Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Климченко Владислав Валерійович"

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Розробка системи вентиляції та кондиціювання повітря для камери сирокопчених ковбас продуктивністю 3,5 тон на добу, м. Полтава
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Климченко Владислав Валерійович
    Продукти харчування – товар, до якого завжди висуваються жорсткі вимоги, пов'язані з умовами зберігання. Така необхідність пов'язана з його властивостями швидкої втрати свіжості і придатності до вживання, навіть при найменшому відхиленні від температурних режимів, показників вологості та інших факторів. Зберігання харчових продуктів – перше, про що слід потурбуватися, плануючи відкриття торгової точки. Відзначено, що для камер зберігання харчових продуктів вкрай важливим є регулювання необхідної вологості для зниження швидкості висушування продукції зберігається. При цьому вважають, що головним завданням кондиціонування повітря є виконання технологічних вимог щодо створення сприятливих умов: бродіння тесту і опари на хлібозаводах, ферментації чаю на чайних фабриках, пророщування солоду в пивзаводам, дозрівання сиру на сирзаводах, зберігання м'ясних і ковбасних виробів на м м'ясокомбінат. Для удосконалення технології зберігання харчових продуктів, раціональних способів зниження втрат продуктів були розглянуті тепломасообмінних процесів, що відбуваються в овочесховищах. Аналіз показав, що тепломасообмінних процесів нерозривно пов'язані з теплофізичними методами і властивостями рослинної сировини, за результатами яких можна визначити оптирисьні умови зберігання м’яса і м’ясопродуктів. Вважається, що поточні параметри мікроклімату в сховищах залежать від великої кількості факторів, багато з яких є змінними, що пов'язано зі змінами в часі біологічного середовища і мінливістю температури, вологовмісту, швидкості руху, тиску зовнішнього повітря тощо. Розглянуто холодильне та вентиляційне обладнання, яке підтримує в холодильній камері оптирисьну температуру і рівень вологості. Сконцентровано увагу на те, що під час зберігання необхідно враховувати особливості кожного продукту і їх сумісність при короткостроковому і тривалому зберіганні; режими зберігання визначені температурою, відносною вологістю і швидкістю руху повітря і повинні бути постійні і рівномірно розподілені по об'єму камери.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок