Перегляд за Автор "Коваленко, І. В."
Зараз показуємо 1 - 20 з 23
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ106190 Спосіб приготування напоїв для спортсменів та осіб з підвищеними фізичними навантаженнями(2016) Коваленко, О. О.; Коваленко, І. В.1. Спосіб приготування напоїв для спортсменів та осіб з підвищеними фізичними навантаженнями, відповідно до якого, в мінеральну лікувально-столову воду "Спортивна" вводять цукор, лимонну кислоту і смако-ароматичну добавку, за наступним співвідношенням вказаних компонентів, мг/дм3 готового продукту: Цукор 75,0 лимонна кислота 1,9 смако-ароматична добавка 1,0-3,0 мінеральна лікувально-столова вода "Спортивна" решта. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що додатково в мінеральну лікувально-столову воду "Спортивна" вводять яблучний сік в кількості 1,8 мг/дм3 готового продукту. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як смако-ароматичну добавку використовують емульсію "Червоний апельсин - гарцинія" або "Мультифрут" компанії Esarom.
- Документ128399 Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів(2018) Крусір, Г. В.; Сагдєєва, О. А.; Цикало, А. Л.; Коваленко, І. В.; Гаркович, О. Л.1. Спосіб компостування органічної частини твердих побутових відходів, що включає підготовку сировини, подрібнення, сушіння подрібненої сировини і зброджування в заданому температурному режимі, який відрізняється тим, що як сировину використовують суміш харчових, сільськогосподарських і садово-паркових відходів при їх масовому співвідношенні 1:1:1, перед зброджуванням до висушеної рослинної сировини додають 8,3-8,5 мас. % ґрунту - чорнозему південного малогумусного і 10 мас. % мінеральної добавки, а зброджування здійснюють протягом 40-45 днів в мезофільному температурному режимі при 18-20 °C або в термофільному режимі при температурі 50-60 °C. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як харчові відходи використовують очистки картоплі, кабачків, моркви та листя капусти, як сільськогосподарські відходи використовують рослини родини Amaranthaceae, а як садово-паркові відходи використовують листяний опад. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як мінеральну добавку використовують 10 мас. % розчин мінеральних солей за вагового співвідношення Ca(NO3)2×4H2O:KH2PO4:MgSO4×7H2O=4:2:1. 4. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що зброджування рослинної сировини в мезофільному або термофільному режимі здійснюють при вологості 70-75 %.
- Документ97845 Спосіб виробництва мінеральної води «Спортивна»(2015) Коваленко, О. О.; Коваленко, І. В.; Василів, О. Б.Спосіб виробництва мінеральної води, що включає забір зі свердловини мінеральної лікувально-столової хлоридної натрієвої води із загальною мінералізацією 2,5-4 г/дм3, механічне очищення, охолодження, насичення вуглекислим газом до концентрації 2,89-3,7 г/дм3, опріснення шляхом виморожування води, насиченої вуглекислим газом, при змінному температурному режимі до перетворення в лід 45-60 % води і плавлення, який відрізняється тим, що опріснену воду знезаражують шляхом ультрафіолетової обробки, після чого насичують вуглекислим газом до концентрації 4-6 г/дм3 і фасують.
- Документ98847 Спосіб підготовки води для приготування напоїв(2015) Коваленко, О. О.; Коваленко, І. В.; Василів, О. Б.Спосіб підготовки води для приготування напоїв, що включає виморожування вихідної мінеральної хлоридної натрієвої води із загальною мінералізацією 2,5-4 г/дм3 і насиченою вуглекислим газом до концентрації 2,89-3,7 г/дм3 та наступне плавлення вимороженої води при кімнатній температурі, який відрізняється тим, що як вихідну використовують хлоридну натрієву воду, фасовану в пляшки, які відкупорюють при температурі 8 - 20 °С і витримують відкупореними 1-2 хвилини, після чого воду піддають виморожуванню при змінному температурному режимі від -2 до -4 °С протягом 59-61 хв., а виморожену у такий спосіб воду плавлять при кімнатній температурі.
- ДокументВивчення способів захисту від корозії конструкційної сталі у морській воді(2020) Кузнецова, І. О.; Крусір, Г. В.; Коваленко, І. В.; Гарковіч, О. Л.Розкид значень швидкості корозії незахищеної конструкційної сталі у морях пояснюють відмінністю гідрохімічних параметрів акваторій. Переважаючими параметрами вважають концентрацію розчиненого кисню, потужність обростання, температуру та, нарешті, стан карбонатно-кальцієвої складової моря, яка зумовлює утворення вапнистого наросту (кальциту) при підлужнені шару води у катодних зонах кородуючого металу.
- ДокументВизначення забруднення прилеглої території ОНАХТ пилом за його накопиченням на листкових пластинках рослин(2019) Коваленко, І. В.; Кузнецова, І. О.В умовах міст та інших обжитих територій одним із потужних забруднювачів повітря є пил, який переноситься на великі відстані при розпушенні ґрунтів, при викидах від цементних, керамічних заводів, підприємств з виробництва силікатної цегли, а також від автотранспорту, який рухається.
- ДокументВикористання бенчмаркінгу на підприємствах із розливу мінеральних вод(2020) Коваленко, І. В.; Кузнєцова, І. О.
- ДокументДослідження поведінки рослин під впливом антропогенних факторів(2018) Коваленко, І. В.Мета роботи полягала в визначенні стану рослин, які зростають в різних екологічних умовах міста (в залежності від відстані до автомобільної дороги).
- ДокументДослідження складу питної води з джерел децентралізованого водопостачання(2019) Кузнєцова, І. О.; Коваленко, І. В.; Гаркович, О. Л.За даними ВООЗ близько 80 % захворювань людей пов’язані з неякісною питною водою. Тому проблема забезпечення населення якісною питною водою є актуальною і надзвичайно гострою.
- ДокументДослідження складу питної води з джерел децентралізованого водопостачання(2019) Кузнецова, І. О.; Коваленко, І. В.; Гаркович, О. Л.За даними ВООЗ близько 80 % захворювань людей пов’язані з неякісною питною водою. Тому проблема забезпечення населення якісною питною водою є актуальною і надзвичайно гострою.
- ДокументДослідження хімічного складу харчових відходів закладів вищої освіти м. Одеси(2020) Коваленко, І. В.; Гаркович, О. Л.Було вирішено дослідити хімічний склад харчових відходів закладів вищої освіти м. Одеси, харчовий блок яких являється значним джерелом утворення таких відходів.
- ДокументЕкологізація освіти як засіб формування екологічної культури(2019) Гаркович, О. Л.; Коваленко, І. В.; Кузнецова, І. О.; Шевченко, Р. І.В останні роки екологізація освіти вважається одним з найпотужніших важелів зміни свідомості людства від руйнівного споживацького способу життя до конструктивного, дбайливо-відновного.
- ДокументЗахист металевої тари від корозії шляхом підвищення стійкості бляхи в консервних середовищах(2020) Кузнєцова, І. О.; Крусір, Г. В.; Коваленко, І. В.
- ДокументКонцепція підготовки здобувачів вищої освіти за освітньою програмою 101 «Екологія»(2020) Коваленко, І. В.
- ДокументМетод проектів як фактор формування наукової творчості студентів(2018) Бондар, С. М.; Гаркович, О. Л.; Коваленко, І. В.; Соколов, Є. В.Проектна робота студентів сприяє активізації пізнавальної діяльності, розвитку творчих здібностей студентів, формування професійної компетентності, розвитку самостійності, зростання особистісних якостей і його доцільно використовувати в освітньому процесі вузу, як механізм формування висококваліфікованого фахівця, що відповідає вимогам сучасного суспільства.
- ДокументМетодичні підходи до викладання технічних дисциплін екологічного циклу(2020) Крусір, Г. В.; Гаркович, О. Л.; Коваленко, І. В.
- ДокументПоводження з муніципальними відходами(Академія, 2018) Коваленко, І. В.; Кузнецова, І. О.; Шевченко, Р. І.; Гаркович, О. Л.Навчальний посібник укладений відповідно до Державного освітнього стандарту підготовки бакалаврів галузей знань 10 "Природничі науки", 18 "Виробництво та технології", спеціальностей 101 "Екологія", 183 "Технології захисту навколишнього середовища" і типової програми курсу поводження з муніципальними відходами. У посібнику викладені питання, присвячені сучасним технологіям збирання, переробки, утилізації та повторного використання твердих побутових відходів; обґрунтовані проблеми і перспективи адміністративно-правового регулювання основ комплексної утилізації ТПВ; проаналізовано фактичний стан організації управління та поводження з твердими побутовими відходами. Розглянуті характеристики та класифікації відходів. Навчальний посібник призначений для студентів закладів вищої освіти галузей знань 10 "Природничі науки", 18 "Виробництво та технології", спеціальностей 101 "Екологія", 183 "Технології захисту навколишнього середовища".
- ДокументПорівняння деяких характеристик зразків питної води(2019) Кузнецова, І. О.; Янченко, К. А.; Коваленко, І. В.Питна вода, яку зазвичай споживають мешканці міст, може мати різні характеристики відповідно до загальноприйнятих стандартів. Для використання води в конкретних цілях, вона проходить водопідготовку. Для правильного вибору технології очищення води, необхідно знати хімічний склад домішок, розчинених у воді, їх кількість, в якій формі вони існують і нормативні вимоги, яким має відповідати очищена вода.
- ДокументРозробка енергоефективної технології утилізації відходів олійно-жирової галузі(2019) Скляр, В. Ю.; Крусір, Г. В.; Коваленко, І. В.; Кузнєцова, І. О.Сучасні технології виробництва олійно-жирової продукції передбачають фільтрацію з використанням вибільних глин. Цей сорбент використовується одноразово, тому він накопичується у великих кількостях на комбінатах як побічний продукт. Даний матеріал відносять до IV класу небезпеки за його здатність до самозаймання. Тому питання щодо вирішення проблеми його утилізації є актуальним. А біотехнологічна переробка цих відходів в корисні продукти є найбільш доцільною та ефективною з точки зору енергоефективних, екологічних та економічних вимог. В статті розглядається стан ринку України, класифікація утворення відходів олійно-жирової галузі, напрями маловідходних та безвідходних технологій. Показано біотехнологічний потенціал мікробних ліпаз, перспективність та доцільність застосування біотехнологічного методу утилізації жирової фракції відходів з використанням ферментних препаратів. Розглядаються умови ферментолізу відходу виробництва саломасу та маргаринової продукції ліпазою Rhizopus japonicus, зокрема її термостабільність. Одержані результати дослідження свідчать про перспективність гідролізу ліпазою Rhizopus. Встановлено, що вміст вільних жирних кислот в гідролізаті досягає рівня насичення через 72 год ферментативного гідролізу, а концентрація тригліцеридів зменшується до мінімального значення. Термостабільність ліпази Rhizopus japonicus досягає максимального значення при 40 °С.
- ДокументРозробка ключових елементів системи ресурсо- та енергоефективності(2019) Соколова, В. І.; Крусір, Г. В.; Шпирко, Т. В.; Кузнєцова, І. О.; Коваленко, І. В.Проведені дослідження відкривають повну картину проблем, пов’язаних з функціонуванням готельно-ресторанного комплексу. Оцінено багато факторів, які впливають на довкілля та спричиняють додаткове навантаження на атмосферу, гідросферу та літосферу. Для досліджуваного підприємства була сформована екологічна політика, використання якої дозволить знизити негативний вплив підприємства. Проаналізовано оцінку впливу готельно-ресторанного комплексу на навколишнє середовище та виставлено оцінки за бальною шкалою. За результатами дослідження зроблено висновки та надані рекомендації, щодо поліпшення рівня екологічної безпеки готельно-ресторанного підприємства.