Перегляд за Автор "Крижанівський Олександр Анатолійович"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументЗапровадження сучасних технологій тістоприготування при виробництві калачиків буковинських 0,3 кг та хали плетеної 0,2 кг в пекарні.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення, 2024) Крижанівський Олександр АнатолійовичХлібопекарська промисловість України є однією із основних галузей харчової промисловості, яка за виробничими потужностями, механізацією технологічних процесів, асортиментом спроможна забезпечити населення різними видами хлібобулочних виробів. Розширення мережі пекарень різної потужності сприяє покращенню забезпечення свіжим хлібом населення особливо сільської місцевості, що має велику соціальну значимість Пекарня – це невелике немеханізоване підприємство яке займається випічкою і реалізацією хлібобулочних та кондитерських виробів , як правило свою продукцію вони реалізують на місці . В асортимент пекарні входить різноманітний за рецептурою та сортом борошна вид хліба, булочних та здобних виробів круасанів , пирогів , дієтичних виробів і т.д.
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря для камери дозрівання та зберігання твердих сирів продуктивністю 2500 кг на добу, м. Чернігів.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Крижанівський Олександр АнатолійовичВентиляція - це організований повітрообмін, що здійснюється з метою створення у приміщенні допустимих параметрів повітряного середовища. Кондиціювання повітря є вищим ступенем вентиляції, основною метою якого є створення та автоматичне підтримання у приміщенні оптимальних параметрів повітряного середовища. Повітрообміном називається заміна забрудненого повітря, яке знаходиться в приміщенні, на чисте повітря. Отже завданням вентиляції є боротьба зі шкідливостями, що надходять до приміщення. Шкідливостями є надлишки (а також недостача) теплоти й вологи, пил, шкідливі пари й гази. Шкідливості до приміщення можуть надходити при виконанні технологічного процесу від його обладнання, а також із навколишнього середовища (пил, теплота, волога). Найбільш розповсюдженими шкідливостями є надлишки теплоти й вологи у теплий період року. Кількість теплоти і вологи, що надходить до приміщення, визначає величину необхідного повітрообміну. Розрахунковим для визначення повітрообміну є період року. У загальному випадку в приміщення можуть надходити теплота і волога від таких джерел: - через огороджуючі конструкції приміщення; - через світлові отвори; - від технологічного обладнання; - від виробів і матеріалів, що надходять до приміщення, температура яких значно відрізняється від температури повітря приміщення; - від людей, що знаходяться у даному приміщенні. З метою зниження нерівномірності температурного поля в зоні обслуговування приміщень прийнято регламентувати робочу різницю температур перепадом 2…4 0С і призначати її залежно від висоти приміщення (4...6 м). При встановленні робочої різниці температур необхідно також враховувати, що зі зменшенням її збільшується кількість повітря, яке вентилюється, і зростають експлуатаційні витрати СКП та СВ.