Перегляд за Автор "Кузьменко Руслан Олександрович"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроект системи кондиціювання та вентиляції повітря для виставкового центру площею 1040 кв. м у м. Одеса(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Кузьменко Руслан ОлександровичВ кваліфікаційній роботі вирішено задачу розробки системи кондиціювання та вентиляції повітря для виставкового центру. Будівля виставкового центру складається з одного поверху та розташована у м. Одеса. Площа виставкового центру складає 1040 кв.м. У холодний період року температурний режим tп=18-22°С і відносній вологості повітря приміщення φп=40-60%. У теплий період року температурний режим tп=22-24°С і відносній вологості повітря примішення φп=40-60%. В якості холодильного агента було прийнято хладон R407С. Система кондиціювання спроектованого центру – централізована. Підібрано теплоізоляційну конструкцію на основі плит екструдованого полістиролу, і, виходячи з повного теплвого навантаження приміщень, розраховано сумарні теплопритоки. За цими даними та проведеним тепловим розрахунком підібрані компресорні агрегати фірми Bitzer, теплообмінні апарати фірми AlfaLaval. Ключові слова: виставковий центр – температурний режим – чиллерфанкойл − хладон
- ДокументРозробка заготівельного холодильника для зберігання м’ясних напівфабрикатів ємністю 120 тон, м. Кропивницький(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Кузьменко Руслан ОлександровичОднієї з найважливіших задач народного господарства є забезпечення цілорічного безперебійного постачання населення високоякісними продовольчими продуктами в широкому асортименті. Невід΄ємною частиною технологічних процесів виробництва швидкопсувних продуктів, їх подальшого збереження, транспортування і реалізацій є штучний холод. Не менше за 40% вироблюваних в нашій країні сільськогосподарських продукції необхідно піддавати холодильній обробці з метою запобігання її псуванню і скорочення втрат. Вплив холоду в порівнянні з іншими методами консервування харчових продуктів спричиняє мінімальну зміну їх основних властивостей. Холодильне консервування - одне з ефективних способів обробки і збереження продуктів високої якості. Найбільш поширеним і економічним є охолоджування і зберігання продовольчих продуктів в охолодженому стані, що дозволяє найбільш повно зберегти властиві ним споживчі властивості. Однак термін зберігання охолоджених харчових продуктів обмежений, що не дозволяє створити достатні запаси і забезпечити безперервне постачання населення. Для збільшення тривалості зберігання продукти заморожують, що істотно гальмує швидкість протікання процесів, що впливають на якість. Заморожування і зберігання в замороженому вигляді змінюють початкову якість продуктів, але дозволяють зберегти їх цінні живлячі властивості. Розвиток холодильної техніки і технології як самостійної області знань почався одночасно із застосуванням холоду в харчових галузях промисловості і торгівлі. Використання штучного холоду для консервування харчових продуктів здійснюється трохи більше за 100 років.