Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Корнецова, Катерина"

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Експертиза технології виробництва крем -меду з інгредієнтами рослинного походження та аналіз небезпечних чинників його виробництва
    (ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2022) Корнецова, Катерина
    Актуальність: Ринок крем-меду в Україні є новим і на даний момент стрімко розвивається. Споживчі вподобання щодо продукції швидко змінюються, кількість конкурентів росте, а асортиментний ряд постійно поповнюється новими позиціями. Також сучасні споживачі приділяють значну увагу корисним продуктам харчування. Тому розробка рецептури крем-меду з рослинними добавками є актуальною, бо одразу задовольняє потребу у сучасному та новому продукту який володіє підвищеною антиоксидантною активністю. Об’єкт дослідження: крем-мед з добавками рослинного походження, рослинна сировина. Предмет дослідження: технологія виробництва крем-меду з рослинними добавками. НАССР план. Методи дослідження: інтегральна антиоксидантна активність, масова частка вологи, масова частка відновлюючих цукрів та сахарози, діастазне число, кіслотність та вміст гідроксиметілфурфуролу (ГМФ). Наукова новизна одержаних результатів: розроблено рецептуру крем-меду з рослинною сировиною з підвищеним вмістом речовин, що володіють антиоксидантною активністю: амінокислоти гліцин і метіонін, вітаміни групи С та Е та мінеральні речовини, такі як кальцій та фосфор. Дипломна робота присвячена розробці рецептури крем-меду з підвищеною антиоксидантною активністю в умовах підприємства ТМ «Медар», з використанням в якості добавок сировину рослинного походження (лимон, м`ята, куркума). В роботі проаналізовано ринок крем-меду, що реалізується у торгівельних мережах України. Проведено інформаційний пошук за літературними джерелами з питань загальної характеристики крем-меду, історії його виникнення, ботанічного опису, хімічного складу крем-меду та рослинної сировини, технології виробництва та можливої фальсифікації кінцевого продукту, що показав актуальність, вдосконалення рецептури крем-меду з метою збільшення обсягів асортименту на основі підвищення антиоксидантної активності. За допомогою математичного моделювання було проведено оптимізація рецептурного складу купажу крем-меду з рослинною сировиною. Проведено якісну оцінку розробленого купажу, та аналіз небезпечних чинників його виробництва. Робота обсягом 118 сторінок складається із вступу, 6 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 63 найменування (5 сторінок), 20рисунків, 27 таблиць та 10 додатків (22 сторінки)
  • Документ
    Технологічна експертиза виробництва світлого нефільтрованого пива в умовах виробництва Bohemian Kings Beer, м. Одеса
    (ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) Корнецова, Катерина
    Пиво — слабоалкогольний напій, отриманий шляхом бродіння. Завдяки приємному смаку, тонізуючій дії, пиво має великий попит у населення. Будучи слабкоалкогольним напоєм, пиво в багатьох країнах виступає суперником міцних алкогольних напоїв. Проведення технологічної експертизи процесу виробництва світлого нефільтрованого пива дає змогу: по-перше, досконально ознайомитися з даним технологічним процесом та визначенням показників якості світлого нефільтрованого пива та сировиною для його отримання, по-друге, застосувати здобуті теоретичні знання в розробці НАССР-плану на підприємстві «Bohemian Kings Beer» та розробити додаткові рекомендації дляпідвищення його ефективності. Мета дипломного проекту: розглянути методи проведення контролю якості та технологічну експертизу світлого нефільтрованого пива. Для досягнення поставленої мети визначені такі завдання: охарактеризуватипідприємство; провести аналіз сировини; провести аналіз технологічного процесу виробництва світлого нефільтрованого пива; розробити НАССР-план та визначити критичні контрольні точки виробництва світлого нефільтрованого пива; визначити точки технохімічного та мікробіологічного контролю; провести аналіз лабораторії підприємства; вивчення нормативної документації. Робота оформлена у вигляді розрахунково-пояснювальної записки та графічної частини і повністю відповідає вимогам кафедри ХХіЕ та методичним вказівкам виконання дипломного проектування. Дипломний проект містить: 112 сторінок, 29 таблиць, 8 рисунків, 3 додатка, 47 літературних джерел. Графічний матеріал представлений на 4 листах.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок