Перегляд за Автор "Коваленко, О. О."
Зараз показуємо 1 - 20 з 56
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ106190 Спосіб приготування напоїв для спортсменів та осіб з підвищеними фізичними навантаженнями(2016) Коваленко, О. О.; Коваленко, І. В.1. Спосіб приготування напоїв для спортсменів та осіб з підвищеними фізичними навантаженнями, відповідно до якого, в мінеральну лікувально-столову воду "Спортивна" вводять цукор, лимонну кислоту і смако-ароматичну добавку, за наступним співвідношенням вказаних компонентів, мг/дм3 готового продукту: Цукор 75,0 лимонна кислота 1,9 смако-ароматична добавка 1,0-3,0 мінеральна лікувально-столова вода "Спортивна" решта. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що додатково в мінеральну лікувально-столову воду "Спортивна" вводять яблучний сік в кількості 1,8 мг/дм3 готового продукту. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як смако-ароматичну добавку використовують емульсію "Червоний апельсин - гарцинія" або "Мультифрут" компанії Esarom.
- Документ18607 Спосіб отримання шляхом виморожування концентрованих рідких продуктів(2007) Бурдо, О. Г.; Коваленко, О. О.; Мілінчук, С. І.; Хоренко, Д. О.; Василів, О. Б.Спосіб отримання шляхом виморожування концентрованих рідких продуктів, що передбачає занурення у ємність з попередньо охолодженим продуктом стрижневих робочих органів, відвід тепла від поверхні стрижневих робочих органів, наморожування на них блоків льоду, вилучення робочих органів з ємності, витримування їх на повітрі при температурі вище 0° С, збір розчину, який стікає з блоків льоду та його змішування з концентрованим розчином і знімання з робочих органів блоків льоду, який відрізняється тим, що додатково продукт під час виморожування піддають обробці акустичними коливаннями, з частотою 18-23 кГц.
- Документ34280 Спосіб отримання концентрованих рідких продуктів шляхом виморожування(2008) Бурдо, О. Г.; Коваленко, О. О.; Ремінна, Л. П.Спосіб отримання концентрованих рідких продуктів шляхом виморожування, який передбачає часткове занурення у ємність з попередньо охолодженим продуктом робочих органів паралельно поверхні продукту, відвід тепла від поверхні робочих органів, наморожування на них блоків льоду, вилучення робочих органів з ємності, витримування їх на повітрі при температурі вище 0 °С, збір розчину, який стікає з блоків льоду, та його змішування з концентрованим продуктом і знімання з робочих органів блоків льоду, який відрізняється тим, що додатково під час наморожування блоків льоду на робочих органах здійснюється механічне коливання розчину у границі "лід - розчин".
- Документ35937 Установка для низькотемпературного концентрування рідких продуктів(2008) Бурдо, О. Г.; Коваленко, О. О.; Ремінна, Л. П.Установка для низькотемпературного концентрування рідких продуктів, що містить ємності із робочими органами, з'єднаними з холодильною системою, на яких наморожуються блоки льоду, яка відрізняється тим, що робочі органи виконані у вигляді горизонтальних пластинчастих модулів, всередині яких рухається холодоносій або випаровується холодильний агент, а зовнішні розміри поверхні модулів менші за внутрішні розміри ємності на 5...15 мм, і ємності розташовані на полицях із можливістю їх вертикального переміщення на 70...100 мм та фіксування на рівні дотику рідини в ємності із нижньою поверхнею відповідного модуля.
- Документ82086 Спосіб одержання опрісненої води шляхом виморожування(2013) Василів, О. Б.; Коваленко, О. О.; Тітлов, О. С.; Іщенко, С. В.; Фуркало, С. В.Спосіб одержання опрісненої води шляхом виморожування, що передбачає взаємодію розчину із стрижневими робочими органами, відвід тепла від поверхні стрижневих робочих органів, наморожування на них блоків льоду, знімання з робочих органів блоків льоду і наступне їх плавлення, який відрізняється тим, що розчин охолоджують до початку утворення зони росту кристалів, після чого підвищують температуру до величини, яка забезпечує різницю температур між твердою фазою і температурою замерзання розчину, рівною 0,6…1 °C, і при цій різниці проводять процес виморожування.
- Документ98847 Спосіб підготовки води для приготування напоїв(2015) Коваленко, О. О.; Коваленко, І. В.; Василів, О. Б.Спосіб підготовки води для приготування напоїв, що включає виморожування вихідної мінеральної хлоридної натрієвої води із загальною мінералізацією 2,5-4 г/дм3 і насиченою вуглекислим газом до концентрації 2,89-3,7 г/дм3 та наступне плавлення вимороженої води при кімнатній температурі, який відрізняється тим, що як вихідну використовують хлоридну натрієву воду, фасовану в пляшки, які відкупорюють при температурі 8 - 20 °С і витримують відкупореними 1-2 хвилини, після чого воду піддають виморожуванню при змінному температурному режимі від -2 до -4 °С протягом 59-61 хв., а виморожену у такий спосіб воду плавлять при кімнатній температурі.
- ДокументCпособи запровадження принципів і правил академічної доброчесності в ЗВО України(2019) Коваленко, О. О.У відповідності до Статті 42 Закону України «Про освіту» академічну доброчесність розглядають як комплекс етичних принципів та правил поведінки, якими слід керуватися під час здійснення науково-освітньої діяльності, щоб була довіра до її результатів. Наслідками прояву в закладах вищої освіти (ЗВО) різних видів академічної недоброчестності (плагіат, списування, фальсифікація і фабрикація даних досліджень, хабарництво в академічній сфері, академічний саботаж, професорська нечесність, академічне шахрайство) є оприлюднення неправдивих результатів освітнього процесу і наукової діяльності, приниження цінності науки і освіти в суспільстві, відсутність поваги до праці освітян і науковців, відтік професійних кадрів за кордон, зниження рівня кваліфікації науково-педагогічного складу ЗВО, сповільнення темпів економічного розвитку держави тощо. Тому актуальним для вітчизняних ЗВО є впровадження ефективних способів реалізації принципів і правил академічної доброчесності.
- ДокументАктуальні питання розробки технології біосорбенту з відходів кавових виробництв для очищення води(2020) Коваленко, О. О.; Коханська, А. В.
- ДокументАльтернативні джерела води та їх застосування на підприємствах харчової галузі(2022) Коваленко, О. О.; Василів, О. Б.; Шаповал, Є. О.
- ДокументАпробація деяких шляхів інноваційного розвитку освітнього процесу(2018) Стрікаленко, Т. В.; Коваленко, О. О.Апробовані та нові можливості інноваційного розвитку освітнього процесу сприятимуть вирішенню сформульованих вище протирічь, запровадженню змішаної освіти і поширенню в практиці підготовки фахівців з технології питної води та водопідготовки харчових виробництв нових ідей, засобів, педагогічних та управлінських технологій, у результаті яких можуть бути суттєво підвищені рівень досягнень та потреба у необхідності навчання протягом усього життя.
- ДокументБіосорбція як перспективний спосіб очищення стічних вод(2017) Коваленко, О. О.; Новосельцева, В. В.
- ДокументВажливість вивчення дисципліни «Водопідготовка в тепленергетиці» майбутніми фахівцями зі спеціальності «Теплоенергетика»(2020) Коваленко, О. О.; Василів, О. Б.
- ДокументВизначення функціональних груп на поверхні біосорбентів, отриманих з відпрацьованого кавового шламу та відходів переробки томатів і перцю(2022) Коваленко, О. О.; Коханська, А. В.
- ДокументВода для чайних напоїв(2014) Коваленко, О. О.; Вєтров, Д. І.Наведено структуру та характеристику ринку функціональних напоїв в Україні та світі. Показано, що виробництво напоїв з чайної сировини - це перспективний напрямок його розвитку. Визначено групу розчинених речовин технологічної води, які чинять вплив на якість чайних напоїв, та досліджено ступінь цього впливу. Сформульовано рекомендації щодо хімічного складу води, призначеної для виробництва напоїв з чайної сировини в закладах ресторанного господарства. Досліджено ефективність кондиціювання водопровідної води до рекомендованого складу за допомогою побутових фільтрів. Розроблено технологічну схему і визначені технологічні параметри, які дозволяють отримувати воду із рекомендованим складом. Показано, що чайні напої на доочищеній воді мають більший вміст поліфенольних речовин, вітаміну С, кофеїну, а також володіють кращими органолептичними властивостями ніж напої, приготовлені на водопровідній воді без додаткового очищення. Монографія може бути корисною для студентів, аспірантів і фахівців, які займаються питаннями підготовки води для виробництва напоїв в закладах ресторанного господарства.
- ДокументВодопостачання збройних сил України(2017) Манова, Ю. О.; Коваленко, О. О.
- ДокументВплив санітарної обробки кондиціонера та процесу аерації на вміст озотвмісних сполук у воді, отриманій із повітря(2015) Кормош, К. Ю.; Коваленко, О. О.Було вивчено вплив санiтарної обробки кондицiонеру та aepaцiї води, отриманої iз повiтря на змiну вмiсту азотовмiсних домiшок у водi.
- ДокументВплив способу модифікації рослинної сировини на властивості біосорбентів для очищення води(2019) Коваленко, О. О.; Новосельцева, В. В.Україна є державою, в якій аграрна і харчова галузі інтенсивно розвиваються. На підприємствах цих галузей утворюються тисячі тон відходів рослинного і тваринного походження, які в разі відсутності їх утилізації стають джерелом негативного впливу на екосистему.
- ДокументГейміфікація в програмних продуктах університетських та корпоративних порталах для управління навчанням студентів та персоналу(2022) Додон, О. Д.; Коваленко, О. О.; Паламарчук, Є. А.Результати досліджень містять результати створення концепції використання модулів гейміфікації для навчання за університетськими та спеціальними корпоративними програмами. Розглянуті особливості підходу до гейміфікації освітніх процесів для підприємств та систем управління навчанням в університеті. Виявлені схожі підходи до навчання онлайн з використанням гейміфікації та потреби у гейміфікації для навчання персоналу на підприємстві.
- ДокументДосвід подолання академічної недоброчесності в ЗВО(2020) Коваленко, О. О.; Ємонакова, О. О.; Новосельцева, В. В.; Григор’єва, Т. П.
- ДокументДослідження властивостей біосорбентів для вилучення забруднюючих речовин із води(2021) Коваленко, О. О.; Коханська, А. В.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »