Перегляд за Автор "Коротчин, Марія"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ"Отримання та оцінка якості препарату фенольних сполук з висівок чорнозерної пшениці"(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Коротчин, МаріяРослинні фенольні сполуки відіграють важливу роль у сучасних харчових технологій, зокрема завдяки своїй антиоксидантній дії. Як антиоксиданти широко використовуються у складі багатьох харчових систем. Метою кваліфікаційної роботи магістра є отримання та характеристика препарату фенольних сполук з висівок чорнозерної пшениці сорту «Чорноброва» як фізіологічно-функціонального харчового інгредієнту та оцінка технології його виробництва. Для досягнення поставленої мети проведено аналіз літературних джерел щодо розповсюдженню, різновидів, біологічної і фізіологічної дії, способів отримання і стабілізації фенольних сполук рослинної сировини. Встановлено хімічний склад і склад фенольних сполук пшеничних дертьових висівок вітчизняної чорнозерної пшениці сорту «Чорноброва», оцінено антиоксидантну активність фенольних сполук, обґрунтовано спосіб їх стабілізації на хітиновій матриці, розроблено технологію виробництва фенол-хітинового препарату і надано їй експертну оцінку, встановлено показники його якості та безпечності препарату, ідентифіковано та оцінено небезпечні чинники технології його виробництва, розроблено план НАССР і операційні програми-переумови. Теоретичне та практичне значення отриманих результатів дослідження визначається обґрунтуванням способу вилучення фенольних сполук з висівок чорнозерної пшениці, їхньою характеристикою, наданою технологією стабілізованого фенольного препарату на хітиновій матриці, експертної оцінки технології.