Перегляд за Автор "Лозовська, Т. С."
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ62989 Спосіб виробництва плодово-ягідного десертного вина(2011) Осипова, Л. А.; Лозовська, Т. С.Спосіб приготування плодово-ягідного десертного вина, що передбачає купажування яблучного зброджено-спиртованого виноматеріалу з увареним цукровмісним компонентом, вишневим соком та коліром, який відрізняється тим, що як цукровмісний компонент використовують виноградне сусло, яке обробляють перед уварюванням СаСО3 до вмісту кислоти 1,5-2,5 г/дм3, оброблене таким чином сусло уварюють до масової частки сухих речовин 60-70 %, вишневий сік спиртують до об'ємної частки етилового спирту 15,5-16,5 %, а отриманий купаж піддають тепловій обробці при 35-45 °С на протязі 10-15 днів.
- Документ72471 Безалкогольний напій «Чорничка»(2012) Хомич, Г. П.; Капрельянц, Л. В.; Осипова, Л. А.; Лозовська, Т. С.; Гуленко, Л. А.Безалкогольний напій, що містить цукор, лимонну кислоту, ароматичну добавку, бензоат натрію і воду, який відрізняється тим, що він додатково містить водно-спиртовий екстракт вичавок чорниці, а як ароматичну добавку містить ароматизатор "Чорна ягода".
- Документ72552 Спосіб визначення біологічної активності об’єктів природного походження(2012) Хомич, Г. П.; Вікуль, С. І.; Капрельянц, Л. В.; Осипова, Л. А.; Лозовська, Т. С.Спосіб визначення біологічної активності об'єктів природного походження, що передбачає підготовку контрольного і дослідного зразків, визначення зміни оптичної густини контрольного і дослідного зразків і наступне визначення біологічної активності об'єкта по формулі, який відрізняється тим, що наважку рослинного матеріалу розтирають в присутності кварцового піску та фосфатного буферного розчину при рН 6,8-7,4, переносять за допомогою буферного розчину у мірну колбу при ступені розведення 1:(50-200), настоюють з буферним розчином 8-12 хв. і фільтрують, а підготовлений витяг розводять у дистильованій воді у співвідношенні 1:(10-100) і додають до суміші буфера і фероціаніду калію, вносять розчин NAD∙H2 і розраховують біологічну активність по відношенню зміни швидкості окислювання NAD∙H2/NAD в контрольному та дослідному зразках із урахуванням розведення, а швидкість окиснення визначають, вимірюючи оптичну густину розчинів дослідного та контрольного зразків за довжиною хвилі 325 нм і товщини поглинаючого шару 10 мм (за t=120 с).
- Документ76523 Безалкогольний напій(2013) Осипова, Л. А.; Лозовська, Т. С.; Іовчева, І. О.Безалкогольний напій, що містить цукор, кислоту лимонну, ароматичну добавку, бензоат натрію, барвник і воду, який відрізняється тим, що як барвник він містить водно-спиртовий екстракт вичавок чорної смородини, а як ароматичну добавку - водно-спиртову настоянку меліси лимонної.
- Документ82036 Безалкогольний напій "Смородинка"(2013) Хомич, Г. П.; Осипова, Л. А.; Лозовська, Т. С.; Гуленко, Л. А.Безалкогольний напій, що містить цукор, кислоту лимонну, ароматичну добавку, бензоат натрію і воду, який відрізняється тим, що він додатково містить водно-спиртовий екстракт вичавок чорної смородини, а як ароматичну добавку ароматизатор "Чорна смородина" (арт. 1003) фірми "Дьолер".
- ДокументБіохімічна конверсія цукрів фруктово-ягідних соків у виробництві сиропів з лікувально-профілактичними властивостями(2016) Лозовська, Т. С.; Осипова, Л. А.Мета дослідження — обґрунтування і розробка способу біохімічної конверсії цукрів фруктово-ягідних соків, які використовуються для виробництва сиропів лікувально-профілактичного призначення.
- ДокументРозробка технології консервованих фруктово-ягідних сиропів(ОНАХТ, 2013) Лозовська, Т. С.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів. Дисертація присвячена науковому обґрунтуванню технології фруктово- ягідних сиропів з використанням осмотично діючих речовин (етилового спирту, органічних кислот, вуглеводів), що передбачає підвищення якості, зниження енергетичних витрат та скорочення технологічного циклу. Удосконалено технологію переробки свіжозібраної фруктово-ягідної сировини, науково обґрунтовано технологію утилізації вичавок на водно-спиртові екстракти, які можна використовувати для виробництва безалкогольних напоїв і сиропів. Досліджено фізико-хімічний та анатомічний склад ягід та фруктів. Встановлено, що фенольні, в тому числі барвні сполуки, зосереджено, переважно, в шкірці. Встановлено оптимальні параметри НВЧ-обробки ягід, які забезпечують інактивацію епіфітних мікроорганізмів ягід, окислювальних ферментів, підвищення виходу соку, а також вмісту в ньому біологічно активних речовин. Запропоновано два напрямки використання водно-спиртових екстрактів з вичавок: перший – для виробництва безалкогольних напоїв, другий – як купаж- ний матеріал, що забезпечує нормативну міцність фруктово-ягідних сиропів. Розроблено та затверджено рецептури на виробництво безалкогольних напоїв з використанням водно-спиртових екстрактів з вичавок фруктово-ягідної сировини. Науково обґрунтовано концентрації харчових осмотично діючих речовин, що забезпечують тривалу мікробіальну стабільність фруктово-ягідних сиропів без застосування теплової обробки і хімічних консервантів. Розроблено функціональну схему, що передбачає три способи виробництва сиропів на основі фруктово-ягідних соків і водно-спиртових екстрактів вичавків. Складено проекти нормативної документації. Технологія виробництва фруктово-ягідного сиропу пройшла випробування в промислових умовах. Розроблені технології захищено патентами України на корисну модель. Економічні розрахунки підтверджують ефективність впровадження розробленої технології у виробництво.