Перегляд за Автор "Ліганенко, М. Г."
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ122504 Спосіб виробництва яблучного соку з м’якоттю пребіотичної дії(2018) Ліганенко, М. Г.; Буйлук, А. О.1. Спосіб виробництва яблучного соку з м'якоттю пребіотичної дії, що включає підготовку сировини, подрібнення, бланшування парою, протирання, введення органічної сполуки, гомогенізацію, деаерацію, нагрівання, закупорювання і пастеризацію, який відрізняється тим, що після протирання в яблучне пюре вводять препарат "Мацеробацелін" з ендополігалактуразною активністю 7100 од/г, а суміш витримують при перемішуванні. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що яблучне пюре з "Мацеробацеліном" перемішують до консистенції, характерної для соків з м'якоттю.
- ДокументАналіз потенційних можливостей для організації еногастрономічних турів в Одеському регіоні(2020) Саркісян, Г. О.; Ліганенко, М. Г.Еногастрономічний туризм, за рахунок своєї популярності, є одним з найбільш високопродуктивних та динамічно розвинених видів туризму. Проаналізувано пропозиції українських туроператорів по еногастрономічному туризму. Для встановлення потенційних можливостей організації еногастрономічних турів в Одеському регіоні проведено моніторинг даних держслужби статистики України. Для дослідження уподобань потенційних відвідувачів еногастрономічних турів в Одеському регіоні обрано метод анкетування. Наведено слабкі сторони популяризації еногастронічного туризму в Одеському регіоні та загрози, які можуть затримати його розвиток.
- ДокументВаріативність безкоштовних Інтернет-ресурів для перевірки на плагіат(2020) Ліганенко, М. Г.
- ДокументМетодичні особливості цифровізації навчального процесу(2021) Крупіца, І. В.; Ліганенко, М. Г.
- ДокументОцінка туристично-рекреаційного потенціалу одеського регіону(2021) Байрачна, О. К.; Крупіца, І. В.; Ліганенко, М. Г.
- ДокументРозробка технологій функціональних консервованих інгредієнтів з яблучних вичавок(ОНАХТ, 2013) Ліганенко, М. Г.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальність 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів. Дисертація спрямована на розробку технологій функціональних консервованих інгредієнтів з плодової мезги, шляхом визначення оптимальних параметрів проведення ферментативного біокаталізу пектинових речовин яблучних вичавок та встановлення умов сушіння дієтичних харчових волокон. На підставі експериментальних досліджень, визначені оптимальні параметри ферментативного біокаталізу пектинових речовин яблучних вичавок: 1) гідролітичне розщеплення ферментом ендопектолітичної дії: концентрація Pectinex BE-3L -0,55 мг/100 г, тривалість процесу – 30 хв, температурний та рН-оптимум 40 °С і 4 відповідно. 2) не гідролітичне розщеплення ферментом транселіменазної дії: концентрація Мацеробациліну ГЗХ - 0,35 мг/см3, тривалість процесу – 60 хв, при температурі 40 °С, pH = 7,4, доведенням ЇМ NaOH в дистильованій воді. Встановлено, що продуктами ферментативного біокаталізу пектинових речовин яблучних вичавок будуть ненасичені пектинові олігосахариди зі ступенем полімеризації 2... 10, а також арабіноза і галактоза. Іншим вихідним продуктом ферментатив¬ного біокаталізу є дієтичні харчові волокна: суміш протопектину – 14 %, целюлози – 46 %, геміцелюлоз – 34 % і лігніну – 1 %. В лабораторних умовах проведено дослідження з підбору способів попередньої обробки харчових волокон для поліпшення і прискорення процесу сушіння. Кінцева вологість харчових волокон за 105 хв сушіння – 5,7 %. На підставі узагальнення теоретичних і експериментальних досліджень розроблені технологічні схеми виробництва функціональних інгредієнтів харчування: сиропу пектинових олігосахаридів та дієтичних харчових волокон.
- ДокументРоль транскордонного співробітництва в процесі європейської інтеграції України(2022) Ліганенко, М. Г.
- ДокументТуристичний потенціал та інфраструктура напрямку Одеса-Рені(2020) Ліганенко, М. Г.; Мільчева, Н. С.Одеська область є одним із найбільш перспективних туристичних регіонів України. Одещина може запропонувати туристам широкий вибір екскурсійних послуг, пляжний, оздоровчий, винно-гастрономічний та інші види туризму, безліч цікавих розважальних заходів, різноманіття історичних пам’яток тощо. Розвиток еногастрономічного туризму в межах Одеської області є актуальним та досить перспективним на сьогодні. Вже другий рік в нашій країні реалізується фінансований Євросоюзом проєкт «Географічні зазначення в Україні», мета якого є розвиток гастрономічного туризму на духовно збагаченій, але мало кому відомій території Української Бессарабії. Для розробки концепції розвитку сільського та еногастрономічного туризму в Україні було обрано Одеську область саме тому, що тут побудовано дорогу високої якості – Одеса-Рені.