П. І.; Муратов, В. Г.; Парамонов, А. І.; Пашнєв, А. А.; Перун, І. М.; Проценко, Я. А.; Пуйденко, В. О.; Пунченко, Н. О.; Романюк, А. Н.; Романюк, О. В.; Сакалюк, О. Ю.; Скляр, В. О.; Соколова, О. П.; Стеблюк, Д. Є.; Степанов, М. Т.; Субботіна, О. В.; Трач, О. Ю.; Тріщин, Ф. А.; Ушкаренко, О. О.; Хобін, В. А.; Чаплінський, Ю. П.; Черноволик, Г. О.; Чехместрук, Р. Ю.; Шаньшань, С.; Швець, В. Т.; Шестопалов, С. В.; Шпинковська, М. І.; Шпинковський, О. А.; Яковина, В. С.У монографії узагальнено і проаналізовано рівень сучасного стану розвитку інформаційних технологій, автоматизації процесів управління, робототехніки, електромеханіки і мехатроніки. Монографія буде корисною як для фахівців і працівників фірм, зайнятих в галузі ІТ, так і для викладачів, магістрів і студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямами і спеціальностями програмного забезпечення обчислювальної техніки й автоматизованих систем, прикладної математики та обробки інформації, буде корисною професіоналам з комп’ютерного моделювання.