Перегляд за Автор "Климентьєва, І. О."
Зараз показуємо 1 - 20 з 22
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ123281 Спосіб виробництва м'якого низьколактозного морозива(2021) Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.; Мамінтова, К. О.; Климентьєва, І. О.Винахід належить до молочної промисловості і може бути використаний для виробництва низьколактозного морозива, що має корисні для здоров'я функціональні властивості.
- Документ123328 Спосіб виробництва низьколактозного морозива(2021) Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.; Мамінтова, К. О.; Климентьєва, І. О.Винахід належить до молочної промисловості і може бути використаний для виробництва низьколактозного морозива, що має корисні для здоров'я функціональні властивості.
- Документ132761 Суміш для виробництва молочного морозива(2019) Севастьянова, О. В.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Маковська, Т. В.; Климентьєва, І. О.В основу корисної моделі поставлена задача розробити суміш для виробництва молочного морозива, в якій шляхом заміни компонентів, зокрема, використання як смакоароматичного компоненту приправи "Молочна казка" (виробник ТОВ "Лавка спецій"), забезпечити покращення смакових і фізико-хімічних показників та підвищення біологічної цінності готового продукту.
- Документ135282 Спосіб виробництва низьколактозного морозива(2019) Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.; Мамінтова, К. О.; Климентьєва, І. О.В основу корисної моделі поставлено задачу розробити спосіб виробництва низьколактозного морозива, в якому шляхом введення нових технологічних операцій (видалення лактози з молочного компонента та ін.) і застосування інших видів сировини (маслянки - для приготування функціональної основи і кисломолочного компонента, використання пребіотиків - інуліну та лактулози, відповідного виду стабілізатора, нових смакоароматичних компонентів) та нового компонента (лимонної кислоти) забезпечити одержання продукту з корисними для здоров'я функціональними властивостями, придатного для споживання при оздоровчому та дієтичному харчуванні, в тому числі, і хворим на лактозну непереносимість.
- Документ135572 Спосіб виробництва м'якого низьколактозного морозива(2019) Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Чабанова, О. Б.; Шарахматова, Т. Є.; Мамінтова, К. О.; Климентьєва, І. О.В основу корисної моделі поставлена задача розробити спосіб виробництва м'якого низьколактозного морозива, в якому шляхом введення нових технологічних операцій (видалення лактози з молочного компонента та ін.) і застосування інших видів сировини (маслянки - для приготування функціональної основи і кисломолочного компонента, використання пребіотиків - інуліну та лактулози, відповідного виду стабілізатора, нових смакоароматичних компонентів) та нового компонента (лимонної кислоти) та забезпечити одержання продукту з корисними для здоров'я функціональними властивостями, придатного для споживання при оздоровчому та дієтичному харчуванні, в тому числі, і хворим на лактозну непереносимість та цукровий діабет.
- ДокументАктуальні проблеми здоров’я студентів(2018) Климентьєва, І. О.В останній час проблемам стану здоров’я студентів приділяється все більше і більше уваги, оскільки значна кількість студентів мають хронічні захворювання. Також погіршення стану здоров’я населення призводить до суттєвих соціально-економічних втрат.
- ДокументВикористання борошна спельти у виробництві комбінованих білкових продуктів(2019) Климентьєва, І. О.; Ткаченко, Н. А.Перспективним компонентом у напрямку комбінування молочної та рослинної сировини є борошно спельти.
- ДокументВикористання борошна спельти у виробництві комбінованих харчових продуктів зі збалансованим хімічним складом(2018) Климентьєва, І. О.; Ткаченко, Н. А.Метою наукової роботи є розробка технології ферментованих десертних сиркових продуктів на основі молочної й рослинної сировини із застосуванням заквашувальних композицій зі змішаних культур лакто- та біфідобактерій і сучасних статистичних методів.
- ДокументВикористання пробіотиків в косметології(2019) Ткаченко, Н. А.; Климентьєва, І. О.Пробіотики – живі мікроорганізми, в більшості випадків бактерії, наявні в нормі в шлунково-кишковому тракті людини. Завдяки своїй високій ефективності, в останні роки пробіотики заслужили велику популярність серед споживачів у всьому світі як дієвий і безпечний спосіб підтримки або відновлення здоров’я людини. Більшість наукових досліджень і пробіотичних продуктів зосереджені на шлунково-кишковому тракті людини. Проте, в останні кілька років чималий інтерес вчених усього світу викликають можливості застосування пробіотиків місцево – на шкірі, тобто в складі предметів особистої гігієни і косметики.
- ДокументВплив генотипу і середовища на продуктивність молочної великої рогатої худоби(2021) Скрипніченко, Д. М.; Ланженко, Л. О.; Климентьєва, І. О.; Скрипніченко, С. К.
- ДокументВплив кормів та умов годування корів на вміст жиру в молоці тварин(2021) Климентьєва, І. О.; Скрипніченко, Д. М.
- ДокументВстановлення граничного терміну зберігання сиркового десерту з додаванням меду та волоських горіхів(2020) Скрипніченко, Д. М.; Климентьєва, І. О.Сиркові десерти відносять до кисломолочних продуктів - це молочно-білкові продукти, одні з найцінніших молочних продуктів і продуктів харчування взагалі, які характеризуються високою засвоюваністю. Мета роботи: встановлення граничного терміну зберігання сиркового десерту з додаванням меду та волоських горіхів. Для досягнення поставленої мети вирішено наступні завдання: - наведено технологічну схему виробництва сиркових десертів; - досліджено органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники сиркових десертів.
- ДокументДистанційне навчання в екстремальних умовах(2021) Климентьєва, І. О.; Скрипніченко, Д. М.
- ДокументЗастосування Smart-технологій у навчальному процесі(2020) Климентьєва, І. О.; Ткаченко, Н. А.; Скрипніченко, Д. М.
- ДокументМоделювання рецептури комбінованого біфідовмісного десерту зі збалансованим хімічним складом(2020) Климентьєва, І. О.; Ткаченко, Н. А.; Яросинська, Р. Ц.Перспективним напрямком науково-практичних досліджень є розробка рецептур та технологій біфідовмісних сиркових десертів зі збалансованим хімічним складом на комбінованій молочно-зерновій основі з фруктово-ягідними наповнювачами.
- ДокументНасіння чіа як компонент ферментованих напоїв спеціального призначення(2018) Дец, Н. О.; Климентьєва, І. О.; Нетудихата, К. О.Останнім часом надзвичайно велике значення надається продуктам харчування, що мають особливі властивості – оптимізують незбалансований раціон, поліпшують якість життя людини, нівелюють шкідливий вплив чинників навколишнього середовища, виявляють сприятливу дію на мікробіоценоз людського організму, тобто є біологічно активними.
- ДокументОсобливості дисципліни «Стандартизація, облік і звітність у виробництві та переробці продукції тваринництва»(2021) Скрипніченко, Д. М.; Кручек, О. А.; Климентьєва, І. О.; Скрипніченко, С. К.
- ДокументПродукти бджільництва у косметиці(2018) Климентьєва, І. О.Продукти бджільництва – це не тільки їжа і ліки, але і чудові косметичні засоби. Здавна вони використовувалися при приготуванні різних омолоджуючих, поживних, зволожуючих кремів, мазей і масок.
- ДокументСтан та перспективи розвитку кадрового потенціалу в закладах вищої освіти(2018) Скрипніченко, Д. М.; Климентьєва, І. О.Науково-педагогічні працівники забезпечують ефективну діяльність ЗВО, його конкурентоздатність та формують імідж закладу, тому викладацький склад розглядається як найбільш значуща частина його активів. З метою підвищення ступеню віддачі від використання наявного творчого потенціалу своїх працівників перед закладами освіти постає проблема пошуку дієвих методів спонукання до активної творчої праці.
- ДокументФерментовані комбіновані десертні сиркові продукти зі збалансованим хімічним складом(2018) Климентьєва, І. О.Поліпшення структури харчування і здоров’я населення є однією з головних концепцій державної політики України і провідних країн світу. Одним з пріоритетних напрямків у вирішенні цього питання є розробка нового покоління харчових продуктів, збалансованих за хімічним складом, до складу яких входять про- і пребіотики, спрямовані на зміцнення захисних функцій організму людини і зниження ризику дії шкідливих факторів.