Перегляд за Автор "Корнецова, Катерина"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументДослідження формування механізму управління стратегічним розвитком підприємства(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2022) Корнецова, КатеринаАктуальність теми. В умовах постійного зростання конкуренції на ринку, а також високого ступеня нестабільності зовнішнього середовища, особливої актуальності набуває проблема формування механізму управління стратегічним розвитком підприємства. Динамічність розвитку ринку зумовлює необхідність постійного перегляду наявних стратегій підприємства та формування нових – більш актуальних. Кондитерська галузь України є такою, в якій відбувається зростання чисельності суб’єктів господарювання та факторів ризику. Це вимагає від виробників швидких та ефективних дій, які можуть бути здійснені лише за умови розробки та реалізації комплексної стратегії розвитку підприємства. У першому розділі роботи «Теоретико-прикладні аспекти формування механізму управління стратегічним розвитком підприємства» були розглянуті такі поняття як «стратегія», «стратегічне управління» та «механізм стратегічного розвитку». Проаналізовано види стратегій та наведено їх ієрархію, а також охарактеризовано механізми формування стратегії розвитку. У другому розділі «Стратегічний аналіз діяльності ЗАТ «Одесакондитер» проведено аналіз кондитерської галузі, досліджено макро та мікросередовище, а також внутрішнє середовище підприємства ЗАТ «Одесакондитер», в тому числі його фінансовий стан та ступінь загрози банкрутства. У третьому розділі «Формування механізму управління стратегічним розвитком підприємств кондитерської галузі» сформовано механізм управління стратегічним розвитком ЗАТ «Одесакондитер» та запропонована стратегія спорідненої диверсифікації, яка дозволить підприємству покращити свій фінансовий стан, посилити конкурентні позиції, а також залучити новий сегмент споживачів. Кваліфікаційна робота магістра містить 89 сторінок, 20 таблиць, 24 рисунки, додатки. Перелік посилань нараховує 80 найменувань.
- ДокументЕкспертиза технології виробництва крем -меду з інгредієнтами рослинного походження та аналіз небезпечних чинників його виробництва(ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2022) Корнецова, КатеринаАктуальність: Ринок крем-меду в Україні є новим і на даний момент стрімко розвивається. Споживчі вподобання щодо продукції швидко змінюються, кількість конкурентів росте, а асортиментний ряд постійно поповнюється новими позиціями. Також сучасні споживачі приділяють значну увагу корисним продуктам харчування. Тому розробка рецептури крем-меду з рослинними добавками є актуальною, бо одразу задовольняє потребу у сучасному та новому продукту який володіє підвищеною антиоксидантною активністю. Об’єкт дослідження: крем-мед з добавками рослинного походження, рослинна сировина. Предмет дослідження: технологія виробництва крем-меду з рослинними добавками. НАССР план. Методи дослідження: інтегральна антиоксидантна активність, масова частка вологи, масова частка відновлюючих цукрів та сахарози, діастазне число, кіслотність та вміст гідроксиметілфурфуролу (ГМФ). Наукова новизна одержаних результатів: розроблено рецептуру крем-меду з рослинною сировиною з підвищеним вмістом речовин, що володіють антиоксидантною активністю: амінокислоти гліцин і метіонін, вітаміни групи С та Е та мінеральні речовини, такі як кальцій та фосфор. Дипломна робота присвячена розробці рецептури крем-меду з підвищеною антиоксидантною активністю в умовах підприємства ТМ «Медар», з використанням в якості добавок сировину рослинного походження (лимон, м`ята, куркума). В роботі проаналізовано ринок крем-меду, що реалізується у торгівельних мережах України. Проведено інформаційний пошук за літературними джерелами з питань загальної характеристики крем-меду, історії його виникнення, ботанічного опису, хімічного складу крем-меду та рослинної сировини, технології виробництва та можливої фальсифікації кінцевого продукту, що показав актуальність, вдосконалення рецептури крем-меду з метою збільшення обсягів асортименту на основі підвищення антиоксидантної активності. За допомогою математичного моделювання було проведено оптимізація рецептурного складу купажу крем-меду з рослинною сировиною. Проведено якісну оцінку розробленого купажу, та аналіз небезпечних чинників його виробництва. Робота обсягом 118 сторінок складається із вступу, 6 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 63 найменування (5 сторінок), 20рисунків, 27 таблиць та 10 додатків (22 сторінки)
- ДокументТехнологічна експертиза виробництва світлого нефільтрованого пива в умовах виробництва Bohemian Kings Beer, м. Одеса(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Корнецова, КатеринаПиво — слабоалкогольний напій, отриманий шляхом бродіння. Завдяки приємному смаку, тонізуючій дії, пиво має великий попит у населення. Будучи слабкоалкогольним напоєм, пиво в багатьох країнах виступає суперником міцних алкогольних напоїв. Проведення технологічної експертизи процесу виробництва світлого нефільтрованого пива дає змогу: по-перше, досконально ознайомитися з даним технологічним процесом та визначенням показників якості світлого нефільтрованого пива та сировиною для його отримання, по-друге, застосувати здобуті теоретичні знання в розробці НАССР-плану на підприємстві «Bohemian Kings Beer» та розробити додаткові рекомендації дляпідвищення його ефективності. Мета дипломного проекту: розглянути методи проведення контролю якості та технологічну експертизу світлого нефільтрованого пива. Для досягнення поставленої мети визначені такі завдання: охарактеризуватипідприємство; провести аналіз сировини; провести аналіз технологічного процесу виробництва світлого нефільтрованого пива; розробити НАССР-план та визначити критичні контрольні точки виробництва світлого нефільтрованого пива; визначити точки технохімічного та мікробіологічного контролю; провести аналіз лабораторії підприємства; вивчення нормативної документації. Робота оформлена у вигляді розрахунково-пояснювальної записки та графічної частини і повністю відповідає вимогам кафедри ХХіЕ та методичним вказівкам виконання дипломного проектування. Дипломний проект містить: 112 сторінок, 29 таблиць, 8 рисунків, 3 додатка, 47 літературних джерел. Графічний матеріал представлений на 4 листах.