Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Кравченко, Вероніка"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Меланін насіння соняшника: отримання, характеристика, аналіз небезпечних чинників його виробництва
    (ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Кравченко, Вероніка
    Метою кваліфікаційної роботи магістра є розроблення технології меланінвмісного харчового інгредієнту та надання оцінки ризиків його виробництва. Для досягнення поставленої мети проведено аналіз літературних джерел щодо способів отримання меланінів з рослинної сировини, методів їх ідентифікації, фізіологічної дії та практичного застосування комплексів на основі полісахаридів. Надано всебічну характеристику лушпиння соняшника, яке утворюються як побічний продукт при виробництві соняшниковох олії та є сировиною для отримання меланіну. Обґрунтовано умови лужної екстракції меланіну. Показано доцільність використання ультразвукової обробки. Доведено стабілізувальну дію хітозану на меланін завдяки порівняльній характеристиці антиоксидантної активності. Наведено технологію виробництва меланін-хітозанового комплексу, встановлено вимоги до якості та безпечності сировини і готового продукту. Здійснено ідентифікацію й аналіз потенційних небезпечних чинників у технології виробництва меланін-хітозанового комплексу, запропоновано заходи управління їхньою безпечністю з розробленням плану НАССР. Теоретичне та практичне значення отриманих результатів дослідження визначається наданням характеристики меланіну вилученого з лушпиння соняшника, отриманням меланін-хітозанового комплексу як фізіологічно функціонального інгредієнту/дієтичної добавки. Результати дослідження можуть бути використані при продовженні досліджень у цій області та в навчальній роботі, зокрема при розробці харчових продуктів функціонального призначення.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок