Перегляд за Автор "Дучинська Таїсія"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВалідація методу визначення діоксиду сірки у вині та технологічна експертиза його виробництва(ОНТУ кафедра харчової хімії, експертизи та біотехнологій, 2023) Дучинська ТаїсіяАктуальність: контроль якості харчових продуктів завжди актуальне питання, бо це впливає безпосередньо на здоров’я та життя кожної людини. Валідація методу визначення діоксиду сірки у вині актуальна, через те, що діоксид сірки являється алергеном, що не менш впливає на життя та здоров’я людини, ніж загальна якість вина чи будь-якого іншого харчового продукту. Мета роботи – здійснити валідацію методу визначення діоксиду сірки у вині білому столовому та провести технологічну експертизута його виробництва. Результати роботи : − здійснено аналіз ринку та технологій вина столового білого, розглянуто загальноприйняті методи визначення масової концентрації діоксиду сірки у складі вина, наведено завдання та принципи валідації процесу визначення масової концентрації; − здійснено валідацію процесу визначення масової концентрації діоксиду сірки у вині, в умовах ТОВ «Винтрест» на приладі екстракторі Solfotech. − наведено технологію виробництва вина білого столового, визначено етапи технологічного процесу, на яких можливе виникнення небезпек, запропоновано способи їхнього попередження; − наведено показники якості та безпечності вина білого столового відповідно до чинної нормативної документації; − здійснено аналіз та ідентифікацію потенційно небезпечних чинників у технології виробництва вина білого столового, визначено критичні контрольні точки та розроблено НАССР-план виробничого процесу; − запропоновано заходи щодо охорони праці, пожежної безпеки, охорони навколишнього середовища при виробництві вина білого столового; − обгрунтовано інвестиційну привабливість виробництва. Об’єкт дослідження: технологічна експертиза виробництва вина білого столового, метод визначення масової концентрації діоксиду сірки. Предмет дослідження: нормативні документи, що регламентують виробництво вина білого столового, валідація методу визначення масової концентрації діоксиду сірки у вині, технологія виробництва вина білого столового, небезпечні чинники технології, НАССР план виробництва вина білого столового. Методи дослідження: комплекс загальноприйнятих та специфічних методів досліджень, а саме: фізико-хімічні, хіміко-аналітичні, сенсорні, статистичні Наукова новизна одержаних результатів полягає у здійсненні валідації процесу визначення масової концентрації діоксиду сірки у вині методом екстракції сірчаної кислоти в умовах ТОВ «Винтрест» та удосконалення системи управління безпечністю виробництва вина білого столового. Робота обсягом 116 сторінок складається із вступу, 6 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 29 найменувань (3сторінок), 9 рисунків (5 сторінок), 40 таблиць (17 сторінок) та 4 додатків (9 сторінки).
- ДокументВивчення впливу застосування танінів при переробці винограду червоних сортів в умовах ТОВ «Винтрест»(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2023) Дучинська ТаїсіяРобота присвячена питанням вивчення впливу застосування танінів при переробці винограду різних червоних сортів в умовах ТОВ «Винтрест». Практичне значення роботи: У практичному плані, вивчення впливу танінів при переробці червоних сортів винограду може допомогти виробникам вина оптимізувати процеси виробництва, покращити якість продукції та розробити нові методи консервації. Це може мати значний економічний та конкурентний потенціал для галузі виноробства, а також позитивно позначитися на якості та рознообразності доступного споживачам вина.