Перегляд за Автор "Климченко Владислав Валерійович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка системи вентиляції та кондиціювання повітря для камери сирокопчених ковбас продуктивністю 3,5 тон на добу, м. Полтава(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Климченко Владислав ВалерійовичПродукти харчування – товар, до якого завжди висуваються жорсткі вимоги, пов'язані з умовами зберігання. Така необхідність пов'язана з його властивостями швидкої втрати свіжості і придатності до вживання, навіть при найменшому відхиленні від температурних режимів, показників вологості та інших факторів. Зберігання харчових продуктів – перше, про що слід потурбуватися, плануючи відкриття торгової точки. Відзначено, що для камер зберігання харчових продуктів вкрай важливим є регулювання необхідної вологості для зниження швидкості висушування продукції зберігається. При цьому вважають, що головним завданням кондиціонування повітря є виконання технологічних вимог щодо створення сприятливих умов: бродіння тесту і опари на хлібозаводах, ферментації чаю на чайних фабриках, пророщування солоду в пивзаводам, дозрівання сиру на сирзаводах, зберігання м'ясних і ковбасних виробів на м м'ясокомбінат. Для удосконалення технології зберігання харчових продуктів, раціональних способів зниження втрат продуктів були розглянуті тепломасообмінних процесів, що відбуваються в овочесховищах. Аналіз показав, що тепломасообмінних процесів нерозривно пов'язані з теплофізичними методами і властивостями рослинної сировини, за результатами яких можна визначити оптирисьні умови зберігання м’яса і м’ясопродуктів. Вважається, що поточні параметри мікроклімату в сховищах залежать від великої кількості факторів, багато з яких є змінними, що пов'язано зі змінами в часі біологічного середовища і мінливістю температури, вологовмісту, швидкості руху, тиску зовнішнього повітря тощо. Розглянуто холодильне та вентиляційне обладнання, яке підтримує в холодильній камері оптирисьну температуру і рівень вологості. Сконцентровано увагу на те, що під час зберігання необхідно враховувати особливості кожного продукту і їх сумісність при короткостроковому і тривалому зберіганні; режими зберігання визначені температурою, відносною вологістю і швидкістю руху повітря і повинні бути постійні і рівномірно розподілені по об'єму камери.