Перегляд за Автор "Карп Дмитро Віталійович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозробка системи кондиціювання і вентиляції повітря виставкового центру на 1400 м. кв, м. Київ(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Карп Дмитро ВіталійовичШтучний холод застосовують у багатьох галузях народного господарства для одержання температур нижче температури навколишнього середовища. У хімічній промисловості його використають при виробництві аміаку, добрив і синтетичних матеріалів, у машинобудуванні - для низькотемпературного загартування металів, у будівництві - для заморожування ґрунту й охолодження бетону. За допомогою холоду створюються штучний клімат у закритих приміщеннях і штучні крижані ковзанки. Його використають у фармацевтичній промисловості й медицині, а також при випробуванні багатьох матеріалів і виробів. Але особливо велике значення штучного холоду для збереження швидкопсувних продуктів. Застосування холоду для збереження харчових продуктів відомо давно. Для цього використали спочатку лід і сніг, а потім суміші льоду із сіллю, що дозволило одержати температури нижче 0 0С. Сьогодні лише застосування штучного охолодження при зберіганні й термообробці харчових продуктів дозволяє надовго зберегти їхню якість, коштовні харчові властивості й товарний вид. На сучасному етапі життєво важливими сферами застосування техніки низьких температур є енергетика: теплові насоси, що використають теплоту навколишнього середовища й теплові відходи; установки скраплення водню й природного газу і їхнє застосування як моторне паливо; системи охолодження надпровідних матеріалів для електричних машин; кріосистеми, що забезпечують охолодження на рівні 3,6-80 К для установок термоядерного синтезу. Побутова холодильна техніка досягла сучасного рівня, пройшовши довгий шлях розвитку.