Перегляд за Автор "Ковтун, Л. Я."
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ36837 Спосіб виробництва житнього обдирного борошна(2008) Моргун, В. О.; Ковтун, Л. Я.Спосіб виробництва житнього обдирного борошна, що включає очистку зерна від домішок, очистку поверхні зерна, кондиціювання, поетапне здрібнювання та сортування продуктів здрібнювання з виділенням крупок на першій та другій драних системах, розмел крупок з сортуванням продуктів розмелу, який відрізняється тим, що перед першою драною системою вводять систему попереднього здрібнювання, вилучають борошно на першій драній системі в кількості 21-25 % із зольністю 0,90-1,0 %, на другій драній - 17-20 % із зольністю 0,70-0,75 %, при сортуванні продуктів здрібнювання першої та другої драних систем вилучають крупки, які направляють на першу розмельну систему, при цьому вилучають борошно в кількості 24-26 % з зольністю 1,1-1,3 %.
- ДокументЕфективне використання зерна жита при його переробці в муку хлібопекарську(ОНАХТ, 2009) Ковтун, Л. Я.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.01 – зберігання і технологія переробки зерна, виготовлення зернових і хлібопекарських виробів та комбікормів. Дисертаційну роботу присвячено розробленню технології переробки зерна жита в муку хлібопекарську підвищеного виходу та покращеної харчової цінності. Досліджено хімічний склад зерна жита та пшениці, встановлено, що за вмістом біологічно активних речовин зерно жита не поступається пшениці, а за вмістом вітамінів В1, В2, токолів, геміцелюлози, β-глюканів, целюлози, лігніну та сахарів, переважає над пшеницею. Білок жита краще збалансований за амінокислотним складом: вміст лізину та триптофану вище на 25,0 і 40,0 % відповідно. Виявлено закономірності зміни хімічного складу муки, отриманої з різних систем технологічного процесу. Вміст білка, ліпідів та зольних речовин підвищується в муці, отриманої з останніх систем драного та розмельного процесів, за рахунок потрапляння в муку подрібнених периферичних частин зернівки. Досліджено вплив лущення зерна та використання системи попереднього здрібнювання на кількісно-якісні та енергосилові показники помелу. Досліджено вплив вологості зерна та загального вилучення на системі попереднього здрібнювання на кількісні та енергосилові показники помелу зерна жита. Встановлено, що при вологості зерна жита 13,5…14,0 % і вилученні на системі попереднього здрібнювання 1…3 % вихід муки зростає з 87 до 91 %, питомі витрати енергії на здрібнювання зменшуються на 11 %. Розроблено проект нормативної документації на виробництво житньої муки "Оздоровча" підвищеної харчової цінності. Технологію виробництва житньої муки "Оздоровча" апробовано та підтверджено у виробничих умовах ТОВ "Ржевськ Млин", м. Вінниця.