Перегляд за Автор "Веліксар Христина Іллівна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументМОДЕЛЮВАННЯ РЕЦЕПТУР РИБНИХ КОНСЕРВІВ З ВОДНОЇ СИРОВИНИ ЗНИЖЕНОЇ ТОВАРНОЇ ЯКОСТІ(ОНТУ, кафедра технології м’яса, риби та морепродуктів, 2023) Веліксар Христина ІллівнаКваліфікаційна робота містить дослідження, направлені на розробку та моделювання рецептур рибних консервів з водної сировини зниженої товарної якості, а саме коропа звичайного. У роботі досліджено хімічний склад дослі-джуваного виду риби та встановлено доцільність його використання на вироб-ництво консервованої продукції. Розробку рецептур консервів з коропа здійснювали за допомогою мето-дики проєктування рецептур багатокомпонентних харчових продуктів другого покоління, яка є найбільш перспективною при застосовуванні до рибних проду-ктів, оскільки в них практично відсутня вуглеводна складова. Економічний ефект впровадження розроблених рецептур і відповідних технологій на підприємствах рибопереробної промисловості, визначається еко-номією продовольчих і енергетичних ресурсів при виробництві консервів для роздрібної торгівлі, які здійснюють їх реалізацію широким верствам населення України. Підтверджено соціальний ефект розробок, що полягає в більш повно-му використанні харчового потенціалу рибної сировини, а також підвищенні технологічної і соціальної ситуації в рибопереробній промисловості України.