Перегляд за Автор "Луніна, Л. О."
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ130688 Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого зернового продукту(2018) Соц, С. М.; Буняк, О. В.; Луніна, Л. О.; Станкевич, Г. М.Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого зернового продукту, що містить крупу кукурудзяну, злаковий компонент та сіль, яка відрізняється тим, що вона додатково містить подрібнений корінь солодки, а як злаковий компонент містить крупу із зерна голозерного ячменю.
- Документ136214 Композиція інгредієнтів для виробництва екструдованого зернового продукту "Кіноасан"(2019) Валевська, Л. О.; Соколовська, О. Г.; Станкевич, Г. М.; Страхова, Т. В.; Кац, А. К.; Дмитренко, Л. Д.; Луніна, Л. О.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити композицію для виробництва зернового продукту "Кіноасан", що забезпечує одержання екструдованого зернового продукту з високими органолептичними показниками, а саме: привабливим зовнішнім виглядом, однорідним кольором, добрими смаковими властивостями, підвищеною харчовою та біологічною цінністю, та забезпечує розширення асортименту зернових продуктів екструзійної технології
- ДокументДослідження гігроскопічних властивостей нетрадиційних форм пшениці і ячменю(2019) Станкевич, Г. М.; Кац, А. К.; Васильєв, С. В.; Луніна, Л. О.Останніми десятиліттями в багатьох кранах Європи та в Україні значно зросла увага для ряду нетрадиційних форм зернових культур. Українськими вченими-селекціонерами створено нові сорти пшениці з підвищеною біологічною цінністю — плівчасту пшеницю спельту Зоря України – та нові сорти ячменю з підвищеними споживними і технологічними властивостями, серед яких особливо вирізняються голозерні форми, зокрема сорт Ахілес. Важливий вплив на стан зернової маси при сушінні, активному вентилюванні та зберіганні мають гігроскопічні властивості, зокрема рівноважна вологість зерна. Для таких недостатньо вивчених культур як спельта та голозерний ячмічь, гігроскопічні властивості практично не вивчені, шо і визначило мету проведеної роботи. Предметом досліджень було плівчасте (не обрушене) та обрушене (зі знятими плівками) зерно спельти сорту Зоря України, вирощеної у 2016 р. та зерно голозерното ячменю сорту Ахілес 2014 р. врожаю. Дослідження проводили загально прийнятим тензиметричним методом.
- ДокументДослідження фізико-механічних властивостей голозерного та плівчастого ячменю(2018) Станкевич, Г. М.; Кац, А. К.; Луніна, Л. О.З метою удосконалення процесів післязбиральної обробки голозерного ячменю, зокрема його очищення, на кафедрі технології зберігання зерна ОНАХТ вивчали його фізико-механічні властивості.
- ДокументОсобливості використання голозерного ячменю у харчовій промисловості(2016) Луніна, Л. О.З метою детального вивчення властивостей голозерного ячменю як сировини для харчової промисловості, був взятий ячмінь сорту Ахілес, вирощений на полях СГІ у 2014 р. Дослідження проводили на кафедрі технології зберігання зерна за загальноприйнятими та описаними у спеціальній літературі методиками.
- ДокументПоліпшення використання голозерного ячменю за допомогою фракціонування(2016) Луніна, Л. О.Надані дані, що проведення фракціонування зерна голозерного ячменю під час післязбиральної обробки дозволяє підвищити його якість як сировини для харчової промисловості.
- ДокументПорівняльна характеристика фізико–технологічних властивостей різних форм ячменю(2017) Кац, А. К.; Станкевич, Г. М.; Луніна, Л. О.З метою удосконалення процесів післязбиральної обробки голозерного ячменю, зокрема його очищення, на кафедрі технології зберігання зерна ОНАХТ вивчали його фізико-технологічні властивості.
- ДокументУдосконалення післязбиральної обробки зерна голозерного ячменю(2015) Станкевич, Г. М.; Кац, А. К.; Луніна, Л. О.; Гагауз, Е. В.З метою удосконалення процесів очищення та сушіння на кафедрі технології зберігання зерна були вивчені фізико-технологічні властивості та закономірності кінетики сушіння голозерного ячменя сорту Ахілес вирощеного у 2014 р. на полях ОСГІ.