Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Ліганенко, М. Г."

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    122504 Спосіб виробництва яблучного соку з м’якоттю пребіотичної дії
    (2018) Ліганенко, М. Г.; Буйлук, А. О.
    1. Спосіб виробництва яблучного соку з м'якоттю пребіотичної дії, що включає підготовку сировини, подрібнення, бланшування парою, протирання, введення органічної сполуки, гомогенізацію, деаерацію, нагрівання, закупорювання і пастеризацію, який відрізняється тим, що після протирання в яблучне пюре вводять препарат "Мацеробацелін" з ендополігалактуразною активністю 7100 од/г, а суміш витримують при перемішуванні. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що яблучне пюре з "Мацеробацеліном" перемішують до консистенції, характерної для соків з м'якоттю.
  • Документ
    Аналіз потенційних можливостей для організації еногастрономічних турів в Одеському регіоні
    (2020) Саркісян, Г. О.; Ліганенко, М. Г.
    Еногастрономічний туризм, за рахунок своєї популярності, є одним з найбільш високопродуктивних та динамічно розвинених видів туризму. Проаналізувано пропозиції українських туроператорів по еногастрономічному туризму. Для встановлення потенційних можливостей організації еногастрономічних турів в Одеському регіоні проведено моніторинг даних держслужби статистики України. Для дослідження уподобань потенційних відвідувачів еногастрономічних турів в Одеському регіоні обрано метод анкетування. Наведено слабкі сторони популяризації еногастронічного туризму в Одеському регіоні та загрози, які можуть затримати його розвиток.
  • Документ
    Варіативність безкоштовних Інтернет-ресурів для перевірки на плагіат
    (2020) Ліганенко, М. Г.
  • Документ
    Методичні особливості цифровізації навчального процесу
    (2021) Крупіца, І. В.; Ліганенко, М. Г.
  • Документ
    Оцінка туристично-рекреаційного потенціалу одеського регіону
    (2021) Байрачна, О. К.; Крупіца, І. В.; Ліганенко, М. Г.
  • Документ
    Розробка технологій функціональних консервованих інгредієнтів з яблучних вичавок
    (ОНАХТ, 2013) Ліганенко, М. Г.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальність 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів. Дисертація спрямована на розробку технологій функціональних консервованих інгредієнтів з плодової мезги, шляхом визначення оптимальних параметрів проведення ферментативного біокаталізу пектинових речовин яблучних вичавок та встановлення умов сушіння дієтичних харчових волокон. На підставі експериментальних досліджень, визначені оптимальні параметри ферментативного біокаталізу пектинових речовин яблучних вичавок: 1) гідролітичне розщеплення ферментом ендопектолітичної дії: концентрація Pectinex BE-3L -0,55 мг/100 г, тривалість процесу – 30 хв, температурний та рН-оптимум 40 °С і 4 відповідно. 2) не гідролітичне розщеплення ферментом транселіменазної дії: концентрація Мацеробациліну ГЗХ - 0,35 мг/см3, тривалість процесу – 60 хв, при температурі 40 °С, pH = 7,4, доведенням ЇМ NaOH в дистильованій воді. Встановлено, що продуктами ферментативного біокаталізу пектинових речовин яблучних вичавок будуть ненасичені пектинові олігосахариди зі ступенем полімеризації 2... 10, а також арабіноза і галактоза. Іншим вихідним продуктом ферментатив¬ного біокаталізу є дієтичні харчові волокна: суміш протопектину – 14 %, целюлози – 46 %, геміцелюлоз – 34 % і лігніну – 1 %. В лабораторних умовах проведено дослідження з підбору способів попередньої обробки харчових волокон для поліпшення і прискорення процесу сушіння. Кінцева вологість харчових волокон за 105 хв сушіння – 5,7 %. На підставі узагальнення теоретичних і експериментальних досліджень розроблені технологічні схеми виробництва функціональних інгредієнтів харчування: сиропу пектинових олігосахаридів та дієтичних харчових волокон.
  • Документ
    Роль транскордонного співробітництва в процесі європейської інтеграції України
    (2022) Ліганенко, М. Г.
  • Документ
    Сучасні тенденції міжнародного туризму
    (2023) Добрянська, Н. А.; Саркісян, Г. О.; Ліганенко, М. Г.
    Роботі розглянуто проблеми з якими стикається туристучна галузь в різних країнах, представлена динаміка спадання прибутків в туристічному бізнесі, дано прогнози на зростання попиту на окремі туристичні напрямки.
  • Документ
    Туристичний потенціал та інфраструктура напрямку Одеса-Рені
    (2020) Ліганенко, М. Г.; Мільчева, Н. С.
    Одеська область є одним із найбільш перспективних туристичних регіонів України. Одещина може запропонувати туристам широкий вибір екскурсійних послуг, пляжний, оздоровчий, винно-гастрономічний та інші види туризму, безліч цікавих розважальних заходів, різноманіття історичних пам’яток тощо. Розвиток еногастрономічного туризму в межах Одеської області є актуальним та досить перспективним на сьогодні. Вже другий рік в нашій країні реалізується фінансований Євросоюзом проєкт «Географічні зазначення в Україні», мета якого є розвиток гастрономічного туризму на духовно збагаченій, але мало кому відомій території Української Бессарабії. Для розробки концепції розвитку сільського та еногастрономічного туризму в Україні було обрано Одеську область саме тому, що тут побудовано дорогу високої якості – Одеса-Рені.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок