Перегляд за Автор "Кузнєцова, І. О."
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ128398 Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів(2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Цикало, А. Л.; Мадані, М. М.; Кузнєцова, І. О.1. Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів, що включає підготовку сировини, подрібнення, сушіння подрібненої сировини і зброджування в заданому температурному режимі, який відрізняється тим, що як сировину використовують суміш харчових, сільськогосподарських і садово-паркових відходів при їх масовому співвідношенні 1:1:1, перед зброджуванням до висушеної рослинної сировини додають 8,3-8,5 мас.% ґрунту - чорнозему південного малогумусного і 8,5-8,7 мас.% мікробіологічної добавки, а зброджування здійснюють протягом 40-45 днів в мезофільному температурному режимі при 18-20 °C або в термофільному режимі при температурі 50-60 °C. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як харчові відходи використовують очистки картоплі, кабачків, моркви та листя капусти, як сільськогосподарські відходи використовують рослини родини Amaranthaceae, а як садово-паркові відходи використовують листяний опад. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як мікробіологічну добавку використовують водний екстракт ґрунту - чорнозему південного малогумусного, одержаного при інкубації його з водою за гідромодулем 1:10 протягом 15-20 хвилин при перемішуванні. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що зброджування рослинної сировини в мезофільному або термофільному режимі здійснюють при вологості 70-75%.
- ДокументВивчення кінетики корозії сталі у морській воді(2021) Кузнєцова, І. О.; Крусір, Г. В.; Гаркович, О. Л.
- ДокументВизначення шкідливих домішок у дитячих молочних сумішах(2017) Кузнєцова, І. О.; Янченко, К. А.Необхідність подальшого вдосконалення методів визначення мікроелементів у харчових продуктів не викликає сумнівів. Особливо гостро стоїть проблема безпеки харчування для дітей, оскільки у перші роки життя детоксикаційна функція печінки у дітей не є розвиненою.
- ДокументВикористання бенчмаркінгу на підприємствах із розливу мінеральних вод(2020) Коваленко, І. В.; Кузнєцова, І. О.
- ДокументДослідження захисних властивостей консервної тари(2018) Кузнєцова, І. О.; Мадані, М. М.Мета роботи - вивчити корозійну агресивність фруктових консервів для вибору найбільш стійкого покриття для захисту металевої тари від корозії шляхом підвищення стійкості бляхи у згаданих середовищах.
- ДокументДослідження складу питної води з джерел децентралізованого водопостачання(2019) Кузнєцова, І. О.; Коваленко, І. В.; Гаркович, О. Л.За даними ВООЗ близько 80 % захворювань людей пов’язані з неякісною питною водою. Тому проблема забезпечення населення якісною питною водою є актуальною і надзвичайно гострою.
- ДокументДослідження утилізації лігноцелюлозних відходів мікокультивуванням(2017) Мадані, М. М.; Кузнєцова, І. О.; Гаркович, О. Л.Сутність будь-якого методу підготовки субстратів для промислового вирощування грибів полягає в видаленні конкурентної мікрофлори та створенні елективних умов для культивування грибної культури.
- ДокументЗалежність корозійної агресивності яблучного соку від концентрацій в ньому органічних кислот(2017) Кузнєцова, І. О.; Янченко, К. А.Метою роботи є проаналізувати вміст заліза у розчинах суміші яблучної та лимонної, винної, щавлевої кислот в інтервалі концентрацій від 0,1 до 0,7 %, яку використовували для дослідження корозії покриттям жерстяної тари з нанесеним захисним покриттям.
- ДокументЗахист металевої тари від корозії шляхом підвищення стійкості бляхи в консервних середовищах(2020) Кузнєцова, І. О.; Крусір, Г. В.; Коваленко, І. В.
- ДокументКонструювання освітнього середовища засобами інформаційних технологій(2018) Крусір, Г. В.; Гаркович, О. Л.; Шевченко, Р. І.; Кузнєцова, І. О.Інформатизація освіти – процес забезпечення сфери освіти теорією і практикою розробки й використання сучасних інформаційних технологій, орієнтованих на реалізацію психолого-педагогічної мети навчання і виховання. Ця педагогічна технологія дозволяє вчителю вирішити низку проблем, що виникають при викладанні екології, а саме: гармонійно поєднує фактичну та теоретичну частини курсу, індивідуалізує процес навчання та робить його інтерактивним.
- ДокументОдержання електрохімічних захисних покриттів та дослідження їх властивостей у агресивних середовищах(2016) Кузнєцова, І. О.; Янченко, К. А.Метою даної роботи була розробка технології нанесення захисних електролітичних покриттів на основі боридів металів змінної валентності. У даній роботі розглянуто також результати дослідження процесу електроосадження комплексні електрохімічні покриття (КЕП) на основі сплавів Ni-B і Со-В з боргідридних електролітів.
- ДокументПроектний підхід як метод створення ефективного розвиваючого освітнього середовища(2021) Кузнєцова, І. О.; Гаркович, О. Л.; Кондратенко, І. П.
- ДокументРозробка енергоефективної технології утилізації відходів олійно-жирової галузі(2019) Скляр, В. Ю.; Крусір, Г. В.; Коваленко, І. В.; Кузнєцова, І. О.Сучасні технології виробництва олійно-жирової продукції передбачають фільтрацію з використанням вибільних глин. Цей сорбент використовується одноразово, тому він накопичується у великих кількостях на комбінатах як побічний продукт. Даний матеріал відносять до IV класу небезпеки за його здатність до самозаймання. Тому питання щодо вирішення проблеми його утилізації є актуальним. А біотехнологічна переробка цих відходів в корисні продукти є найбільш доцільною та ефективною з точки зору енергоефективних, екологічних та економічних вимог. В статті розглядається стан ринку України, класифікація утворення відходів олійно-жирової галузі, напрями маловідходних та безвідходних технологій. Показано біотехнологічний потенціал мікробних ліпаз, перспективність та доцільність застосування біотехнологічного методу утилізації жирової фракції відходів з використанням ферментних препаратів. Розглядаються умови ферментолізу відходу виробництва саломасу та маргаринової продукції ліпазою Rhizopus japonicus, зокрема її термостабільність. Одержані результати дослідження свідчать про перспективність гідролізу ліпазою Rhizopus. Встановлено, що вміст вільних жирних кислот в гідролізаті досягає рівня насичення через 72 год ферментативного гідролізу, а концентрація тригліцеридів зменшується до мінімального значення. Термостабільність ліпази Rhizopus japonicus досягає максимального значення при 40 °С.
- ДокументРозробка ключових елементів системи ресурсо- та енергоефективності(2019) Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.; Шпирко, Т. В.; Кузнєцова, І. О.; Коваленко, І. В.Проведені дослідження відкривають повну картину проблем, пов’язаних з функціонуванням готельно-ресторанного комплексу. Оцінено багато факторів, які впливають на довкілля та спричиняють додаткове навантаження на атмосферу, гідросферу та літосферу. Для досліджуваного підприємства була сформована екологічна політика, використання якої дозволить знизити негативний вплив підприємства. Проаналізовано оцінку впливу готельно-ресторанного комплексу на навколишнє середовище та виставлено оцінки за бальною шкалою. За результатами дослідження зроблено висновки та надані рекомендації, щодо поліпшення рівня екологічної безпеки готельно-ресторанного підприємства.
- ДокументУдосконалення екобіотехнології отримання водню за рахунок використання сонячної енергії(2020) Ляліна, А. В.; Кузнєцова, І. О.
- ДокументУдосконалення екобіотехнології отримання водню за рахунок використання сонячної енергії(2021) Ляліна, А. В.; Кузнєцова, І. О.
- ДокументХарактеристика екологічних аспектів підприємств харчової промисловості(2021) Сагдєєва, О. А.; Кузнєцова, І. О.