Перегляд за Автор "Лаговський Ярослав Сергійович"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроєкт системи кондиціювання та вентиляції закладу харчування на 64 місць у м. Одеса(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Лаговський Ярослав СергійовичСучасні кафе і ресторани, що піклуються про своїх клієнтів, повинні демонструвати не тільки бездоганну роботу кухні і високий рівень обслуговування, але і забезпечувати комфортні умови в закладі. Одна з основних складових комфорту — підтримання оптимального мікроклімату. При виборі конкретного технічного рішення для кліматизації кафе або ресторану слід враховувати архітектурні особливості приміщень, дизайн інтер'єру, вартість кліматичної системи, геометричні параметри приміщення для відвідувачів (обіднього залу) і безліч інших факторів. 1.1 Кліматизація невеликих кафе і ресторанів У невеликих кафе завдання побудови систем вентиляції і кондиціонування можна вирішити за допомогою невеликої припливної системи і двох незалежних витяжних систем. При цьому одна з них буде обслуговувати приміщення кухні, а друга — зал. Вимога поділу витяжок є обов'язковою, що відображено в будівельних нормах і правилах. Ще одна особливість вентиляції — дисбаланс припливного і витяжного потоків. Так, в залі приплив повинен переважати над витяжкою, а на кухні — навпаки. Це дозволить уникнути попадання брудного повітря з кухні в зал. Кондиціонування невеликих кафе і ресторанів вирішується шляхом установки спліт-систем. Найменш дорогий варіант — використання настінних внутрішніх блоків. Більш дорогий, але при цьому більш придатний з точки зору дизайну, — касетні і канальні блоки.
- ДокументРозробка холодильної установки для їдальні оздоровчого комплексу на 82 відвідувача, м. Ужгород(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Лаговський Ярослав СергійовичШироке застосування холоду в усіх галузях харчової промисловості і громадського харчування дозволяє забезпечити ритмічність виробництва, раціональне використання основних фондів, високу якість продукції. В даний час стоїть задача створення і впровадження у виробництво сучасних і високопродуктивних і цілком автоматизованих технологічних апаратів для збереження і переробки харчових продуктів. Темою дипломної роботи передбачено розробка холодильної установки для їдальні оздоровчого комплексу на 82 відвідувача , м. Ужгород. Холодильник, що проектується призначений для короткочасного збереження м’яса, молочно-жирових і гастрономічних харчів, риби, фруктів, напоїв та інших продуктів. Для зберігання якості й харчової цінності продукти необхідно зберігати при низьких температурах. З цією метою і проектуємо холодильник. Будівля холодильника складається з охолоджуємого складу із теплоізольованих зовнішніх огороджень , машинного відділення, а також примикає до залу прийому їжі й адміністративно-побутового корпуса. Холодильники ємкістю біля 10 тон проектують одноповерховими. При кількості місць від 50 до 100 висота приміщень холодильника 3,6 метрів, Ширина коридорів від 1.3 до 1,8 метрів. Будівля холодильника виконана по безкаркасній схемі зі стандартних цегляних конструкцій. Теплоізоляція виконується з плит пінопласту полістирольного ПСБ-С стандартної товщиною, кратною 25 мм. Доставка і відправка продукції споживачам здійснюється автомобільним транспортом. Для підтримування заданого температурного режиму зберігання призначається фреонова холодильна установка з безпосереднім охолодженням. Холодильна установка розраховується на режим роботи при максимальних зовнішніх і внутрішніх теплоприпливах. Холодильним агентом вибрано озонобезпечний хладон нового покоління R404a.