Перегляд за Автор "Золотарьова, Л. А."
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ29197 А Спосіб одержання харчового білка з рослинної сировини(2000) Карнаушенко, Л. І.; Лукіна ., Г. Д.; Іоргачова, К. Г.; Золотарьова, Л. А.Спосіб одержання харчевого білка з рослинної сировини, передбачаючий подрібнення рослинної сировини, екстракцію білка лугом, відділення екстракта від нерозчинного твердого залишка, осадження білка кислотою, його відділення, промивку та сушку, який відрізняється тим, що в якості рослинної сировини використовують шрот амаранта, а екстракцію ведуть 0,2%-ним розчином гідроксиду натрію при гідромодулі 10, t=20-25°С протягом 55-60 хвилин, причому одержаний нерозчинний твердий залишок додатково віддають екстракції 0,2%-ним розчином гідроксиду натрію при гідромодулі 5, t=20-25°C протягом 55-60 хвилин, а осадження білка здійснюють після oб¢єднання екстрактів концентрованою оцетовою кислотою при рН 4,5-5,0 з поолідувчим його відділенням і двократною промивкою підкисленою водою та підкисленим спиртом до рН 4,5-5,0, а підсушування здійснюють спиртом.
- ДокументРозробка технологій желейних кондитерських виробів з використанням фітодобавок(ОНАХТ, 2002) Золотарьова, Л. А.Дисертація на здобуття ученого ступеня кандидата технічних наук за фахом 05.18.01 - технологія хлібопекарських продуктів і харчових концентратів. Дисертація присвячена питанням розробки технологій желейних кондитерських виробів спеціального призначення на основі використання фітодобавок з нетрадиційних видів місцевої лікарської рослинної сировини. Сукупність результатів теоретичних і експериментальних досліджень дозволила сформулювати доцільність використання фітоекстрактів для одержання мармеладних виробів, а саме, желейного мармеладу з екстрактом ехінацеї пурпурної імуностимулюючої дії, желейного мармеладу з екстрактом грудного збору № 1 для профілактики захворювань органів дихання і діабетичного мармеладу з екстрактом фітозбору “Арфазетин” з цукрознижуючим ефектом. Встановлено, що введення фітодобавок у желейний мармелад сприяє поліпшенню його реологічних, органолептичних і мікробіологічних показників якості, подовжує термін зберігання готових виробів; надає мармеладу профілактичного ефекту. Теоретично обґрунтовано й експериментально підтверджено оптимальну кількість внесення фітодобавок і параметри виробництва даних видів желейних виробів. Основні результати роботи впроваджені на Одеському об'єднанні кондитерської промисловості ЗАТ “Одеса”.