Перегляд за Автор "Гуртовой, М. В."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументНаукові основи ресурсозберігаючого розподілу овочефруктової суспензії на перфорованій поверхні(ОНАХТ, 2002) Гуртовой, М. В.Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.12 - процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. В дисертації розроблено наукові основи ресурсозберігаючого розподілу овочефруктової суспензії на перфорованій поверхні в умовах транзитного руху суспензії й очищення поверхні билами. Проведено системний аналіз явищ, які відбуваються в масштабі отворів перфорації, робочих зон і всієї машини. Установлено закономірності, які визначають витрати напівфабрикату через отвори перфорованої поверхні, вміст баластових часток у відходах, взаємодію фруктових кісточок із робочими органами машини. Науково обґрунтовано конструктивну схему машини і запропоновано методи вибору ресурсозберігаючого режиму її експлуатації. Результати роботи знайшли промислове впровадження в удосконалених протиральних машинах, які забезпечують продуктивний і глибокий розподіл суспензії кісточкових і зерняткових культур, вторинне протирання.