Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Ліганенко, М. Г."

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    122504 Спосіб виробництва яблучного соку з м’якоттю пребіотичної дії
    (2018) Ліганенко, М. Г.; Буйлук, А. О.
    1. Спосіб виробництва яблучного соку з м'якоттю пребіотичної дії, що включає підготовку сировини, подрібнення, бланшування парою, протирання, введення органічної сполуки, гомогенізацію, деаерацію, нагрівання, закупорювання і пастеризацію, який відрізняється тим, що після протирання в яблучне пюре вводять препарат "Мацеробацелін" з ендополігалактуразною активністю 7100 од/г, а суміш витримують при перемішуванні. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що яблучне пюре з "Мацеробацеліном" перемішують до консистенції, характерної для соків з м'якоттю.
  • Документ
    Оцінка туристично-рекреаційного потенціалу одеського регіону
    (2021) Байрачна, О. К.; Крупіца, І. В.; Ліганенко, М. Г.
  • Документ
    Розробка технологій функціональних консервованих інгредієнтів з яблучних вичавок
    (ОНАХТ, 2013) Ліганенко, М. Г.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальність 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів. Дисертація спрямована на розробку технологій функціональних консервованих інгредієнтів з плодової мезги, шляхом визначення оптимальних параметрів проведення ферментативного біокаталізу пектинових речовин яблучних вичавок та встановлення умов сушіння дієтичних харчових волокон. На підставі експериментальних досліджень, визначені оптимальні параметри ферментативного біокаталізу пектинових речовин яблучних вичавок: 1) гідролітичне розщеплення ферментом ендопектолітичної дії: концентрація Pectinex BE-3L -0,55 мг/100 г, тривалість процесу – 30 хв, температурний та рН-оптимум 40 °С і 4 відповідно. 2) не гідролітичне розщеплення ферментом транселіменазної дії: концентрація Мацеробациліну ГЗХ - 0,35 мг/см3, тривалість процесу – 60 хв, при температурі 40 °С, pH = 7,4, доведенням ЇМ NaOH в дистильованій воді. Встановлено, що продуктами ферментативного біокаталізу пектинових речовин яблучних вичавок будуть ненасичені пектинові олігосахариди зі ступенем полімеризації 2... 10, а також арабіноза і галактоза. Іншим вихідним продуктом ферментатив¬ного біокаталізу є дієтичні харчові волокна: суміш протопектину – 14 %, целюлози – 46 %, геміцелюлоз – 34 % і лігніну – 1 %. В лабораторних умовах проведено дослідження з підбору способів попередньої обробки харчових волокон для поліпшення і прискорення процесу сушіння. Кінцева вологість харчових волокон за 105 хв сушіння – 5,7 %. На підставі узагальнення теоретичних і експериментальних досліджень розроблені технологічні схеми виробництва функціональних інгредієнтів харчування: сиропу пектинових олігосахаридів та дієтичних харчових волокон.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок