Перегляд за Автор "КОЛОДЖІ, Альбіна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЕРТИЗА ФУНКЦІОНАЛЬНОГО НАПОЮ З ГЕПАТОПРОТЕКТОРНОЮ ДІЄЮ(ОНАХТ, кафедра харчової хімії та експертизи, 2021) КОЛОДЖІ, АльбінаВ даний час все більшого поширення набувають безалкогольні напої оздоровчо-профілактичної дії. В процесі травлення в організмі людини крім корисних речовин утворюються також і токсини. Вони можуть надходити і ззовні, наприклад з медикаментами. Основну роль в детоксикації організму і виведення метаболітів грає печінку людини. Напої з гепатопротекторними властивостями – це один із напрямів функціональних оздоровчих продуктів. Тому якість таких продуктів повинно бути на високому рівні. Це і визначає актуальність розробки таких напоїв та проведення технологічної експертизи його виробництва. У зв’язку з цим, метою роботи є обґрунтування складу функціонального напою з гепатопротекторною дією зі включенням екстрактів лікарських трав, розробка технології виробництва та проведення технологічної експертизи цього напою. Ця кваліфікаційна робота описує розробку функціонального напою з гепатопротекторною дією. На підставі літературних даних була аргументовано підібрано суміш рослинної сировини. До її складу увійшли розторопша, ромашка аптечна, тархун і м'ята перцева. Основою був сік березовий. Розроблений напій «Березовий сік з розторопші, м'ятою і ромашкою» володіє функціональними властивостями, має позитивний вплив на організм людини і безпечний, має спраговтомлюючі властивості, є відмінним профілактичним засобом і помічником в боротьбі з інфекційними та запальними захворюваннями, підвищує імунітет, надають зміцнює дію на організм, корисні при авітамінозі, сприятливо впливає на роботу травної системи, має гепатопротекторну дію.