Перегляд за Автор "Данч Яна Віталіївна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПодовження строку зберігання напівфабрикатів шляхом використання рослинних екстрактів(ОНТУ, кафедра технології м’яса, риби та морепродуктів, 2023) Данч Яна ВіталіївнаКваліфікаційна робота присвячена подовження строку зберігання рублених охолоджених та заморожених напівфабрикатів шляхом використання рослинних екстрактів з встановленою дослідним шляхом оптимальною їх концентрацією в рецептурі. У роботі наведений детальний огляд літературних даних, щодо основних факторів псування м'ясних напівфабрикатів, способів подовження терміну придатності продуктів та особливостям використання рослинних екстрактів у м'ясопереробній промисловості. Обґрунтовано використання екстракту зеленого чаю, як дієвої речовини, що сприяє сповільненню псування жирової фракції напівфабрикатів та пригнічує життєдіяльність мікроорганізмів. Розроблена схема досліджень з указаною послідовністю виконання роботи та наведені посилання на методики досліджень основних показників, які визначались в ході роботи. Проведено дослідження фізико-хімічних, органолептичних та мікробіологічних показників охолоджених та заморожених рублених напівфабрикатів з додаванням 5, 10 та 15 % водного розчину екстракту зеленого чаю у склад рецептури. Встановлено раціональну кількість екстракту зеленого чаю у складі рублених напівфабрикатів та встановлено термін придатності: при температурі зберігання 0…4°С та до 48 годин; при температурі -18°С до 40 діб. Розраховано економічну ефективність впровадження наукової розробки.