Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Волковинська Ейсі"

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    РОЗРОБКА ЦЕХУ ВИРОБНИЦТВА КОПЧЕНОЇ РИБОПРОДУКЦІЇ ПРИ БУДІВНИЦТВІ РИБОПЕРЕРОБНОГО ПІДПРИЄМСТВА В С. ВІЗИРКА ЛИМАНСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ З ОЦІНКОЮ ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ
    (ОНТУ, кафедра технології м’яса, риби та морепродуктів, 2023) Волковинська Ейсі
    Мета кваліфікаційної роботи. Метою роботи є розробка цеху виробництва копченої рибопродукції при будівництві рибопереробного підприємства в с. Візи-рка Лиманського району Одеській області з оцінкою впливу на довкілля Актуальність. Завдяки особливому хімічному складу і смаковим властивос-тям, копчена рибопродукція займає одне з перших місць серед продуктів спожи-вання рибної промисловості. Значне місце у виробництві харчової рибної продукції займає продукція холодного і гарячого копчення. Риба гарячого копчення – це делікатесна продукція, яка має великий попит у населення. При копченні тканини риби просочуються продуктами теплового гі-дролізу деревини. Суміш альдегідів, фенолів, деревинного спирту, оцту і смолистих речовин надає рибі специфічного смаку і запаху копченості, золотисто-коричневого забарвлення і володіє антисептичною дією, що підвищує стійкість продукту при зберіганні. Рибопродукція холодного копчення не проходить жорсткої термічної обро-бки, практично всі живильні речовини зберігаються. Тому виробництво копченої рибопродукції є перспективним напрямом переробки рибної сировини. Асортимент цеху, що розробляється, включає делікатесну рибопродукцію таку як «Тріска гарячого копчення» і «Горбуша холодного копчення». Даний асортимент продукції має ніжну консистенцію, приємний смак і аромат, користується досить високим попитом у споживача. Копчена риба вживається в їжу без попередньої кулінарної обробки і має не тільки великий, але і постійний попит у споживача. У зв'язку з вищесказаним і виниклим останніми роками необмеженим попи-том на дані види продукції можна зробити висновок, що тема роботи є актуаль-ною. Новизна. При проектуванні коптильного цеху виходили з умов маловідходних і ресурсозберігаючих технологій, використовували сучасні прогресивні техно-логічні рішення. Коптильно-сушильна установка дозволяє коптити і в'ялити рибу, що дозво-ляє розширити асортимент продукції, що випускається, не витрачаючи додаткових засобів на устаткування. Передбачений випуск продукції в споживчій тарі. Така ро-зфасовка привабливо виглядає на прилавку. Практична цінність. В роботі передбачено випуск продукції холодного і гарячого копчення з сировини, яка має високі споживчі властивості. Даний асорти-мент користується широким попитом у населення України і дозволить покрити дефіцит на душу населення в білкових продуктах. Реалізація даного проекту дозволить щорічно випускати 3062,0 т копченої рибопродукції.
  • Документ
    Удосконалення технології імітованих продуктів типу «крабові палички» з частикових риб
    (ОНТУ, кафедра технології м’яса, риби та морепродуктів, 2024) Волковинська Ейсі
    Кваліфікаційна робота містить дослідження, щодо удосконалення технології імітованих продуктів з сировини товарного рибництва на прикладі частикових риб є актуальною та дозволить отримувати делікатесні рибніпродукти типу «крабові палички» високої харчової цінності та із контрольованими показниками якості та безпечності при одночасному зниженні собівортості. У роботі наведено результати досліджень з уточнення розмірно-масових характристик, хімічного складу та якісних характеристик м’яса частикових риб, розроблені параметри отримання та дослідженні функціонально-технологічних та реологічних властивосте фаршу типу «сурімі» на їх основі. Змоделювано рецептуру імітованої продукції типу «крабові палички» та натурального барвника, запропоновано технологію імітованої продукції. Розроблено технологічну частину реалізації кваліфікаційної роботи – технологічну схему виробництва, продуктові розрахунки, підбір обладнання, тощо. Розроблено заходи з охорони праці при виробництві імітованого продукту типу «крабові палички». Наведено дані з визначення інвестиційної привабливості запропонованих розробок. Кваліфікаційна робота складається з розрахунково-пояснювальної записки на 104 арк.: реферат, вступ, 4 розділі, додатки, та графічної частини 4 аркуши. У роботі 26 таблиць, 7 рисунків, 68 використаних джерел.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок