Перегляд за Автор "Кирилов, В. Х."
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументГуманізація вузівської природничо–математичної освіти(2017) Вітюк, А. В.; Кирилов, В. Х.; Нужна, Н. В.У зв’язку з вирішенням сучасних глобальних проблем життя людини як у філософії, так і в системі освіти розглядають два основні напрями – технократичний і гуманістичний.
- ДокументГідродинаміка та тепломасообмін в двофазних потоках плівкових апаратів для холодильної техніки(ОІНТЕ, 1994) Кирилов, В. Х.Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністями 05.04.03 — машини та апарати холодильноїі і кріогенної техніки та систем кондиціонування, 05.18.12— процеси, машини та агрегати харчової промисловості. В дисертаційній роботі створено новий науковий напрямок з області холодильного машинобудування - розробка методів розрахунку гідродинаміки та тепломасообміну у контактному пристрої тепломасообмінної апаратури (ТМА) в двофазній системі рідина - газ для плівкових і плівково-струминних течій на основі сучасних досягнень механіки рідини та газу , теорії тепло- і масообміну, обчислювальної математики. В результаті теоретичних досліджень уперше : - методом Ляпунова теорії стійкості, з врахуванням експериментальних даних інших авторів, одержано розрахункове співвідношення для граничної швидкості газу при протитоці з плівкою рідини з врахуванням двофазних течій у контактному пристрої ТМА; - на основі запропонованої моделі контактної гідродинамічної взаємодії фаз і в результаті розв'язування рівнянь Нав'є-Стокса-Рейнольдса для двофазних систем в нелінійній постановці методом Кармана-Польгаузена проведено розрахунок основних параметрів плівки рідини при її регулярно-хвильовій течії (профілю швидкості, амплітуди та довжини хвилі).Встановлено існування солітонних розв'язків; - в результаті розв'язування рівняння Прандтля одержано профіль вільної поверхні рідини, що тече по вертикальній поверхні з великою висотою виступів регулярної шорсткості циліндричної форми; визначена амплітуда стоячої хвилі і середня товщина плівки при взаємодії з потоком газу; - на основі розв’язування рівнянь Нав’є-Стокса в постановці Прандтля одержані значення найбільшої товщини струменя рідини, що тече у впадині гофрованої поверхні в умовах проти- і перехресного потоку фаз; - з допомогою розв’язування рівнянь конвективного тепломасообміну. що описують процеси випаровувального охолодження у контактному пристрої ТМА, застосовуючи співвідношення Кадера для коефіцієнтів опору і теплообміну, одержано значення основних параметрів рідини й газу на виході з апарата; - розроблено аналітичний метод розв’язування рівнянь тепломасообміну (ТМО) для плівкових і плівково-струминних течій відповідно по плоским і продовжно - гофрованим елементам насадок в умовах перехресного потоку фаз; - запропоновано метод дослідження процесів ТМО у контактному пристрої непрямо-випаровувального типу при різних схемах руху матеріальних потоків; - на основі розв’язування рівнянь ТМО, що описують гроцеси прямого і непрямого випаровувального охолодження, одержано границю охолодження середовищ відповідаючу адіабатичному випаровуванню рідини; - розроблено методику прямого й оберненого теплового розрахунку контактного пристрою прямого й непрямо-випаровувального типу при різних схемах руху потоків.
- ДокументЕксергетичний аналіз плівкових тепломасообмінних апаратів(2016) Кирилов, В. Х.; Худенко, Н. П.; Вітюк, А. В.Вирішується завдання нелінійного програмування мінімізації вартості апарату, віднесеної до року експлуатації.
- ДокументЗастосування синергетики у вищій математиці(2020) Вітюк, А. В.; Кирилов, В. Х.; Нужна, Н. В.
- ДокументКореляційний аналіз для моделювання процесу виживання мікроміцетів в фруктово–ягідних сиропах(2017) Осипова, Л. А.; Кирилов, В. Х.; Худенко, Н. П.; Сагаченко, Т. З.З метою розробки способів консервування фруктово-ягідних сиропів, які виключають застосування високотемпературної стерилізації та консервантів, визначали виживаність спор цвілевих грибів B. nivea в модельних середовищах з різною концентрацією харчових осмотичне діяльних речовин (сахарози, етилового спирту, лимонної кислоти), чинять при певній концентрації летальну дію на мікроорганізми.
- ДокументКурс вищої математики. Додаткові розділи(2019) Кузаконь, В. М.; Кирилов, В. Х.; Швець, В. Т.; Вашпанова, Н. В.; Вітюк, А. В.; Коновенко, Н. Г.; Угольніков, О. П.; Федченко, Ю. С.; Худенко, Н. П.; Нужна, Н. В.; Осадчук, Є. О.; Черевко, Є. В.Навчальний посібник «Курс вищої математики. Додаткові розділи» призначений для студентів інженерно-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів як денної, так і заочної форм навчання. Матеріал навчального посібника містить такі розділи вищої та прикладної математики: функції кількох змінних (диференціальне та інтегральне числення), математична теорія поля, елементи теорії комплексної змінної, операційне числення, теорія ймовірностей і математичної статистики, теорія випадкових подій, основи комп’ютерної математики. У посібнику наведено достатню кількість прикладів, що розкривають практичне застосування теоретичного матеріалу. Посібник рекомендовано усім студентам, що вивчають курс вищої математики.
- ДокументКурс вищої математики. Частина 1(2015) Кузаконь, В. М.; Кирилов, В. Х.; Федченко, Ю. С.; Худенко, Н. П.Навчальний посібник призначений для студентів інженерно-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів як денної, так і заочної форм навчання. Матеріал навчального посібника (частина 1) містить такі розділи вищої математики: основи лінійної алгебри, основи аналітичної геометрії, вступ до математичного аналізу, диференціальне числення, невизначений інтеграл. У посібнику підібрана достатня кількість прикладів, що розкривають практичне застосування теоретичного матеріалу. Посібник рекомендовано усім студентам, що вивчають курс вищої математики.
- ДокументКурс вищої математики. Частина 2(2015) Кузаконь, В. М.; Кирилов, В. Х.; Федченко, Ю. С.; Худенко, Н. П.Навчальний посібник призначений для студентів інженерно- технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів як денної, так і заочної форм навчання. Матеріал навчального посібника (частина 2) містить такі розділи вищої математики: визначений інтеграл, диференціальні рівняння і ряди. У посібнику підібрана достатня кількість прикладів, що розкривають практичне застосування теоретичного матеріалу. Посібник рекомендовано всім студентам, які вивчають курс вищої математики.
- ДокументОптимізація параметрів сумісного культивування Bifidobacterium longum-1 та Propionibacterium shermanii-4(2019) Крупицька, Л. О.; Капрельянц, Л. В.; Кирилов, В. Х.; Труфкаті, Л. В.Розробка оптимальних умов сумісного культивування біфідо та пропіоновокислих бактерій є актуальним завданням біотехнології для створення симбіотичного консорціуму. Метою роботи був підбір оптимальних умов культивування, які б дали можливість отримати максимальний вихід біомаси симбіотичного консорціуму біфідо- та пропіоновокислих бактерій та створення на їх основі біологічно активної добавки.
- ДокументСамостійна робота студентів на платформі Мoodle, як шлях до вдосконалення навчально-пізнавальної діяльності(2018) Вітюк, А. В.; Кирилов, В. Х.Викладачі кафедри вищої математики постійно вдосконалюють свою роботу зі студентами в рамках наповнення платформи, проявляють багато творчості в підборі таких вправ і завдань для самостійної роботи, які своєю різноманітністю викликають інтерес до вивчення предмету.
- ДокументУдосконалення методики навчання вищої математики формуванням евристичних навичок(2019) Вітюк, А. В.; Кирилов, В. Х.; Нужна, Н. В.Аналіз досліджень багатьох науковців та методистів підтверджує, що в основі евристичного підходу лежить психологія творчого мислення, спроба формалізації творчої діяльності. Тому одним з напрямів удосконалення методики навчання вищої математики має стати теоретичне обґрунтування та методичне забезпечення процесу формування професійно-орієнтованої евристичної діяльності студентів.
- ДокументФакторний і регресійний аналіз рецептурних складових низьколактозного морозива(2019) Кирилов, В. Х.; Трубнікова, А. А.Метою дослідження є застосування факторного і регресійного аналізу для визначення раціонального співвідношення рецептурних складових низьколактозного морозива.