Перегляд за Автор "Гуцулюк, А."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументОтримання концентратів харчових волокон з висівок чорнозерної пшениці та їхня характеристика(2020) Гураль, Л.; Гуцулюк, А.У теперішній час у харчовому раціоні людини спостерігається гострий дефіцит не лише ессенціальних сполук, але й біополімерів, які не гідролізуються травними ферментами і належать до категорії харчових волокон. Перспективним джерелом функціонально-фізіологічних сполук є чорнозерна пшениця, яка вирізняється підвищеною біологічною активністю. При отриманні з пшениці борошна залежно від особливостей помелу може утворюватись до 20 % висівок, які є джерелом цінних біологічно активних речовин, головним чином харчових волокон і фенольних речовин з вираженим впливом на організм людини завдяки низці притаманних їм фізіологічних ефектів. Мета даної роботи - отримання концентратів харчових волокон з висівок чорнозерної пшениці сорту «Чорноброва», визначення їхнього хімічного складу та функціонально-фізіологічних властивостей.