Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Вігуржинська, С. Ю."

Зараз показуємо 1 - 15 з 15
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Вплив утилізації та вторинної переробки харчових продуктів на стан навколишнього середовища
    (2020) Вігуржинська, С. Ю.; Колесник, В. І.
    Постійний моніторинг якості та рівня забруднення продовольчої сировини та харчових продуктів, потребує створення нормативної та методологічної бази, підготовки висококваліфікованих спеціалістів, розробки економічного супроводження цих заходів.
  • Документ
    Залучення абітурієнтів в умовах конкуренції закладів вищої освіти
    (2019) Макаренко, М. В.; Симоненко, Ю. М.; Вігуржинська, С. Ю.; Чигрін, А. А.
    Метою роботи є залучення абітурієнтів в умовах конкуренції закладів вищої освіти.
  • Документ
    Змiни в сучаснiй освітi
    (2019) Вігуржинська, С. Ю.; Колесник, В. І.
    Принципово змінюється структура та соціальні ролі учасників різних рівнів освіти, її соціальні функції, змінюється сама парадигма освіти. В системі ринкових відносин освіта виступає як послуга. Тому вища школа перетворилася на один із сегментів ринкової економіки. В умовах зростаючої конкуренції бізнес активно диктує системі освіти свої вимоги.
  • Документ
    Конкурентоспроможність технологічних інновацій на ринку рідкісних газів
    (2018) Вігуржинська, С. Ю.; Колесник, В. І.
    Інноваційна політика будь-якого підприємства спрямована на його довгострокове існування, отримання прибутку і задоволення запитів і потреб, що постійно міняються. Важливість такої політики полягає в ухваленні правильного управлінського рішення в інноваційній діяльності з метою забезпечення конкурентоспроможності продукції підприємства на внутрішньому і зовнішньому ринках.
  • Документ
    Корпоративна інформація як форма інтелектуального активу підприємства
    (2017) Вігуржинська, С. Ю.
    Зусилля суспільства повинні бути спрямовані на подальшу мобілізацію наявних інтелектуальних ресурсів та інформаційних технологій. Розвиток сучасної інноваційної економіки, заснований на знаннях та інтелекті, можливий лише за умов освоєння новітніх наукових знань, стимулювання системи професійної освіти високого рівня, формування механізму відбору та залучення до наукової діяльності талановитої молоді. Досягненню цих цілей буде сприяти виховання почуття громадянської відповідальності і особистої причетності кожного фахівця до долі своєї країни.
  • Документ
    Основні тенденції змін у викладанні економічних дисциплін бізнес-спрямування у поточному навчальному році
    (2020) Колесник, В. І.; Вігуржинська, С. Ю.
  • Документ
    Особливості викладання економічних дисциплін в технічному ЗВО
    (2018) Вігуржинська, С. Ю.
    Зміна пріоритетів в цінностях та цілях освіти, перехід від технокретич-ного підходу до реалізації його гуманістичної сутності обумовлює актуаль-ність освоєння економічних знань та навиків в нових, постійно змінних соціально-економічних умовах.
  • Документ
    Особливості формування бізнес-ідеї для початківців у малому бізнесі в Україні
    (2017) Колесник, В. І.; Вігуржинська, С. Ю.
    У статті розглядаються особливості висунення підприємницької ідеї для початківців у малому бізнесі, значна частина яких не має достатнього стартового капіталу.
  • Документ
    Привабливість харчового бізнесу в Україні
    (ОНАХТ, 2017) Басюркіна, Н. Й.; Бровкіна, Ю. О.; Вігуржинська, С. Ю.; Каламан, О. Б.; Карпінська, Г. В.; Колесник, В. І.; Константинова, Т. В.; Крупіна, С. В.; Лайко, О. І.; Поплавська, С. О.; Сорокіна, А. Г.; Свистун, Т. В.; Тортіка, Л. Л.; Трішин, Ф. А.; Хмура, О. Г.; Черкаський, А. В.; Шалений, В. А.
    У монографії розглянуто теоретичні і прикладні питання забезпечення привабливості харчового бізнесу України в економічному, технічному, соціально- психологічному, інтелектуальному, регіональному аспектах. Показано, що потрібен постійний моніторинг і прогнозування кон'юнктури ринку харчових продуктів, агропродовольчої сировини, ринку послуг громадського харчування і торгівлі харчовими продуктами, вивчення всіх форм розвитку харчового бізнесу - від малих підприємств до величезних агропромислових формувань, торгівельних мереж або готельно-ресторанних комплексів. Розкрито організаційно-економічні аспекти привабливості харчових і аграрних виробництв, ресторанного бізнесу і торгівлі харчовими продуктами в Україні. Висвітлено суть інноваційних підходів до автоматизації управління бізнес-процесами в АПК. Досліджено інвестиційний розвиток Українського Причорномор’я та діяльність малих підприємств Одеського регіону. Вважаємо, що дана монографія спонукатиме державних діячів до прийняття розумних виважених рішень в державній агропродовольчій політиці, а українську молодь - до важливості ставлення до їжі, проблем продовольчого забезпечення і розвитку харчового бізнесу в Україні. Монографія підготовлена за результатами наукових досліджень, проведених згідно плану наукової роботи Одеської національної академії харчових технологій. Вона спрямована на теоретичне осмислення проблем розвитку харчового бізнесу, як основи забезпечення продовольчої безпеки та розвитку майбутніх поколінь українців. Видання рекомендується для наукових співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, ресторанного бізнесу, торгівлі, студентів вищих навчальних закладів.
  • Документ
    Про деякі особливості оплати колективної праці в харчовій промисловості
    (2019) Колеснік, В. І.; Вігуржинська, С. Ю.
    Як стимулювати ріст виробництва, якості продукції та високу конкурентоздатність українського товаровиробника в умовах соціально-політичної нестабільності та економічної кризи в Україні? Рішення цієї проблеми особливо важливе на сучасних харчових підприємствах, формуючих сьогодні продовольчу безпеку країни.
  • Документ
    Проблеми мотивації персоналу в умовах карантинних обмежень
    (2020) Колесник, В. І.; Вігуржинська, С. Ю.
  • Документ
    Промислові установки для розділення неоногелієвих сумішей
    (2020) Бондаренко, В. Л.; Вігуржинська, С. Ю.; Пилипенко, Б. О.
    На кінцевій стадії переробки неонового виробництва утворюється побічний потік гелієвого концентрату в якому міститься близько 80 % гелію. Здобування гелію з такого концентрату може здійснюватися декількома способами з використанням процесів сорбції, конденсації, виморожування, а також їх поєднання.
  • Документ
    Підприємництво та інвестиційна діяльність в харчовій і переробній промисловості
    (Середняк Т.К., 2021) Свистун, Т. В.; Басюркіна, Н. Й.; Вігуржинська, С. Ю.
    У навчальному посібнику розглянуто теоретичні і прикладні основи підприємництва та інвестиційної діяльності в харчовій і переробній промисловості України. Досліджено організаційно-правові форми підприємництва, державне регулювання підприємницькоі діяльності, механізм створення власної справи. Особливу увагу приділено практичним аспектам підприємництва: ресурсному забезпеченню, витратам і цінам на продукцію, фінансово-економічним результатам, оподаткуванню, ефективності діяльності тощо. Висвітлено теоретичні основи інвестування, інвестиції в засоби виробництва і суть інвестиційного проекту. Обrрунтовано пропозиції стосовно прийняття рішень про інвестування в умовах невизначеності економіки України. Видання рекомендується для здобувачів вищої освіти першого, другого і третього рівня галузей знань 07 "Управління та адміністрування" і 18 "Виробництво та технології"; співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, ресторанного бізнесу, торгівлі.
  • Документ
    Стандарти як напрям розвитку нематеріальних активів
    (2019) Вігуржинська, С. Ю.
    В сучасному світі діяльність будь-якого підприємства здійснюється в умовах посилення конкуренції та розвитку нових інформаційних технологій. Саме тому відбувається зміщення акцентів в веденні бізнесу на користь нематеріальних ресурсів. Істотно посилюється роль нематеріальних активів в ефективному функціонуванні організації та збільшенні вартості бізнесу в цілому. Ключовим елементом успішної виробничої діяльності і ділової ефективності підприємства є досягнутий рівень інноваційного розвитку. Він визначається наявними нематеріальними ресурсами, раціональністю їх використання та відповідністю виробництва міжнародним стандартам.
  • Документ
    Інноваційно-інвестиційний розвиток бізнес-структур в Україні
    (ФОП Гуляєва В.М., 2019) Басюркіна, Н. Й.; Вігуржинська, С. Ю.; Горбаченко, С. А.; Дишкантюк, О. В.; Карпинська, Г. В.; Константинова, Т. В.; Кривоногова, I. Г.; Лайко, О. I.; Макаринська, А. В.; Мурзановський, Г. М.; Немченко, Г. В.; Савченко, Т. В.; Саінчук, А. О.; Свистун, Т. В.; Солоницька, I. В.; Соц, С. М.; Талпа, В. П.; Турленко, Н. В.; Чехович, З. В.
    У монографії розглянуто теоретичні і прикладні питання інвестиційних процесів, які відбуваються в економіці, зокрема, в аспекті реформування економіки України. Розкрито інноваційний розвиток харчових, переробних і аграрних виробництв, морегосподарського комплексу, готельно-ресторанного бізнесу, торгівлі харчовими продуктами в Україні та її регіонах. Досліджено напрями інвестиційного розвитку ринків продовольчої сировини, продовольства і послуг. Висвітлено перспективні напрями розвитку бізнесу в Україні на інноваційній основі. Обгрунтовано пропозиції стосовно розвитку бізнес-структур в умовах децентралізації. Видання рекомендується для наукових співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, морегосподарського комплексу, ресторанного бізнесу, торгівлі, студентів вищих навчальних закладів.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок