Перегляд за Автор "Вігуржинська, С. Ю."
Зараз показуємо 1 - 20 з 24
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументВплив меж раціональної поведінки споживача на просування товару(2021) Вігуржинська, С. Ю.; Колесник, В. І.
- ДокументВплив утилізації та вторинної переробки харчових продуктів на стан навколишнього середовища(2020) Вігуржинська, С. Ю.; Колесник, В. І.Постійний моніторинг якості та рівня забруднення продовольчої сировини та харчових продуктів, потребує створення нормативної та методологічної бази, підготовки висококваліфікованих спеціалістів, розробки економічного супроводження цих заходів.
- ДокументВіртуальний споживач. Людина чи модель?(2017) Вігуржинська, С. Ю.; Колесник, В. І.; Шурко, І. М.Використання моделі "віртуального споживача" – прогресивний метод аналізу поведінки потенційних покупців.
- ДокументЕкономіка підприємства(ОНАХТ, 2018) Вігуржинська, С. Ю.; Басюркіна, Н. Й.; Свистун, Т. В.Навчальний посібник підготовлено згідно нормативної програми курсу «Економіка підприємства». В ньому послідовно розглянуті економічні питання теорії та практики сучасного формування і розвитку економіки підприємства, подано тлумачення спеціальних термінів і понять. Розділи посібника містять схеми, таблиці, формули для розрахунків. Розрахований для студентів технічних направлень усіх форм навчання. Може бути використаний в системі післядипломної освіти, перепідготовки і підвищення кваліфікації практичних працівників.
- ДокументЕкономіко-екологічне моделювання техногенного впливу на регіональні екосистеми(2016) Вігуржинська, С. Ю.; Колесник, В. І.Метод економічного моделювання техногенного впливу базується на інтегральній економічній оцінці соціально-екологічної шкоди, нанесеної конкретному регіону.
- ДокументЗалучення абітурієнтів в умовах конкуренції закладів вищої освіти(2019) Макаренко, М. В.; Симоненко, Ю. М.; Вігуржинська, С. Ю.; Чигрін, А. А.Метою роботи є залучення абітурієнтів в умовах конкуренції закладів вищої освіти.
- ДокументЗмiни в сучаснiй освітi(2019) Вігуржинська, С. Ю.; Колесник, В. І.Принципово змінюється структура та соціальні ролі учасників різних рівнів освіти, її соціальні функції, змінюється сама парадигма освіти. В системі ринкових відносин освіта виступає як послуга. Тому вища школа перетворилася на один із сегментів ринкової економіки. В умовах зростаючої конкуренції бізнес активно диктує системі освіти свої вимоги.
- ДокументКонкурентоспроможність технологічних інновацій на ринку рідкісних газів(2018) Вігуржинська, С. Ю.; Колесник, В. І.Інноваційна політика будь-якого підприємства спрямована на його довгострокове існування, отримання прибутку і задоволення запитів і потреб, що постійно міняються. Важливість такої політики полягає в ухваленні правильного управлінського рішення в інноваційній діяльності з метою забезпечення конкурентоспроможності продукції підприємства на внутрішньому і зовнішньому ринках.
- ДокументКорпоративна інформація як форма інтелектуального активу підприємства(2017) Вігуржинська, С. Ю.Зусилля суспільства повинні бути спрямовані на подальшу мобілізацію наявних інтелектуальних ресурсів та інформаційних технологій. Розвиток сучасної інноваційної економіки, заснований на знаннях та інтелекті, можливий лише за умов освоєння новітніх наукових знань, стимулювання системи професійної освіти високого рівня, формування механізму відбору та залучення до наукової діяльності талановитої молоді. Досягненню цих цілей буде сприяти виховання почуття громадянської відповідальності і особистої причетності кожного фахівця до долі своєї країни.
- ДокументНові технології залучення абітурієнтів в умовах конкуренції ВНЗ(2017) Вігуржинська, С. Ю.; Єрін, В. О.; Кравченко, М. Б.; Чигрін, А. О.Особлива увага приділяється інформаційній підтримці заходів, яка супроводжується розміщенням на сайті ОНАХТ і в соціальних мережах фотозвітів з описом проведених заходів, а також встановленням зворотного зв'язку з учнями – учасниками демонстраційних зустрічей та презентацій.
- ДокументОсновні тенденції змін у викладанні економічних дисциплін бізнес-спрямування у поточному навчальному році(2020) Колесник, В. І.; Вігуржинська, С. Ю.
- ДокументОсобливості викладання економічних дисциплін в технічному ЗВО(2018) Вігуржинська, С. Ю.Зміна пріоритетів в цінностях та цілях освіти, перехід від технокретич-ного підходу до реалізації його гуманістичної сутності обумовлює актуаль-ність освоєння економічних знань та навиків в нових, постійно змінних соціально-економічних умовах.
- ДокументОсобливості формування бізнес-ідеї для початківців у малому бізнесі в Україні(2017) Колесник, В. І.; Вігуржинська, С. Ю.У статті розглядаються особливості висунення підприємницької ідеї для початківців у малому бізнесі, значна частина яких не має достатнього стартового капіталу.
- ДокументПривабливість харчового бізнесу в Україні(ОНАХТ, 2017) Басюркіна, Н. Й.; Бровкіна, Ю. О.; Вігуржинська, С. Ю.; Каламан, О. Б.; Карпінська, Г. В.; Колесник, В. І.; Константинова, Т. В.; Крупіна, С. В.; Лайко, О. І.; Поплавська, С. О.; Сорокіна, А. Г.; Свистун, Т. В.; Тортіка, Л. Л.; Трішин, Ф. А.; Хмура, О. Г.; Черкаський, А. В.; Шалений, В. А.У монографії розглянуто теоретичні і прикладні питання забезпечення привабливості харчового бізнесу України в економічному, технічному, соціально- психологічному, інтелектуальному, регіональному аспектах. Показано, що потрібен постійний моніторинг і прогнозування кон'юнктури ринку харчових продуктів, агропродовольчої сировини, ринку послуг громадського харчування і торгівлі харчовими продуктами, вивчення всіх форм розвитку харчового бізнесу - від малих підприємств до величезних агропромислових формувань, торгівельних мереж або готельно-ресторанних комплексів. Розкрито організаційно-економічні аспекти привабливості харчових і аграрних виробництв, ресторанного бізнесу і торгівлі харчовими продуктами в Україні. Висвітлено суть інноваційних підходів до автоматизації управління бізнес-процесами в АПК. Досліджено інвестиційний розвиток Українського Причорномор’я та діяльність малих підприємств Одеського регіону. Вважаємо, що дана монографія спонукатиме державних діячів до прийняття розумних виважених рішень в державній агропродовольчій політиці, а українську молодь - до важливості ставлення до їжі, проблем продовольчого забезпечення і розвитку харчового бізнесу в Україні. Монографія підготовлена за результатами наукових досліджень, проведених згідно плану наукової роботи Одеської національної академії харчових технологій. Вона спрямована на теоретичне осмислення проблем розвитку харчового бізнесу, як основи забезпечення продовольчої безпеки та розвитку майбутніх поколінь українців. Видання рекомендується для наукових співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, ресторанного бізнесу, торгівлі, студентів вищих навчальних закладів.
- ДокументПро вплив науково-технічного прогресу на систему стимулювання праці на харчових підприємствах(2019) Колеснік, В. І.; Вігуржинська, С. Ю.Як відомо,підприємства харчової промисловості являються у наш непростий час фундаментом продовольчої безпеки країни та важливою складовою підвищення конкурентоздатності економіки України в світі. Тому дуже важливим є питання відповідності кадрового ,технічного та технологічного потенціалу харчової промисловості вимогам науково-технічного прогресу,прискорення якого зараз відчувається у більшості розвинених країн.
- ДокументПро деякі особливості оплати колективної праці в харчовій промисловості(2019) Колеснік, В. І.; Вігуржинська, С. Ю.Як стимулювати ріст виробництва, якості продукції та високу конкурентоздатність українського товаровиробника в умовах соціально-політичної нестабільності та економічної кризи в Україні? Рішення цієї проблеми особливо важливе на сучасних харчових підприємствах, формуючих сьогодні продовольчу безпеку країни.
- ДокументПро зарубіжний досвід у розвитку малого і середнього бізнесу(2016) Колесник, В. І.; Вігуржинська, С. Ю.
- ДокументПроблеми мотивації персоналу в умовах карантинних обмежень(2020) Колесник, В. І.; Вігуржинська, С. Ю.
- ДокументПромислові установки для розділення неоногелієвих сумішей(2020) Бондаренко, В. Л.; Вігуржинська, С. Ю.; Пилипенко, Б. О.На кінцевій стадії переробки неонового виробництва утворюється побічний потік гелієвого концентрату в якому міститься близько 80 % гелію. Здобування гелію з такого концентрату може здійснюватися декількома способами з використанням процесів сорбції, конденсації, виморожування, а також їх поєднання.
- ДокументПідприємництво та інвестиційна діяльність в харчовій і переробній промисловості(Середняк Т.К., 2021) Свистун, Т. В.; Басюркіна, Н. Й.; Вігуржинська, С. Ю.У навчальному посібнику розглянуто теоретичні і прикладні основи підприємництва та інвестиційної діяльності в харчовій і переробній промисловості України. Досліджено організаційно-правові форми підприємництва, державне регулювання підприємницькоі діяльності, механізм створення власної справи. Особливу увагу приділено практичним аспектам підприємництва: ресурсному забезпеченню, витратам і цінам на продукцію, фінансово-економічним результатам, оподаткуванню, ефективності діяльності тощо. Висвітлено теоретичні основи інвестування, інвестиції в засоби виробництва і суть інвестиційного проекту. Обrрунтовано пропозиції стосовно прийняття рішень про інвестування в умовах невизначеності економіки України. Видання рекомендується для здобувачів вищої освіти першого, другого і третього рівня галузей знань 07 "Управління та адміністрування" і 18 "Виробництво та технології"; співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, ресторанного бізнесу, торгівлі.