Перегляд за Автор "Доценко, Юліана Ігорівна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументТехнічне переоснащення ресторану ТОВ «ХЕЛСФУД» (м. Одеса) з впровадженням кулінарних страв з додаванням фенугреку(ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2021) Доценко, Юліана ІгорівнаАктуальність теми. Протягом усього періоду існування людської цивілізації їжа розглядалася як засіб, призначений для задоволення почуття голоду і смакових потреб. В останні десятиліття зважаючи на зростання числа хронічних захворювань, пов'язаних з незбалансованим харчуванням, до харчових продуктів стали ставитися і як до ефективного засобу підтримки фізичного, і психічного здоров'я людини, і зниження ризику виникнення багатьох хвороб. Аналіз сучасних проблем харчування доводить доцільність виготовлення страв з підвищеною харчовою цінністю. Значна увага приділяється покращенню якості харчування шляхом використання цінної нетрадиційної сировини. Особливої уваги заслуговує така сировина як фенугрек (лат. Trigonella foenum-graecum). Дана сировина має високу харчову цінність, функціональні та технологічні властивості. Метою дипломного проекту є проект технічного переоснащення ресторану ТОВ «ХЕЛСФУД». Відповідно до поставленої мети визначено наступні задачі: - розробити меню для ресторану «ХЕЛСФУД» (м. Одеса) з впровадженням кулінарних страв з додаванням фенугреку, ураховуючи сучасні рекомендації щодо раціонального та збалансованого харчування. − розробити раціональну схему технологічного процесу; скласти виробничу програму ресторану; - на основі виробничої програми, провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); - розробити рекомендації щодо охорони праці на підприємстві; - розрахувати показники економічної ефективності технічного переоснащення ресторану та встановити термін окупності проекту; - розробити рецептуру та технологічну карту на страву з додаванням фенугреку та визначити її органолептичні властивості.