Перегляд за Автор "Донець, А. О."
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ118168 Спосіб виробництва круп з цілого зерна(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Донець, А. О.1. Спосіб виробництва круп з цілого зерна, що включає очищення від домішок, воднотеплову обробку, шліфування та сортування продуктів шліфування, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПа протягом 4-6 хв., підсушують та шліфують двократно. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно тритикале сорту "Славетне".
- Документ118177 Спосіб виробництва крупи з зерна тритикале(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Донець, А. О.1. Спосіб виробництва крупи з зерна тритикале, що включає очищення від домішок, воднотеплову обробку, шліфування, подрібнення та сортування продуктів подрібнення, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,10-0,1 5 MПa протягом 2-4 хв., підсушують до вологості не більше 12 %, шліфують двократно, подрібнюють на двох системах вальцьових верстатів, продукти подрібнення сортують, при цьому ядра фракції з розміром частинок більше 2,5 мм подають на наступну систему подрібнення, а з розміром частинок менше 2,0 мм сортують на двох сортувальних системах. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно тритикале сорту "Славетне".
- Документ118178 Спосіб виробництва борошна з цілого зерна(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Донець, А. О.1. Спосіб виробництва борошна з цілого зерна, що включає очищення від домішок, воднотеплову обробку, сушіння, лущення, сортування продуктів лущення, здрібнювання та сортування продуктів здрібнювання, який відрізняється тим, що зерно тритикале з вологістю 10-14 % пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПa, сушать до вологості 12-13 %, шліфують однократно, сортують та подрібнюють. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно тритикале сорту "Славетне".
- ДокументВплив лущення зерна на кількісно-якісні показники лабораторного помелу пшениці(2018) Чумаченко, Ю. Д.; Ковальов, М. О.; Донець, А. О.В роботі розглядається технологія лущення зерна пшениці перед його помелом, що дозволяє не тільки підвищити ефективність очищення поверхні зерна на етапі його підготовки, а й змінити борошномельні властивості.
- ДокументВплив лущення зерна на кількісно–якісні показники лабораторного помелу(2017) Ковальов, М. О.; Донець, А. О.У сучасних умовах погіршення екологічного стану довкілля відбувається постійне посилення вимог до сировини і готової продукції. Оббивні машини, які застосовуються на сучасних вітчизняних заводах, не здатні забезпечити ефективну очистку зерна від шкідливих речовин, тому для підвищення санітарно—гігієнічного стану зерна необхідне застосування технології інтенсивної очистки з видаленням частини забруднених оболонок.
- ДокументДистанційне навчання як сучасна форма навчання студентів(2020) Кустов, І. О.; Донець, А. О.; Кузьменко, Ю. Я.
- ДокументДослідження режимів подрібнення пшениці в цілозерне борошно(2020) Волошенко, О. С.; Хоренжий, Н. В.; Донець, А. О.; Дєткова, К. С.В даній роботі обґрунтовується структура технологічної схеми та оптимальних режимів отримання цілозерного пшеничного борошна. Об’єкти дослідження: технологія виробництва цілозерного пшеничного борошна.
- ДокументДослідження якості вівсяних крупів, представлених у роздрібній торговій мережі м. Одеса(2020) Соц, С. М.; Хоренжий, Н. В.; Волошенко, О. С.; Кустов, І. О.; Донець, А. О.Мета даної роботи - аналіз показників якості вівсяних пластівців, представлених в роздрібній мережі торгівлі м. Одеса. Завданнями дослідження є: проведення ідентифікації зразків круп з визначенням відповідності найменуванню, сорту, номеру, марки; визначення відповідності якості товару вимогам чинних нормативних документів.
- ДокументЗміна технологічних властивостей попередньо лущеного зерна пшениці(2016) Ковальов, М. О.; Донець, А. О.Метою даної роботи було визначення впливу лущення зерна на процес крупоутворення при сортових помелах пшениці.
- ДокументПідвищення екологічної безпеки зерна пшениці(2017) Ковальов, М. О.; Донець, А. О.Останнім часом у світі спостерігається погіршення екологічного стану навколишнього середовища, що призводить до посилення вимог до якості продовольчих товарів, зокрема мікробіологічного обсіменіння, вмісту мікотоксинів і важких металів.
- ДокументТехнологія та оцінка якості зернових продуктів(ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Жигунов, Д. О.; Волошенко, О. С. ; Брославцева, І. В. ; Донець, А. О.; Ковальов, М. О.; Ковальова, В. П.; Кузьменко, Ю. Я.; Кустов, І. О.; Марченков, Д. Ф.; Соц, С. М.; Топораш, І. Г.; Хоренжий, Н. В.; Чумаченко, Ю. Д.У монографії висвітлено інноваційні шляхи вирішення актуальних питань, що стають перед борошномельною та круп'яною промисловістю. Монографія складена на основі наукових та науково-практичних праць співробітників та аспірантів кафедри Технології переробки зерна, які були опубліковані у галузевих наукових журналах та у збірниках матеріалів науково-практичних конференцій за останнє десятиріччя. Наведено результати наукової роботи за основними напрямами кафедри: моніторинг та систематизація показників якості української пшениці й борошна та наукове обґрунтування їх цільового призначення, удосконалення технологічних процесів виробництва борошна та крупів і розширенням асортименту, створення та розвиток концепції виробництва муки та мучних сумішей спеціального призначення із заданими показниками якості, розробка інноваційних та енергоефективних технологій виробництва зернових продуктів підвищеної біологічної цінності з традиційної та нетрадиційної зернової сировини, переробка нетрадиційної сировини в круп'яні продукти та борошно, оцінка та експертиза сировини та готової продукції борошномельних і круп'яних заводів. Монографія буде корисною для науковців, аспірантів, студентів та виробників, що займаються проблемами переробки зерна у харчові продукти підвищеної біологічної якості.
- ДокументУдосконалення технології підготовки зерна гречки при переробці її в крупу(ОНАХТ, 2013) Донець, А. О.Дисертація на здобуття наукового ступеню кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.02 – технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів і комбікорміволійних і луб’яних культур. Дисертаційну роботу присвячено розробленню технології переробки зерна гречки в крупи з використанням обробки полем-НВЧ на етапі водо-теплової обробки зерна. Досліджено хімічний склад та технологічні властивості зерна гречки, яке за вмістом та збалансованістю біологічно активних речовин не поступається ні одній зерновій культурі. На підставі комплексних досліджень визначена доцільність застосування діелектричного нагріву в полі-НВЧ на підготовчому етапі перереробки зерна гречки в крупи, що дозволяє зміцнити ядро, і як наслідок збільшити вихід цілої крупи, покращити поживні та споживчі якості готової продукції. Більша частина енерговитрат відноситься до водо-теплової обробки пропарювання тиском 0,25...0,3 МПа протягом 5...6 хв, та сушіння. На пропарювання 1 тонни зерна гречки витрачається 220...230 кг/год пари. Для виробництва 220...230кг/год пари необхідно парогенератор потужністю 150...160 кВт/год.При використанні в процесі водо-теплової обробки поля-НВЧ напруженістю 300 В/см енерговитрати на водо-теплову обробку 1 тонни зерна складають 80...85 кВт/год що на 35...40 % менше ніж при пропарюванні, та на 24...29 % менше ніж при класичній підготовці на весь процес переробки. Розроблено технологію виробництва гречаної муки для нових безглютенових продуктів дієтичного призначення за рахунок використання проділу як малоприбуткового продукту для виробництва.