Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Гуцулюк, А."

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Отримання концентратів харчових волокон з висівок чорнозерної пшениці та їхня характеристика
    (2020) Гураль, Л.; Гуцулюк, А.
    У теперішній час у харчовому раціоні людини спостерігається гострий дефіцит не лише ессенціальних сполук, але й біополімерів, які не гідролізуються травними ферментами і належать до категорії харчових волокон. Перспективним джерелом функціонально-фізіологічних сполук є чорнозерна пшениця, яка вирізняється підвищеною біологічною активністю. При отриманні з пшениці борошна залежно від особливостей помелу може утворюватись до 20 % висівок, які є джерелом цінних біологічно активних речовин, головним чином харчових волокон і фенольних речовин з вираженим впливом на організм людини завдяки низці притаманних їм фізіологічних ефектів. Мета даної роботи - отримання концентратів харчових волокон з висівок чорнозерної пшениці сорту «Чорноброва», визначення їхнього хімічного складу та функціонально-фізіологічних властивостей.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок